Chicken and Waffles – med ost og bacon selvfølgelig
POP-Quiz Hotshot: Du får leveret noget som ligner styrekonsol fra en rumstation men finder ud af det måske er verdens bedste vaffeljern til dato – lavet af Sage i samarbejde med Michelin-kokken Heston Blumenthal – What do you do?
Jeg elsker filmcitater! I kan se gætte på ovenstående hvis I kan – men indledningen er rigtig nok. Jeg blev ringet op imens jeg var lusket ned i vores træningscenter på jobbet – mest for at lede efter Webmasteren, han tager nemlig tit en lur efter frokost dernede (hey – 3 øl kan sgu gøre en hver døsig ikke?) – Nå, men telefonen ringer og importøren af Sage vil gerne lige tale med mig om det her Vaffeljern fordi den Internationale Vaffeldag snart rammer os. Puha tænker jeg ved mig selv – vafler alligevel og ser nogle hjerteformede vafler med lidt lyserød glasur på foran mig – ikke just maskulint vel. Men tjo siger jeg, men ikke jeg kan finde ud af noget?
Så slog det mig – at jeg tidligere har lavet “Bacon N’ Waffles” med ustyrlig meget sirup på og det blev sgu en sjov oplevelse. Dengang turde jeg nok ikke helt gå hele vejen og lave “Chicken N’ Waffles” – mest fordi jeg synes det er lidt underligt, men nu var den perfekte undskyldning der. Der kommer naturligvis også en lille test af ovenstående “Smart Waffel men inden da kunne vi jo lige så godt lige prøvesmag lidt vafler ikke?
Ingredienser
Vafler
- 30 g gær
- 5 dl sødmælk
- 100 g smeltet smør
- 2 spsk cognac
- 2 æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk flydende vanilje
- 400 g mel
- 2 æggehvider
Kylling
- 2 x 180 gram økologisk kyllingebryst
- 1 dl mel
- 1 dl vinduekerneolie
- Salt/peber
- 4 stykker cheddar ost
- 6 stykker bacon
Sådan gør du
Vafler
- Start med at smuldre gæren i en skål og giv det 1 spsk sukker.
- Smelt smørret og varm mælk op i mikrobølgeovnen til det er "fingervarmt". Det må ikke brænde dig når du sætter en finger i det! Så dør vores gær!
- Bland det grundig sammen og tilsæt sukker, æg, salt og flydende vanilje.
- Tilsæt så mel lidt ad gang og pisk det grundigt sammen.
- Pisk æggehviderne stive indtil du tør holde dem over dit hoved med bunden i vejret.
- Vend så æggehviderne i dejen.
- Vær sikker på at din skål er stor nok til at dejen kan udvide sig ca. 30 % for den kommer til at vokse.
- Stil den til side lunt i 45-60 min.
- Tænd vaffeljernet og steg dem som du ønsker det. Jeg gik efter mellem styrke - hvis du ikke har den mulighed så er det helt okay, de skal bare være sprøde.
Kylling/bacon/Ost
- Skær kyllingen ud i 4 mindre stykker - så flade som muligt så forsøg at skære den på skrå.
- Tilsæt salt og peber i melet og vend dem godt rundt.
- Varm olien godt op på en pande og steg dem til de er møre på begge sider.
- Stil slut lægger du lige osten over og lader den smelte let.
- Imens steger du dit bacon sprødt på en anden pande.
- Hvis du ikke lige har et vaffeljern med plads til to gange store belgiske vafler som mig, så bygger du din lille "burger" med vaffel, kylling med ost, bacon og vaffel igen.
- Tilsæt sirup efter behov - og ja det smager virkelig godt!
Jeg er ikke den store bager, så jeg måtte google mig lidt til “verdens bedste vaffeldej”, som jeg så lige gav en tunning og lidt modifikationer – så nu spiller den!
Hvis du er modig og ikke bleg for lidt rengøring, så smækker du bare låget i – ellers så lader du den bare lige svæve over osten, så smelter det nemlig også.
Jeg har vist sagt det her før, men denne er noget af det bedste jeg nogensinde har lavet! Det lyder underligt, men blandingen mellem det sprøde og søde fra vaflen sammen med det fede og salte fra ost og bacon sammen med kyllingen er bare pure love! Jeg forsøgte både med chilisauce, som det fremgår af billedet og med sirup – jeg er mest til chilisaucen, men sirup fungerer skab også rigtig godt!
Nå, så er der vel bare tilbage at sige – velbekomme og god weekend!
Stik os en kommentar-
Gisp for en ret! Hvis ikke det havde været for afslutningsordene “noget af det bedste jeg nogensinde har lavet” så havde jeg nægtet at tro, at der var andre end sygeligt overvægtige amerikanere, der kunne sætte sådan en fætter til livs!
Tak for jeres super fede blog :-)
-
Haha – tak Claus – jeg har faktisk lige lavet “Waffle Cheeseburger” og det var epic – jeg valgte lige at spørge min gode ven Jason fra USA, hvorfor de insisterer på at blande den slags:
“We love anything that hits that perfect intersection of sweet, salty, and savory. The classic American bacon and waffles combination (with syrup, of course) is great because it touches so many different tastebuds all at once”
And there you have it!
-
-
Ser virkelig lækkert ud og vaffeljernet er på ønskelisten. Men i opskriften skal der bruges en dl vindue ;)
-
Haha – ja Peter, rettet – ….kerneolie that is! Den er også ret fed – sidder faktisk og skriver på testen lige nu – for pokker jeg har lavet mange vafler! Har du nogle af produkterne fra Sage?
-
Nej jeg vil rigtig gerne prøve hans produkter, eller læse lidt flere test inden jeg investere i hans produkter. Men har mange andre gadgets :)
-
Forståeligt Peter – der er efterhånden mange at vælge imellem – Blenderen er min favorit pt., men den bruger jeg også konstant!
-
Ja der ser jeg på wilfa raw fuel, ved godt den ikke har de samme hestekræfter, men det burde være nok til mit køkkenbrug. Konen mener nok ikke jeg har behov for en blender:) Men der der har mest grej med i graven, det er ham, som vinder.
-
Well spoken Peter – men mon ikke konen forstår hvis du som Gastromand har behov for en overdimensioneret blender? :-)
-
-
Comments