Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Ribs med kartofler og coleslaw

Ribs med kartofler og coleslaw

En ikke tilfældig lørdag, hvor jeg fyldte år, fandt jeg ud af, at jeg fik gæster – og hvad gør man så? Simpelt: man hiver nogle ribs frem, laver verdens bedste coleslaw og smider en omgang øl på bordet…

Årsagen til, at det ikke var en tilfældig dag var, at jeg faktisk fyldte år. Nu tænker du sikkert, om en Gastromand ikke planlægger den slags? Jo det gør vi, men dagen stod i familiens tegn og mere på blødt brød end et varmt måltid. Desuden var det lidt “i sidste øjeblik-gæster”, så der var ikke planlagt det helt store.

Bedre bliver det vist ikke…

For nogle uger siden fik jeg dog lidt kød fra Jelling Naturkød, hvor der bl.a. var nogle ribs fra John Stone, som er en virkelig god producent, der har kødkvæg fra racerne Black Angus, Limousine og Hereford. Kvæget er 100% græsfodret og ser aldrig skyggen af hverken vækst- og appetitfremmende hormoner. Jeg har tidligere fået noget af det samme og var blown away.

Nå, det er måske lidt snyd, og selv om Webmasteren har lavet en kampfed opskrift om hjemmelavede spareribs, så er der hermed en quick and dirty version.

Ribs

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Ribs

  • Beregn ca. 2 ribs pr. person - der er 4 styk i en pakke.

Coleslaw

  • Se linket længere nede i indlægget

Kartofler

  • 250 gram kartofler pr. mand
  • Olie
  • Salt/peber
  • Dit favoritkrydderi - jeg brugte røget paprika og cayennepeber

Sådan gør du

Ribs

  • Varm ovnen op til 160 grader. Læg dine ribs i et ildfast fad og pensl dem med den medfølgende marinade. Gentag denne proces hvert 10. minut indtil de har fået ca. 30 minutter. Du kan reelt ikke give dem for længe.

Coleslaw

  • Se linket længere nede i indlægget

Kartofler

  • Vask kartofler og skær dem i både. Tilsæt olie og resten af ingredienserne - vend dem godt rundt.
  • Opvarm din ovn til 200 grader og giv dem en times tid.
  • Vend dem rundt i ny og næ.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Verdens bedste coleslaw…

Det er uhyre nemt at lave coleslaw – tricket er faktisk den marinade, du laver først. Det kan ikke forklares ret meget bedre end i denne opskrift.

En hurtig løsning…

 

Lidt snyd – men for pokker det er godt…

In the process…

 

Mere end du kan spise…

En kasse med ca. 3,4 kg ligger til 419 kr., når den er på tilbud, og lur mig om den ikke kommer det her til sommer. Der er til flere gange og omkring 32 ben, hvilket er nok til 6-8 mand, så reelt er det faktisk helt fair…

 

Stik os en kommentar

Submit a Comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering