Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Gastromand Cityguide: Det bedste fra Alicante

Gastromand Cityguide: Det bedste fra Alicante
Webmasteren

Barcelona, Madrid, Malaga – hvis du, lige som jeg, allerede har spist og drukket dig igennem dem alle – måske endda et par gange, så læs videre. For det er jo ikke uden grund at Spanien er os danskeres rejsemål numero uno; afslappet livsstil, masser af sol og varme, billige priser og sidst men ikke mindst: Fremragende mad!

Fordommene var mange og det samme var de bange anelser. Langt de fleste blev dog gjort til skamme i løbet af en uge i Alicante med sol, strand, vand og masser af lækre restaurantbesøg, vin og kølige cocktails på den spanske middelhavskyst.

First things first: Hvor skal jeg bo i Alicante?

Med kun en uges ferie, er beliggenheden for feriens udgangspunkt altafgørende, hvis du spørger mig. Der er ikke noget værre end at opdage (ved ankomsten) at det kræver en 30 minutters bustur for eksempelvis at komme til centrum, hvor alle restauranterne og barerne ofte er placeret. Derudover er pool altså et must, når jeg er sydpå.

Udsigten fra poolen fejlede ik’ en skid

Med det in mente, faldt valget på Hotel Melia Alicante – et gigantisk hotel med en helt suveræn placering med udsigt til lystbådens overdådige yachts på den ene side og stranden på den anden.

Bedste tapas i Alicante

Lad os starte med det vigtigste: Hvor finder du Alicantes bedste Tapas? Vi er jo ikke i Spanien for ingenting! For at være sikker på, at skyde ferien fornuftigt igang, havde jeg bestilt bord hjemmefra. Det kan selvfølgelig være lidt af en jungle og den taktik er da heller ikke altid faldet lige heldig ud. Men det lykkedes altså i Alicante – som sædvanlig med god hjælp fra Michelin-guiden, Tripadvisor og, ja Google selvfølgelig. Valget var faldet på La Taberna del Gourmet. og deres Menu de Tapeo (tapas-menu) skulle vise sig at være noget af et bargain!

Blandt mange højdepunkter står den tempererede, marmorerede og helt igennem suveræne jamón Ibérico de bellota klarest i erindringen. Den fineste klassificering af de spanske skinker – lavet på sortfodssvin der i den sidste del af sin leveperiode udelukkende spiser agern.

Tomatsalaten med burrata viste desuden hvor afgørende råvarer er for en enkel ret – det var aldrig gået rigtig godt i Danmark, men de spanske solmodne tomater stod distancen og sammen med den bløde Burrata var det ren sex.

Sidst men ikke mindst tog steaken med friske hvidløgsskud os med bukserne nede. Ærlig talt havde vi nok forventet et alibi af en bøf, men den lille steak var både mør, perfekt stegt medium-rare og havde sidst men ikke mindst en dyb kødsmag – lige som vi kan li’ det!

Den lokale

Er du frisk på en autentusk tapas-oplevelse, er El Canto et rigtig godt bud! Her er kun højborde og ukomfortable stole til at supplere baren og de er formentlig proppet med lokale. Det er ikke et sted, hvor folk bliver hængende i timevis og mad og drikke kommer hurtigt. Men lad dig ikke snyde. Det er alt sammen veltilberedt og velsmagende. Ifølge de kvindelige deltagere på ferien, må du iøvrigt ikke gå glip af El Cantos dessertkager!

 

Cava ved vandkanten

Med plus 30 grader samtlige dage, var der brug for rigeligt væske og her er Alicante ikke overraskende leveringsdygtig. Jeg var specielt glad for et par af barerne ved havnen.

SOHO Mar

Semi-posh loungeområde indrettet i hvidt læder lyder måske lidt afskrækkende, men med sin placering i det nordøstlige hjørne af lystbådehavnen, er baren det perfekte spot for et glas predinner cava eller to!

Noray Café Bar

I det modsatte hjørne af lystbådehavnen finder du den lidt mere ydmyge Noray Café Bar. Det var faktisk ikke før vi havde tømt det første glas cava rosado, at vi opdagede, at vi rent faktisk sad ovenpå vandet. Note to self: Lad være med at tabe din mobiltelefon her.

 

Når du får lyst til italiensk

Ca. midt på ferien meldte en insisterende pasta-craving sig. Men kan man få et autentisk italiensk måltid i Alicante, der flyder med “italienske” turistfælder omkring havneområdet? Svaret er ja! Løsningen blev Casa Mia Italia. Tag et, vil nogen mene, trøstesløst restaurantlokale (ifølge ejeren i klassisk tratoria-stil:-), en halvexcentrisk ejer og sidst men ikke mindst fremragende frisk pasta og du har en idé om, hvor vi er henne.

Casa Mia Italia kører uden menukort – “jeg er menukoret”, som vores vært Andrea sagde. Og han foreslog/dikterede antipasti efterfulgt af en af de 6-7 pastaretter, afsluttende med dessert.

Andrea kom hurtigt ind med en omgang lagret parmesan med lidt indkogt balsamico – naturligvis fra Modena, som Andrea selv (hvilket han fik nævnt en del gange i løbet af aftenen). Herefter gik det slag i slag med antipastien.

Vi sprang på en række forskellige pastaretter – bl.a. Andreas egen lasagne, ravioli med artiskokcreme i smør, parmesan og trøffel og sidst men ikke mindst de lækre torteloni med ricotta og spinat i tomatsauce – damn det var godt!

Alt i alt en anderledes restaurant-oplevelse med fremragende pastaretter og ditto dessert iøvrigt!

Byens bedste Taco

Jojo vi havde da gjort vores forarbejde, men jeg må indrømme, at det var lidt et tilfælde, at vi faldt over Pecados y Milagros. Resturantens ydre dragede mig og de skulle vise sig at lave en killer taco al Pastor – min personlige favoritvariant.

Hvem kan stå for det?

Blød majspandekage, krydret, mørt svinekød, søde ananasstykker, friskhakket løg og koriander, en eller anden genial sauce/dressing – det hele toppet af med et friskt skud lime. HALLELUJAH! Melder taco-trangen sig i Alicante, ville jeg ikke tøve med at lægge trangen i hænderne på Pecados y Milagros!

 

Crap cakes og Gammel Dansk!

Vi var på feriens sidste aften. Alle var lidt matte i sokkerne og uden de store forventninger bookede vi bord på Liberty Kitchen. Det skulle vi ikke fortryde. Det er svært at sætte en finger på, hvad der præcis gjorde Liberty Kitchen til så god en oplevelse. Mest af alt tror jeg det var stemningen i den forholdsvis lille restaurant, anført af den amerikanske ejer Michael og hans danske kone.

Maden kan vel bedst betegnes som en amerikansk West Coast/mexicansk fusion og det fungerer, som du sikkert kan regne ud, aldeles fremragende for en Gastromand! :)

Aftenen sluttede i øvrigt med at der blev sendt en omgang Gammel Dansk til bordet fra køkkenet – så ved man ligesom, det er en god aften!

Specialiteten er Michaels Philly Cheese Steak fra hans hjemby, men vores klare favorit var Liberty Kitchens Crab ‘n’ Squid cakes!

Michelin-mad og Alicantes bedste udsigt

Efter at have spist på Mikla i Istanbul, er det blevet en fast tradition at forsøge at finde en restaurant der (måske) kan overgå den fantastiske oplevelse det var at tylle cocktails og dine på Istanbuls tag.

I Alicante tilfaldt den tvivlsomme ære at skulle overgå oplevelsen, La Ereta. Hvis du nogensinde har spist hos de tre gale og geniale brødre på El Celler de Can Roca, vil du muligvis kunne genkende arkitekturen. Den smukke restaurant er placeret i parque de la Ereta, halvejs oppe ved Castillo de Santa Bárbara. Og der er ingen tvivl; udsigten fås ikke bedre fra en retaurant i Alicante. Sørg i øvrigt for at få et bord på terassen;).

Som alle de andre steder vi spiste, var de lokale vine rørende billige. Og selvom det ikke var alle retter, der sad lige så sikkert i skabet, som den fløjelsbløde kroket toppet med tuna belly, var den 6 retters Menu Ereta + snacks og dessert tapas et decideret røverkøb!

 

Oh og skulle du få lyst til en burger, er TGB – The Good Burger et rigtig godt bud på Alicantes bedste burger;)

Har du været i Alicante? Hvad synes du om byen? Og hvad er dit bedste tip?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Tove Land

    Vi har besøgt La Taberna del Gourmet efter anbefaling af dig. Det var en god oplevelse,- stort set! Vi bestilte luxusudgaven af menu de tapeo. Første servering var blåmuslinger som var fantastiske, samtidig med rejer i hvidløgssmør,- dog viste der sig en tydelig tarm i rejen. Vi påpegede dette omgående overfor tjeneren, som sagde at de aldrig før havde gået klager over at tarmen ikke var fjernet!… han var fuldstændig uforståelig over vores klage, dog tilbød han en ekstra portion muslinger som kompensation men bedyrede at tarmen ikke var noget man i Spanien fjernede i rejer! Kan det passe? Vi havde alt i alt en god oplevelse, dog lidt øv med tarm i rejen.

Smid en kommentar