Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

One Comment

Polentafritter: Det sprøde italienske alternativ til fries

Polentafritter: Det sprøde italienske alternativ til fries
Fynboen

Her på Gastromand er vi glade for fedtet mad, og har det været en tur i fritøsen, så er det ekstra godt. Vi elsker stadig Triple cooked fries, og fornyligt tryllede Eksilsønderjyden da også nogle lækre Brødfritter frem. Men en gang imellem må man gerne prøve noget andet. Disse polentafritter er dejlig sprøde udenpå og bløde indeni og smager lidt henad popcorn – lige som vi gerne vil have dem. 

For de knap så indviede, så er polenta en majsmel, som typisk optræder i det italienske køkken, og som ofte tilberedes som en grød ala kartoffelmos. Disse polentafritter er lavet i en frituregryde, men du kan også stege dem på en pande, eller lave dem i ovnen. Det kan man jo altid selv eksperimentere lidt med.

Polentafritter!

Disse fritter skal følges ad sammen med en smagfuld ret eller (kød)sovs. Opskriften rækker til 2-3 personer. Hvis du ønsker en kraftigere smag i din polenta, så prøv at koge polentaen i hønsefond eller krydre den med dine favoritkrydderier. Du kan også tilføje noget reven parmesan til polentaen inden den sættes på køl.

Husk at røre godt.

Polentafritter: Skarp konkurrent til kartoflen

5 fra 1 stemme
Køkken: Italiensk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 250 gr polenta
  • salt
  • olie til friture

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en gryde sammen med lidt salt og bring det i kog
  • Hæld polenta ned i vandet og rør konstant rundt i omkring 5 minutter til konsistensen er helt grødagtig. Skru evt. lidt ned for varmen, så du ikke brænder noget på.
  • Tag gryden af varmen.
  • Kom polentaen i en bradepande eller tilsvarende form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en 25x30cm form.
  • Sørg for at din polenta spredes ensartet ud. Læg et stykke bagepapir ovenpå igen og læg evt. noget ovenpå, så det ligger i pres.
  • Sæt det hele på køl i minimum 2 timer, og gerne noget længere.
  • Når din polenta har kølet og sat sig, så tager du den ud af formen og skærer den i passende stykker.
  • Varm din olie op til 180 grader.
  • Fritér dine fritter lidt ad gangen, da de nemt kan klumpe sammen.
  • Giv dem 5-6 min til at starte med og læg dem til side.
  • Lige inden servering giver du alle friterne 1 min. mere i frituren.
  • Drys lidt med salt.
  • Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Polentaen lægges i en bradepande eller form.

Så er vi klar til at skære fritter.

Fritter klar til frituren.

Velbekomme.

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Kristian

    Hej,

    Kan man sætte friterne på køl efter den første stegning og så fritere anden gang, når man er klar senere på dagen?

Submit a Comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering