Opskrift på nem og lækker lakserillette
Ja undskyld brugen af det lidet maskuline ord lækker, men jeg sidder i skrivende stund og ser “Landeplagen – Lækker” – så er det ligesom på plads…
Well, i weekenden var der familiebesøg fra guds eget land – Sønderjylland that is og det betød naturligvis en undskyldning for at lave lidt lækker (der var det sgu igen) mad. Menuen bestod af:
Forret: Lakserillette med parmesanbrød og radicchio
Hovedret: Konfiteret svin
Dessert: Chokolade creme brulée med solbærsorbet
Lakserillete
Ingredienser
- 2 skiver grovtoast eller andet brød
- parmesan
- 1 stk radicchiosalathoved
- 4 skiver go’ røget laks
- 300 g go’ røget laks i et stykke – evt. varmrøget laks, hvis du ønsker en mere fast struktur i den rillette
- 1/2 hakket løg – har du skalotteløg, bruger du naturligvis det
- 4 spsk. mayonaise – hjemmelavet er naturligvis at foretrække, men Helmans går an. Kan også erstattes af rygeost hvis det skal være lidt frækkere
- 1/2 dusk hakket purløg
- citronsaft
- salt
- peber
- paprika
- olivenolie
- hvid balsamicoeddike
Tilberedning
det bliver simpelthen ikke nemmere…
- Rør den røgede laks sammen med den hjemmelavede mayonnaise og finthakket purløg og løg
- Smag til med salt, peber og citronsaft
- Drys brødet med lidt revet parmesan og paprika og rist det i ovnen et par minutter
- vend radicchioblade med lidt olivenolie og lys balsamico eller anden eddike
Anretning
Som det kan ses på billedet, er jeg måske ikke den rette, så du må eksperimentere lidt, men brug en anretterring til at forme din rillette.
VELBEKOMME!
PS. Apropos landeplage gætter jeg på at Kato Feat. Ida Corr, Camille Jones & Johnson – SJUS bliver Danmarks næste store plage:)
Stik os en kommentar-
En anderillette må vel være et godt eksempel på din definition KK – ikke?
Comments