Super Bowl – et “gastronomisk” frirum…
Efter at vi stille og roligt har lagt julens og nytårsaftens madorgier bag os, og mens de offentlige rum bliver invaderet af laskede nytårsforsæts-danskere, med alt for lave kondital og alt for stor ambitioner, nærmer vi os årets første store mulighed for at hive de fortabte venner op af kærestens quinoa-salat og yde gastronomisk førstehjælp med en cocktail bestående af rigelige mængder mad og alkohol.
Super Bowl parties er ét af de klart bedste koncepter der er fulgt med den øgede amerikanisering af det danske samfund – behold I bare Valentines Day for jer selv! :)
I Danmark er interessen for amerikansk fodbold eksploderet over de sidste 10 år og dette skyldes ikke mindst sammenkomsterne omkring Super Bowl, den første søndag i Februar.
Der er bare et eller andet dejligt meditativt over elitesport i kassen og god mad i hånden – især hvis det foregår natten til en mandag.
Og god mad i hånden er for mange af deltagerne langt vigtigere end det der sker på skærmen. Ja, faktisk er det ikke usædvanligt at mange slet ikke er bekendt med selv de mest basale regler i spillet med den ovale bold.
Netop derfor er det vigtigt, at du som vært denne aften sørger for at holde festen i gang, med en lind strøm af “ærkeamerikansk” mad og drikke – oftest lånt fra det mexicanske eller italienske køkken.
3600 tons guacamole
I USA er Super Bowl Sunday kun overgået af Thanksgiving Day, når det drejer sig om indtagelse af absurde mængder af mad. Og når det drejer sig om indtagelsen af alkohol, er det kun Saint Patrick’s Day der kan følge med.
For eksempel vil amerikanerne, i løbet af søndag d. 6. februar, konsumere intet mindre end 14.500 tons chips som bliver dyppet i bl.a. 3.600 tons guacamole. Velbekomme!!
Og så til det store spørgsmål: Hvad skal jeg servere til min Super Bowl Party, for at overbevise mine venner om det fornuftige i at vende kæresten og Lene Hansson’s slankepagt ryggen?
Blandt klassikerne denne aften vil man, ud over nachos og guacamole, finde chicken wings, spareribs, hot dogs, tacos og burgers i alle afskygninger. Og gerne samtlige retter på én gang. Nå ja, og så en smule coleslaw on the side.
Meget af dette kan købes som færdiglavede produkter i supermarkederne, men som en ægte gastromand er dette selvfølgelig ikke godt nok. De retter du serverer denne aften er selvfølgelig tilberedt fra bunden og skal vi vælge en enkelt ret ud, som kombinerer suveræn velsmag, blæret tilberedning og amerikansk tradition falder valget på en pulled pork burger. En burger med det mest møre og saftige svinekød der findes, toppet med barbecue sauce og coleslaw.
Fantastisk enkel! Fantastisk god!
Pulled Pork tilberedt i ovn
Server pulled pork burger i en hjemmelavet burgerbolle med hjemmelavet coleslaw og varm barbecue sauce.
VELBEKOMME!
Skal du se Super Bowl og endnu vigtigere, hvad bliver der serveret hjemme hos dig?
Stik os en kommentarTags
SUPER BOWL MAD-
Kan man ikke godt tillade sig og sige,………….godt der ikke er Super Bowl i hverdagene og for tit, ville bare gøre nogen folk arbejdsløse ;)
-
Som skrevet på PN, så håber jeg menuen kommer tidligt op.
Helst ikke for sent fredag, da nogle ingredienser skal købes ind længere væk.
En flittig bruger.
-
Nu hvor jeg selv og ikke mindst alle venner er blevet afhængig af Pulled Pork senest blev det serveret mellem jul og nytår, hvor jeg måtte skovle mig frem til en meget snedækket og frosset gril – så hopper jeg på den gode roethlisburger, som jeg mener, man gerne må fråde i hvert fald denne ene gang om året! Kom så Steelrs!
http://gastromand.dk/den-ultimative-thanksgiving-football-menu/
Comments