Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Kåldolmere – Huntingstyle

Gastromand
Nå, som nogle måske har set på vores forum, har jeg spurgt ind til hvilke retter der går sig bedst når man er så heldig at få foræret 1½ kg hakket vildtkød. Der kom nogle gode forslag ind og faktisk blev det til hele tre retter, hvor den første præsenteres i dag.

Ægte herremad hvis du spørger mig…

Kåldolmere eller hvidkålsrouletter må siges at være en rigtig manderet. Nu er jeg heldigvis velsignet af, at min kone ikke er kræsen og gerne tager del i de maskuline retter, men det er dyb forståelse for, hvis vores kvindelige besøgende ikke kaster sig frådende over denne! Men mænd – I kommer bare i gang, lige så snart vi rammer foråret så er denne ret nemlig ikke så god længere.

Pris

Ca. 100 kr. giver ca. 25 dolmere (4 sultne personer)

Kåldolmere - Huntingstyle

0 fra 0 stemmer
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer
Antal: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 0,5 kg hakket vildt kød
  • 0,5 kg hakket svinefars 12-16% eller mere
  • Hvidkålsblade fra et lille hvidkålshoved
  • 150 gr. rå ris
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk. paprika Edelsüss
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • Rigelige mængder revet muskat
  • tsk. salt
  • Rigelige mængder friskkværnet peber
  • 300 gr. Tomatpuré
  • Ca. 1½ liter oksekødsuppe Jeg brugte den fra Mou
  • 1-3 Okseben/vildtben de skal gerne kunne dække bunden af gryden

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser på nær hvidkål, tomatpuré, suppe og ben sammen til en fars. Det kan være svært at krydre dette, så steg en lille prøvedelle og se om den er tilpas.
  • Kog hvidkålet i ca. 15 min. hvis du ikke har en stor nok gryde, så vend kålet lidt rundt til det er kogt.
  • Skær bladene fri ved stokken og tag dem af. Jeg synes det er lettest at ”rulle” dem af. Pas på de ikke går i stykker.
  • Nu skal farsen formes i små aflange pølser og rulles ind i bladene. Fjern det groveste af stokken på bladene. Du behøver ikke at snøre dem, de skal nok holde.
  • Fat nu den største gryde du har (det er altså et godt udtryk!) og placer okse/vildtben i bunden. Ovenpå placeres dine pakkede dolmere.
  • Rør tomatpuré og suppe sammen (varm det evt. op mens) og hæld det så over dolmere og ben.
  • Kog nu herligheden for rask varme i ca. 30 minutter og lad det efterfølgende simre i ca. 3 timer.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Retten indeholder jo ris i kødet samt kål og suppe, så det eneste eventuelle tilbehør kan være en lille grøn salat og et groft stykke brød. Et glas kraftigt shiraz er naturligvis heller ikke helt uvæsentligt, i hvert fald hvis du spørger mig – hvad ville du selv foretrække til denne ret? Måske var øl også et bud?

Nå, men man kan sagtens variere med brugen af kød. Oksekød, kalv/svin eller som Brødrene Price gør det – lammefars er alle gode alternativer. Andre forslag er også meget velkomne…

Tak til de kære Brødrene Price for inspiration.

Velbekomme

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Torben

    Ved ikke om det blot er mig, men hvor er målene i denne opskrift?

    • Hej Torben,

      De forsvinder nogle gange, tror det er fordi jeg har skrevet “en halv” som symbol og ikke 0,5, men det er rettet nu. Det er jo snart sæson for jagt, så det er med at komme igang! Går du selv på jagt?

Smid en kommentar