Smukfest 2022: De nye ansigter kom, så og sejrede
Er Smukfest tilbage i topform? Kan vi stadig få Arizonaburger, Løvebrød og Farmors tarteletter? Kan vi endelig få en veldrejet cocktail i Bøgeskoven? Det var blot nogle af de spørgsmål vi stillede forud for de længe ventede Smukfest 2022.
Er Smukfest tilbage i topform?
Det ultrakorte svar er JA! Det lidt længere svar er JA, og næsten alt er ved det gamle. Og det nemme svar er, at Smukfest helt tydeligt kører efter devisen If it aint broken, don’t fix it!
Bøgeskoven udgør stadig stammerne (pun intended…) og rammerne for hvad der er Danmarks, med afstand, smukkeste, mest unikke og hyggeligste festivalarena. De karakteriske bøgescener er endelig blevet rykket længeret tilbage i skoven og det giver plads til op mod 10.000 flere tilhørerer til de største koncerter, hvilket blot gør kigget udover menneskehavet endnu mere imponerende end tidligere.
Med sit købestærke publikum, er Smukfest altid gået forrest i kamoen for det gode festivalliv. Hvor andre festivaler har sparret, har Smukfest ofte investeret – flis i enorme mængder dækker skovbunden, så de hvide sneaks kan bevæge sig tørskoet rundt i skovbunden og forblive hvide. Rene toiletter der aldrig er længere end 50m væk og masser af dem. Barer og madboder i et omfang, så der altid er mulighed for at komme af med penge – mange penge!
Kan vi stadig få Arizonaburger, Løvebrød og Farmors tarteletter?
Og apropos madboder, hvordan så det så ud med klassikerne? De var der såmænd alle sammen – mange af dem endda på samme placering. Det føles trygt og godt – præcis som musikprogrammet. Men balancen imellem tryghed og kedsomhed er hårfin. Det er meget sjovt og hyggeligt, at man stadig kan få en burger i en halvtør firkantet burgerbolle – i hvert fald sent på aftenen. Det samme kan man sige om Lions Clubs noget 90’er agtige bud på “taco” eller Farmors tarteletter.
Smukfest fortjener bedre og kan tillade sig at sætte de nødvendige krav og forventninger til sine stadeholdere.
Og så var der lige det der med de mange popcorn og baconchips vogne der står rundt omkring på pladsen og har alt andet end travlt. Undertegnede blev i løbet af festivalen belært om, at de rød-gule vogne med den karakteristiske parasol skam havde en vigtig funktion som meeting point.
Blev 2022 så året hvor gastromændene tog sig tid til at nyde Smukfisks skaldyrsfad?
Ambitionen var der. Men baren hos Gastromé blev det tætteste gastromændene kom på, at sætte sig ind på en festivalrestaurant i denne omgang. Måske er jeg for stor en musikelsker, måske er jeg bare for utålmodig af natur. Jeg bliver ihvertfald nok aldrig rigtig fan af at sætte sig ned i et par timer på en festival.
Nu lyder måske som om vi led nød på Smukfest. Intet kan være mere forkert. Vi spiste, drak og festede os igennem 3 dage med en lang række musikalske og gastronomiske højdepunkter.
Kampen om kebaben
Forventningerne til Flaming-kebab var høje og det tog os ikke mange minutter på festivalen før vi fandt den sorte bod med den lille luge. Det friske fladbrød med spidskål, rødløg, persille, youghurtdressing og chili skuffede ikke. De næste i køen fik dog lige et tip om at bestille med ekstra dressing og chili.
Karmakebab i Hollændersvinget bød ind med en vegetarisk kebab med mulighed for at toppe med forskellige hot sauces og syltede chili og gastromændene var glade!
Pizzabro kom så og sejrede
Mange har forsøgt og næsten lige så mange har fejlet. En sprød og varm pizza på en festival er en kunst. Pizzaboys nailede den på Northside og på Smukfest var det så Pizzabros tur til at triumfere i den svært kunst. 130,- for en pizza er mange penge og måske også for mange. Men det var hurtigt glemt i det sekund vi satte tænderne i den bedste pizzadej vi nogensinde har smagt på en festival.
Kartoffelpizzaen var en god starter og salami picante en endnu bedre slutter.
To til taco
Der er noget med meximad og festival, der bare svinger rigtig godt i hinandens selskab. Salt, syre og spice fungerer bare fremragende i solen, skyllet ned med iskolde fadøl og lidt musik i baggrunden.
Loco Taco og Tacopop var mexikongerne af bøgeskoven med bløde majstortillas, sprød, smagfuld og spicy topping.
Lions Clubs
Vilde vine hos Walther
Kombinationen af vilde vine, suveræn charcutteri og udsøgt udsigt til Stjernescenen er svær at overgå og vi måtte da også forbi Kalunarisk og Walthers vinbar flere gange i løbet festivalen.
Og så snakker vi ikke om den manglende cocktailbar…
Vi glæder os allerede til næste år, hvor Smukfest forhåbentligt har taget de næste syvmileskridt på mad og drikke fronten.
Hvilket Smukfest-måltid var dit bedste?
Stik os en kommentar-
Kalunarisk var toppen
Guldburgeren el de 3 sliders hos GULDANDEN – fra KALU fra toppen af en burger🦆🦆
Comments