Le Mans Menu med Manér – 24 Heures Deluxe!
- Eksilsønderjyden
- On 16. juni 2012
- https://gastromand.dk
I anledning af Le Mans “genoptrykker” vi indlægget fra sidste år – så har du også lidt at fordrive tiden med indtil Danmark skal møde Tyskland!
Lørdag d. 16. juni 2012, kl. 16.00!
Dette tidspunkt har motorsports-entusiaster kloden rundt ventet på i omkring et år!
Én af verdens ældste og måske mest traditionsrige motorsportsbegivenheder skydes i gang. Omkring en kvart million tilskuere vil stå klar langs Circuit de la Sarthe’s 13,629 km for at se feltet af superbiler tilbagelægge mere end 5000km over de næste 24 timer…
På trods af den lange levetid og de mange traditioner omkring løbet, har vi haft mere end svært ved at opstøve gastronomiske traditioner fra Le Mans-døgnet. Og hvad gør man så? Man starter da sine egne traditioner!!
Derfor kan du herunder finde vores bud på det ultimative Le Mans-døgn, set gennem en Gastromands briller.
Retterne er valgt, så de gerne skulle minimere din tid i køkkenet under selve løbet – og så smager de selvfølgelig forbandet godt!
16.00
Løbet starter og det samme gør den endeløse mængde af mad, dig og dine gæster skal indtage over de næste 24 timer. Vi starter naturligvis med et glas Crémant fra Loire – den nordvestlige region hvor Le Mans er hovedby. Carte Turquoise fra Florent Baumard kunne være et bud på en god start på Le Mans døgnet.
Til boblerne skal der selvfølgelig serveres en lille bid. Og som den perfekte vært du er, gør du hvad du kan, for at bringe de hvinende og rygende dæk på banen i skovområdet, hjem i stuen. Derfor skal der selvfølgelig røg på banen:
Letrøget kammusling på skovbund
18.00
Vi har nu været i gang i to timer og de værste nerver og placeringskampe har efterhånden lagt sig. Første kørerskifte er overstået og løbet er ved at finde sin rytme.
Det er derfor det helt rigtige tidspunkt at proviantere igen. Der er stadig lang vej hjem, så hovedmåltidet gemmer vi lige lidt endnu. Dine gæster er naturligvis stadig så meget i hopla, at indtagelse af mad med bestik hellere må vente lidt.
Derfor serverer du en håndholdt version af den franske klassiker Tournedos Rossini.
Sandwich Rossini
21.00
Five hours down – 19 to go!! Bilerne er spredt fint ud over hele banen, de hurtigste Peugeot’er og Audi’er har opbygget et solidt forspring, samtidig med at de første par biler løber ind i problemer.
Læs også: Sjønnes Le Mans menu
Hos dig begynder selskabet at køre i de højere gear og du er nu klar til at servere forretten i den langstrakte tre-retters menu, I skal igennem over de næste fire-fem timer.
Med så lang tid imellem retterne, har I masser af tid til at sidde og hygge over maden. Derfor byder du dine gæster på en opskruet udgave af en ærkefransk klassiker – Moules Marinieres:
Moules Marinieres
23.00
Løbet er nu inde i en lidt død periode, hvor kørerne venter på at natten skal falde på. Derfor er det blevet tid til, at du springer til med aftenens kulinariske hovednummer, 24 Heures du Beuf – Ja, det er måske Gastromand-klassikeren over dem alle, men det var simpelthen for oplagt, til at vi kunne modstå. Undskyld! For at rette lidt op på denne misære, har vi tryllet et nyt sæt tilbehør frem:
24 Heures du Beuf
01.00
Mørket har lagt sig over Circuit de la Sarthe og det er nu I skal booste jeres energidepoter og blodsukkeret, for at kunne klare natten let og elegant. Samtidig er mætheden måske så småt ved at sætte ind hos de knap så trænede af dine gæster. Derfor vælger du at servere en ikke alt for tung Tarte Tartin med enten vanilieis eller creme chantilly:
Tarte Tatin
05.00
Så er vi over halvvejs! Det meste af Europa snorksover, men ovenpå sukkerboostet tidligere, er din Le Mans-fest stadig absolut på toppen. Der er dog stadig voldsomt lang tid til, at morgenmaden kommer på bordet og det virker helt usandsynligt, at I vil kunne klare jer igennem natten uden en enkelt lille servering.
Vi gætter på at dine kulinariske evner – ligesom vores – er modsat proportionel med dit indtag af alkohol, så vi vælger at skrue meget langt ned for sværhedsgraden.
Derfor skal dine gæster nu sætte tænderne i en Croque Madame. På dette tidspunkt er kaffe en rigtig god ledsager til stort set al mad:)
Croque Madame
10.00
Nu er den virkelig hård! Men fat mod… I har nu overstået 3/4 af løbet og der er kun seks timer til, at I kan poppe døgnets sidste flaske bobler. Tom K. og team er endnu engang kommet virkeligt godt igennem natten. Dette skal selvfølgelig fejres og da det er 5 timer siden I sidst har indtaget fast føde af betydning, er maven også med på mere fest. Derfor er et rigtigt godt bud på jeres morgenmad Eggs Benedict:
Eggs Benedict
14.00
Sølle to timer tilbage af Le Mans 2011! Forhåbentlig har både biler og festdeltagere klaret sig igennem de første 22 timer uden alt for voldsomme motorproblemer. Under alle omstændigheder, er alle parter dog noget mærkede på dette tidspunkt og I mangler nok et enkelt pitstop for at komme helt i mål. Derfor serverer du nu en Salade Chevre Chaud, som skulle kunne hjælpe jer igennem de sidste par timer, uden at overbelaste systemet alt for voldsomt:
Salade Chevre Chaud
Her har vi ikke selv været i køkkenet, men linker til en een af de lækreste salade chevre chaud vi har set. Opskriften er lavet af den danske blogger cphfoodie.com
16.00
Pfffffftt! Så skal der drikkes bobler! I klarede den sgu …selvfølgelig! I afslutter døgnet med en skål for vinderen, løbet og festen. Og efter din fantastiske indsats i køkkenet, skåles der naturligvis også for dig. Ringen er sluttet og bilerne står igen, hvor de startede for 24 timer siden. Derfor slutter du naturligvis også som du startede – med et glas Crémant de Loire.
Velbekomme og tak for et godt ræs!
Skal du se Le Mans og har du tænkt over maden?
Stik os en kommentarRelated Posts
Risotto med Puffed basmati rice, ristet kammusling, agurkeskum og basilikumolie... 11. juni 2010 | Gastromand
Forrent med koldrøgede rejer, 2 x rygeost, sprødt rugbrød og grønt... 4. august 2011 | Eksilsønderjyden
-
juni 17, 2012
Hold da op! Med sådan en menu på programmet kunne jeg godt overtales til at se Le Mans, på trods af ingen interesse overhovedet.
Thumbs up!
-
juni 14, 2011
SjoenneOk, her er et link med billeder og lidt Info
http://sjoenne.com/lemans/sig til hvis i har behov for hjælp med kodearbejde, har rodet en del med sårn noget
-
juni 13, 2011
Det kan man desværre ikke på nuværende tidspunk Sjoenne, men jeg vil da anbefale at smide dem op et sted som eksempelvis http://imageshack.us/ og så lige smide et link til dem:)
Det kunne være cool!
-
juni 8, 2011
SjoenneWow! Dejligt at se at der er andre gastromænd der interesserer sig for motorsport! :D
Tror da hellere at jeg må indføre “Eggs Benedict” som morgenmad når vi har overstået natten på Circuit de La Sarthe!
Her i Casa Sjønne serveres der følgende: http://sjoenne.com/24hmenu.pdf
Alle retter er heldigvis også noget der kan preppes ret langt, så man ikke behøver at tage øjnene fra racet alt for længe.-
juni 8, 2011
Damn, det ser lækkert ud, Sjoenne :)
Er svinemørbrad med svær ligeså genialt som det lyder? Mørbrad wrappet i en gang svinebryst?
Godt ræs til dig på Lørdag!
-
juni 8, 2011
SjoenneDet er nu kun en “konstrueret” mørbrad med svær. Mørbraden tilberedes sous vide, og sværen er lavet på forhånd og “limes” med et lag krydderfedt-“klister” ;)
-
juni 8, 2011
Yummy! Billeder efterfølgende?
Og hvad giver du din mørbrad (temp og tid)?
-
juni 8, 2011
SjoenneJeg kan da lave en tråd med billeder i forummet… :)
Mørbraden får ca 2 timer ved 63-65gr.
-
juni 13, 2011
SjoenneHvordan poster jeg billeder i forum?
-
-
-
juni 8, 2011
Uhmmm, Eggs Benedict – morgenmaden over dem alle :-D
Jeg glæder mig – som hvert år til Le Mans!!
Mange hilsner
Birthe-
juni 8, 2011
Hej Birthe!
Ja, det er uden tvivl noget af det ypperste en sen morgen – især hvis tømmerbasserne stadig arbejder på højtryk :)
Glæder mig også!!
-
Submit a Comment
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments