Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. januar 2023

Scroll to top

Top

17 kommentarer

GUIDE: Aarhus’ 10 bedste burgere

GUIDE: Aarhus’ 10 bedste burgere

For gastromændene er burgere efterhånden blevet en form for nationalret – og særligt i Aarhus har vi oplevet en eksplosion i antallet af højkvalitetsburgere de seneste par år.

Vi forsøger løbende at holde guiden opdateret, da der løbende sker ændringer. Nogle steder lukker og nye kommer til. Stik os endelig en kommentar, hvis vi er faldet bagud :)

Guiden dækker i bund og grund de bedste burgere i byen, vi har pløjet os igennem det seneste år. Vi har smagt flere end dem vi har taget med her – og flere er ikke med fordi niveauet var for lavt til en anbefaling. Guiden er udelukkende et udtryk for vores holdninger og anbefalinger, og alle burgere er købt og betalt for egne penge.

Nok snak, her får du Aarhus’ bedste burgere:

Aarhus’ bedste brugere

BURGERNE ER LISTET I ALFABETISK ORDEN, OG ER IKKE EN RANGERET LISTE.

Burger Boom – en burger på farten

Super lækker burger med kød fra fritgående skovkvæg i Nationalparken Mols Bjerge. Her snuppede jeg en med dobbelt bøf – du tænker sikkert det ikke er særlig Gastromand-agtigt at sige det, men det gør ikke nødvendigvis en burger bedre at smide to eller tre bøffer i… der er oftes mest balance i sagerne med en bøf af en fornuftig størrelse, og det samme vil jeg mene kunne være tilfældet her… Jeg vil faktisk heller spise to hele burger i steder, men det bestemmer du naturligvis selv. Helt i orden burger.

Lokalerne er små, og der kan ikke sidde mange i burgerbaren. Burger BOOM finder du i de gamle lokaler af We Do Burgers, som rykkede videre bl.a. til Aalborg. Men rygter vil sige, at vi meget snart ser den i det Aarhusianske igen.

Web: https://burgerboom.dk/ 
Facebook:
https://www.facebook.com/BurgerBOOMAarhus/
Adresse:
Østergade 14, 8000 Aarhus

Grillen Burgerbar – burgere til selvskabet

Et af de mere brede koncepter, som allerede nu har 6 restauranter fordelt på de større byer. Rimelig lige til burger uden de store dikkedarer, gode sprøde let syltede pickles – og et stedet hvor man lige kan få en bette øl til maden. Ikke dårligt. Slet ikke dårligt!

Web: http://grillenburgerbar.dk
Facebook: https://www.facebook.com/Grillenburgerbar
Adresse: Klosterport 2, 8000 Aarhus C

Havnens Perle – grease til tømmermændene

Det er ikke alle der kan sige, at de har en burger opkaldt efter sig – men det kan vores allesammens HotdogJudge, Lasse Görlitz. Burgeren er en extravagant udgave af den brune klassiske bøfsandwich, fyret op med en ekstra omgang bearnaisesauce. Men kunne godt ønske sig en anden bolle end en art standard købebolle – men vi er jo på en klassisk grillbar. Bøffen var i mit tilfælde også lige rigelig welldone. Det er måske heller ikke den største kulinariske oplevelse, men et godt sted at brøle af med gutterne. Man skammer sig også en smule bagefter, men den er god mod tømmermænd og generel underernæring :)

Web: http://havnensperle.dk
Facebook: https://www.facebook.com/Havnens-Perle-137027519686243
Adresse: Sverigesgade 5, Aarhus C 8000

Juliette – den gode smag

Så tænker du nok, hvad skal vil nu med en rustik caféburger. Men det er slet ikke det, du får på Juliette. Her får du en teriyaki burger med fuld smæk på smagen. Du kan både nyde den på cafeen og som take away. Seneste er bolle udskiftet med en brioche, som bestemt ikke skader det samlede indtryk. Gennem de sidste år, er det uden tvivl den burger, jeg personligt har spist flest af.

Web: http://juliette.dk
Facebook: https://www.facebook.com/cafejuliette
Adresse: Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus C

Kødstadens Burger Joint

Mit gamle hood Trøjborg bliver også i denne tid forkælet med nye lækre burger joints. Den gamle Slagter Henriksen slagterbutik på Trøjborg er således blevet renoveret og omdannet til burgerbar, stedet er ungt og hipt, og burgerne helt i orden. Konkurrencen er også skarp, da The Burger Shack ligeledes har åbnet en joint på et næsten tilstødende hjørne.

Facebook: https://www.facebook.com/koedstadensburgerjoint/
Adresse: Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus

Restaurant Kohalen

Et højhus af en BØFSANDWICH var min første kommentar, da serveringen landede på bordet hos Restaurant Kohalen, hjemmebagt bolle med bløde løg, hjemmesyltede rødbeder, agurksalat og sennepspickles, ristet og rå løg, ketchup, sennep og remolade, brun sovs – som helt korrekt, hvis du spørger Aarhusianeren, ikke er hældt over den øverste bolle. Det er selvfølgelig altid en rask diskussion, hvad er er op og ned her – hit me :) Kohalen er iøvrigt nok den mest klassiske frokostrestaurant i Aarhus med gedigne danske retter – prøv også deres Pariserbøf… I 2018 blev de også kronet af De Brune Riddere med titlen, som Danmarks Bedste Bøfsandwich!

Web: http://kohalen.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/restaurantkohalen/
Adresse: Jægergårdsgade 164A, 8000 Aarhus

Sharks Diner – til ædedolken

Lidt en klassiker i Aarhus – det var måske her det hele begyndte, og her man engang altid gik hen, når burgersulten blev stor. Men konkurrence er blevet meget større de seneste år med mindre hurtige burgere i byen. Her får du et stort udvalg af burgere til den store sult – her også en decideret tømmermændsburger.

Web: http://www.sharkspoolhall.dk/diner
Facebook: https://www.facebook.com/sharksaarhus
Adresse: Frederiksgade 25, Aarhus C

Street Food – Stegen & Dellen

Aahus Street Food er bestemt også et sted, du kan få mange lækre sager – og særligt er det jo et godt sted, når vejret bliver koldt. Mange snakker om den konfiterede andeburger dernede, men jeg vil i stedet fremhæve deres flæskestegssandwich med ekstra svær og brun sovs – det er bare godt.

The Burger Shack

Har i en lang periode været en publikumsfavorit, hvor det også er god lir med brændemærket i øverste bolle, men det skal der også være plads til, når ellers de i forvejen lave en god burger. Lokalerne er meget små, men når du køber en Tap Room menu hos The Burger Shack, får du muligheden for, at nyde din mad i The Tap Room på Tir na nÓg – mens du nyder en kølig øl.

Web: http://theburgershack.dk/aarhus-forside
Facebook: https://www.facebook.com/theburgershackdanmark
Adresse: Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

The Burger Shack har iøvrigt også åbnet en joint i mit gamle hood Trøjborg, samt overtaget den tidligere Tommi’s Burger Joint i Jægergaardsgade.

Senest har Burger Shack også være så flinke, at citere os i deres joints, we like!

Jeg synes det er helt fænomenalt med den opblomstring burgerbarerne har haft i Aarhus de seneste år. Der kastes thumbs up til hele banden fra gastromændene!

Hvilken Aarhus-burger er din favorit?!

Er der nogle burgersteder, du synes vi mangler, har vi glemt dit favorit sted, eller er vi helt skoven, så stik os en kommentar – og ja, hvis du bare head banger over alle burgerne, så hører vi også gerne fra dig…

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Erkan Sisman

  Hos Oliver.

 2. Steffen Helmuth Høier

  The burgery…. ( foodpusheren) klasse burger . Kødet der bliver flammegrillet , er altså bare speciel .

  • Tak for tippet! Jeg har ikke prøvet den endnu, men det lader det til jeg skal :)

 3. Motti Anter

  Absolut det bedste er ved Street food. American bruger. Ind til højre…. Jeg elsker dem alle

 4. Jacob

  Ved godt det ikke er i århus, men hvis man er på horsens kanten kan jeg godt anbefale ollie’s burgerspot, asado-grill kun fyret med træ osv. :)

 5. AE

  Vil da også her lige foreslå Aarhus Central Food Market. Der ligger en bod der laver forrygende burgere og bøfsandwich :-)

 6. Lasse Enevoldsen

  Ah, god (og hjælpsom) guide. Ret enig i valget. I har virkelig været omkring må jeg sige.

  Vil dog lige tilføje at på Grillen bør man bede om ekstra salat, det er gratis. Hvis ikke, kommer burgeren “American style”, hvor grøntsager er skåret ned til et minimum – ikke lige min smag må jeg sige, det er sgu for kedeligt for mig.

  The Burger Shack: Nogle uvidende burger-spisere klager over at hamburger-bøffen her ikke er gennemstegte på flammegrillen! Har man hørt magen? Hamburger-bøffer skal IKKE gennemsteges. Det er der mange der ikke forstår, men det forstår de heldigvis på The Burger Shack. Ingen leflen for den uvidende pøbel her! Godt gået.

  Vil man lidt udover guiden her, så vil jeg anbefale Sunset Boulevard. Lyder det mærkeligt? Ja, men deres to Hereford burgere er virkeligt gode.

  • Lasse

   Jeg tror problemet med gennemstegte hamburger-bøffer er opstået fordi det kun kan fungere hvis dit hakkekød er tip-top frisk og i orden. Ellers bliver der et hygiejne problem. Men på The Burger Shack er netop hakkekødet overordentligt tip-top i orden, så det fungerer fint.

  • Mange tak for dit input, og enig, The Burger Shack gør det helt rigtige, hvad angår bøffen.

 7. CK

  Eeelsker guides som denne !
  Jeg ville elske en lignende, men med fokus på caféer som altså ikke serverer ‘standard-café-maden-club-sandwich” og med fokus på studievenlige priser !

  • Mange tak – og nej, det er formentlig ikke den sidste guide fra vores side. Dit bud er noteret :)

 8. Chris

  Ved ikke om de laver dem mere, men Memphis Roadhouse har lavet den klart bedste burger jeg længe har smagt 👍

  • Det er sådan lidt bevidst, at der ikke er taget steder med, hvor man ikke primært tager hen og spiser burgere. Men det lyder som om de skal ha chancen!

 9. Natascha

  Tjek Kødstadens Burger Joint ud, den ligger på Trøjborg og de forstår fanme at stege en burgerbøf til perfektion! Bøffen er desuden lige præcis lige så stor i diameter som bollen, det er fantastisk.

  • Det er jo mit gamle hood, tak for tippet, det må prøves af.

Smid en kommentar

ANNONCE