Rosastegt andebryst med jordskokkepuré og salat af æbler og nødder
Læs også: Confit de Canard
Ingredienser
And
- 2 stk andebryst
- Frisk timian
- Et par hvidløgsfed
- Salt
Puré
- 1 l sødmælk
- 300 g jordskokker
- 300 g kartofler
- 2-300 g Philadelphia Original
- 1 citron
Salat
- 3 æbler
- 150 g hasselnødder
- Lidt honning
- Lidt appelsinsaft
- Lidt persille
Sådan gør du
And
- Andebrysterne ridses i kvadrater og gourmetsaltes 6-12 timer inden tilberedning. Inden tilberedningen tempereres andebrystet til køkkentemperatur.
- Anden placeres på en kold pande med skindsiden nedad, med et par kviste timian og et par hele fed hvidløg med skal.
- Kogepladen skrues godt op og brysterne vendes når pladen er blevet meget varm og skindet har fået en god gylden farve. Brunes af på alle sider (tak til bergholt.net …)
- Lad brysterne hvile lidt (20 min) hvorefter de steges i ovnen (ved 130 grader) til en centrumtemparatur på 63 grader.
- Lad brysterne hvile på en rist i 15 minutter inden de skæres i skiver.
Puré
- Jordskokkerne og kartoflerne skrælles og koges i sødmælken i 15 minutter eller til de er møre.
- Derefter tages de op og puttes i en blender.
- Philadelphia tilsættes, og blandingen blendes, til den er en lind pure og smages til med salt, peber og citron.
Salat
- Rist nødderne i honningen på en pande. Lad dem køle ned.
- Skær æblerne i tern og mariner dem i en smule appelsinsaft.
- Bland nødder, æbler og hakket persille.
Noter
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Super lækker ret -
Vinforslag ønskes!
-
først tak for en fantastisk side:-)
Lavede denne ret i går, den er helt fantastisk, lavede en rødvin/portvins glace til det var lige i øjet. Helt sikkert ikke sidste gang den er lavet;-) -
Hej Ole,
Vi bukker og takker, men det er først når I brugere “jammer med”, at det bliver rigtig sjovt, så tak for det:)
Du kan vælge to tilgange:
1. intervalstegning: 10 min i ovn ved 180 grader – hvil 15-20 udækket – 10 min i ovn ved 180 grader osv. indtil brystet har nået en temperatur på 63 grader i midten.
2. “langtidsstegning”: ja lavere varme jo længere tid – daaaah:) Jeg brugte 130 grader, da det gav et gdt kompromis mellem stegetid og forventet mør-/saftighed. Hvor lang tid det præcis tog, kan jeg ikke huske – 30-40 er et godt bud, men brug stegetermometer.
Jeg bruger næsten altid intervalstegning – ikke blot til andebryst, men også oksestege, svinemørbrad mm.
Håber du er frisk på at poste resultatet? :)
Kommentarer