-
Den var vidunderlig. Let at lave, og skøn smag og konsistens. Første bearnaise forsøg. Og totalt succes!
-
Er det vigtigt med hvidvinseddike, eller kan den erstattes med æbleeddike?
-
Syns godt i kunne havde skrevet det i jeres koge bog også med jeres ekstra kommentar. ☺️Når i skriver smør er det så saltet smør eller usaltet smør? Ved godt det ikke er blandings produktet 😀
-
Sad i skabet i første hug med denne gode opskrift😊 og sammen med jeres triple Cook fries som også var faktisk og en god bøf så havde jeg en glad kæreste 😋 -
Jeg har lavet den en del gange, tager ca et glas hvidvin, og nogle skvæt estragoneddike, den skal smage af eddike, men ikke for meget…
Så laver jeg den over svag varme (evt næsten op på mellem), pisker som en gal indtil den bliver mousse agtig, altså begynder at tykne, så af blusset, i med lidt smør, hvis den bliver flydende mere varme, når den bliver tyk mere smør osv.
Det er aldrig gået galt, selvom jeg ikke bruger vandbad :-) -
Super opskrift… den sad lige i skabet.. indtil jeg blev distraheret og den skildte.. og så var det jo skønt at det virkede 100% at smide en blomme i en ny gryde og starte “forfra”..
tak for god info 👍🏽😁 -
Synes opskriften er lige i skabet. Blev dog en anelse i tvivl om hvorvidt mængden af eddike og hvidvin allerede var fordoblet i opskriften eller ej. Kan godt lide at bearnaise er lidt skarp, så satsede på at opskriften var den ikke-fordoblede mængde, og synes den blev helt perfekt. Så 6-8 spsk Eddike og 6-8 spsk Hvidvin til en enkelt portion, og så får man godt med syre ;-)
..og masser af estragon – der må godt komme meget.. rigtig meget ;-) -
Har brugt opskriften flere gange.
Sidder lige i skabet hver gang.Dog fik jeg en enkelt gang lavet lidt for meget essens og lidt for skarp, at munden trak sig sammen som en hønes nummerhul.
-
Uenig med løgene… Skalotteløg har er markant skarpere i smagen og giver en bedre essens. Hvis man skulle finde et billigere alternativ ville jeg vælge rødløg.
-
Fabelagtig opskrift! Lavede 3 dobbelt opskrift, den sad lige i skabet. -
Jeg startede med at lave bearnaise efter prices opskrift. Jeg måtte også fordoble vin og eddike, bruger gerne en estragon eddike.Hvis man pinedød er nødt til at lade saucen vente, hvilket jo ikke er så heldigt. Kan man med fordel stille den i ovnen på 50 grader. Så kan det ikke gå helt galt. Selvfølgelig bør bearnaisen være det sidste man laver, men ydre omstændigheder (Har en toårig) kan gribe ind.
Herlig side forøvrigt.
-
Skønt skrevet ,glæder mig til at prøve
-
Hvormeget blafemisk løg skal der i? -
Laver gerne rigeligt essens og gemmer den i skoldede Weck glas. Den holder sig fint et par uger og så er det så dejlig nemt at lave igen – og det er jo let vanedannende ☺️ Desuden klarer jeg gerne masser smør når jeg alligevel er igang med det. Så er det så nemt når den står på indiske retter, til sønnens havregrød og stegning. Og så er det på ingen måde besværligt at lave sin egen bearnaise så tit man nu har lyst 😜 -
Kørvel – Helt sikkert. Det gir det ekstra.
Og så har jeg en gang, i mangel af bedre, forsøgt mig med hvid balsamico. Egentlig en moderat succes vil jeg sige :) -
Er opskriften rettet til, eller skal man bruge:
6-8 spiseskefulde god eddike – jeg brugte hvidvinseddike og ca. dobbelt så meget
6-8 spiseskefulde hvidvin (kan erstattes med vand) – igen dobbelt op, da der var for lidt essens første gang-
Fik du svar, for jeg undrer mig også; 3-4 eller 6-8?
-
-
Hvad med bare at skrive opskriften og undlade at skrive om priser og øko kontra ikke øko! Folk kan vel selv tænke sig til hvilken kvalitet de ønsker deres fødevarer skal have. Og ingen ide i at skrive priser på skalotte løg og zitaur løg, når du bare kan skrive at begge dele kan bruges.
-
Hmm, jeg synes det var rigtig gode informationer at få! Tak for en sikker vinder-opskrift Gastromand 😊
-
Kommentarer