Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. oktober 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Beignets Champenois – 11. etape af Gastromands Tour de France.

Beignets Champenois – 11. etape af Gastromands Tour de France.
Høvding

Ja, jeg ved godt at det helt oplagte er at lave noget med champagne, når man nu er i Champagne. Men altså jeg er også rimeligt meget far, så jeg gik efter versionen som mine børn også kan være med på. Men jeg siger jer, det var tæt på en cocktail med champagne. Min favorit er jo en French 75. Det er sådan en der passer lige til mig med noget syre og boble. Og alkohol. I kan lige få en gammel video her, hvor jeg laver den – og sabler en champagne på et par forsøg. Ikke sådan rigtigt overbevisende. Videoen er heller ikke altid lige meget i fokus. Men altså. Lav en cocktail eller to, så kan I ikke se det alligevel.

Jeg har været i New Orleans, hvor en af de der ting som man SKAL prøve, er deres beignets. Det er en gærdejsfirkant, som er blevet friturestegt og så gemt under centimeter tykt lag flormelis. Stedet som er mest kendt for det (i hvert fald i turist-guiderne) er Café du Monde. Og så kom der lige lidt rejseguide indover det. Og New Orleans har jo været under fransk indflydelse, så tænkte at det var ret relevant at lave sådan nogle beignets selv. Jeg fik opstøvet denne opskrift, som stammer fra Champagne området (det ligger lidt i navnet, ik). Og den var så forskellig fra hvad de lavede i USA.

Det er jo nogle gange lidt en kamp at kæmpe med google translate i forbindelse med de her opskrifter. For det kan virkeligt godt være lidt svært at regne ud, hvad der lige bliver talt om. Her bliver der brugt fromage blanc, og uden at tænke mig om, var jeg ved at købe cream cheese. Men så havde jeg heldigvis en klog hustru (ikke en klog kone), som kunne guide mig i retning af, at det nok var kvark eller fromage frais, der var tale om.

Opskriften er faktisk ret enkel, da det bare er kvark, som bliver holdt sammen af lidt mel og æg. Den er ikke voldsom sød i sig selv, men bliver så vendt i gud ved hvormeget sukker. Så der går den fra at være sådan lidt en hippie-snacke-falafel ting til at trække tænderne ud af toddlers. Men hey, så var der da ro indtil sukkeret sparkede igennem. Så lige for at forventningsafstemme, så er det ikke sådan en brødet affære som en donut er. Vi er mere ude i sådan noget let mushi indeni. Så overvej også hvor store du laver dem. Jeg lavede mine som en god spiseskefuld, som så soufflerede op. Jeg ville nok gå efter noget lidt mindre.

Jeg har set nogle som spiser dem sammen med bærkompot eller marmelade. Og så har jeg set nogle som bare snacker dem som de er. Så jeg tror jeg kører med bærrene for at få noget syrligt modspil. Det bestemmer i selv.

Beignets Champenois

Ingen vurderinger endnu
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Forfatter: Høvding

Ingredienser

 • 250 g kvark eller fromage frais
 • 1 stk æg
 • 1 stk æggeblomme
 • 50 g sukker
 • 80 g mel
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 0,5 tsk bagepulver
 • sukker til at vende de stegte beignets i.

Sådan gør du

 • Rør kvark, æg og æggeblomme sammen.
 • Tilsæt sukker og sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i. Rør det hele godt sammen, så der ikke er nogle klumper i.
 • Sæt på køl og lad dejen trække minimum en time. Du kan også lade den stå natten over.
 • Varm fritureolie op til 170 grader.
 • Sæt dejen i olien med en spiseske. Steg til den er helt gylden.
 • Kom over i sukker og rul den godt rundt.
 • Lad dem køle let før du sætter tænderne i dem. Værsgo
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering