Braiserede svinekæber med svampe og trøffelolie i kålpakker
I anledningen af Gastromands debut i dagspressen kiggede Eksilsønderjyden med påhæng over fra hovedstaden til en weekend i maden og drikkens tegn.
I denne omgang må du nøjes med opskriften på svinekæberne (jeg lover at de andre opskrifter kommer senere), som vi jo som bekendt er blevet ret vilde med her i efteråret. Opskriften kan se lidt omfattende ud, men langt størstedelen klares dagen før, så kom bare i gang;)
Ingredienser
- Svinekæber
- 2 kg svinekæber
- 2 gulerødder
- 2 pastinakker selleri, persillerod el. lign.
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- Bouquet af timian persille og laurbær
- 1 liter mørk sødlig øl - alternativt 1 flaske rødvin
- 1/2 l Oksebouillon
- Olivenolie
- Salt og peber
- Savojkålspakker
- Plukket svinekæbekød
- 500 g blandede svampe
- 2 finthakkede skalotteløg - for en gang skyld brugte jeg rent faktisk Skalotteløg som var købt billigt i Fakta
- Timian
- Smør
- Salt og peber
- Trøffelolie
- 1-2 store savoykål - alternativt spidskål - jeg brugte begge dele
Sådan gør du
Dagen forinden
- Afpuds kæberne
- Brus lidt smør op i en tykbundet gryde
- Brun kæberne kom dem herefter op i en skål
- Rens Grøntsager og skær dem i mindre stykker
- Brun grøntsagerne i nogle minutter
- Kom kæberne tilbage i gryden
- Hæld øl og oksebouillon ved
- Kom bouqueten ved
- Dæk gryden til med staniol og
- Stil gryden i ovnen i 2-3 timer ved 175 grader
- Tag gryden ud af ovnen og tag kødet op vha. hulske eller ligende.
- Si sovsen fra og sæt den tilside.
- Køl og fjern herefter fedt fra overfladen
- Koge saucen op og tag ca.3 dl fra
- Kog resten ind til en glace med dyb og koncentreret smag, smag til med gastrique, salt og peber
- >>>Hertil kan man forberede sig dagen før<<<
På dagen
- Rens svampene og skær dem i fine stykker
- Sautér de hakkede skalotteløg i en spsk. smør, kom svampene ved og lad dem stege lidt
- Pluk kødet i stykker vha. to gafler og kom det op til svampene
- Lad blandingen stege et par minutter og smag så til med salt og peber, trøffelolie og evt. lidt af glacen
- Lad blandingen køle af
- Blancher store savoykålsblade i ca. 2 min. til de er bløde
- Bred bladet ud på på et skærebræt, kom et par skefulde kødblanding på og luk pakken - ja det er nu en pakke og det elsker vi:)
- Læg pakken med samlingen nedad i en lille bradepande og sæt dem på køl til de skal bruges
- min før servering hældes de 3 dl fond ved, og pakkerne kommes i ovnen ved 180 grader. Øs skyen over med jævne mellemrum
Noter
Drikke
I Glasset stod på virkelig potent rødvin i form af australske Dead Arm (ja det hedder den altså) fra D’Arenberg (95+ Parker point), som på ingen måde havde problemer med at følge den kraftige ret til dørs.
Læs også: Glaserede svinekæber på skovtur og Svinekæber à la Brændende kærlighed
VELBEKOMME!
Stik os en kommentar-
Je suis Nanna. Hvor lang tid i pkt. 9 – sådan i runde tal?
-
Det ser rigtig lækkert ud, men mangler der ikke et antal minutter i punkt 9 fra tilberedning på dagen? :)
-
Hold da op, sikke en middag! Det ser superlækkert ud :-D
Håber snart at se Jer herovre i Jylland……Mange hilsner
Birthe-
Vi 3 af os er skam i Jylland:)
-
Nå ok, så mangler jeg bare at få Jer herned ;-)
God weekend.
Mange hilsner
Birthe
-
-
Comments