Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. december 2020

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Choripán: svedige, sydamerikanske hotdogs

Choripán: svedige, sydamerikanske hotdogs
Ingeniøren

De fleste af os har sikkert binget masser af madlavningsprogrammer på Netflix og lignende, og her indgår den sydamerikanske hotdogvariant: choripán!

Navnet er ikke så indviklet – det betyder chorizopølser og brød (pán)! Det ligger godt på tungen og godt i munden.

Purister vil sige, at der kun skal (må!) være tre ingredienser: hotdogbrød, chorizopølser og chimichurri. Det klæder dog også serveringen med friske, syrlige, marinerede rødløg, så de er også med her!

Hvis du helst vil bage brødene selv, har vi en god opskrift her. Ellers køber du bare de bedste brioche-brød, du kan finde. De syltede rødløg er hurtige at lave efter opskriften her.

Choripán med chorizo chimichurri og syltede rødløg

0 fra 0 stemmer
Ret: Aftensmad, Aftensmad/snacks, Appetizer, Frokost, Grill
Køkken: Argentinsk, Sydamerikansk
Keyword: argentina, chorizo, hotdog

Ingredienser

Opskriften på hotdogbrød kan findes her.

    Opskriften på syltede rødløg kan findes her.

      Chimichurri

      • 1 dusk frisk kruspersille
      • 1 dusk frisk oregano
      • 150 ml olivenolie
      • 50 ml rødvinseddike
      • 50 ml limesaft
      • 2-4 fed hvidløg
      • 0-1 frisk chili
      • Salt + peber

      Udstyr

      • Grill eller stegepande
      • Ovn eller brødrister

      Sådan gør du

      Hotdogbrød

      • Bages! Eller købes!

      Syltede rødløg

      • De skal have minimum et par timer på køl, så lav dem i god tid.

      Chimichurri

      • Hak de friske krydderurter først og bland det derefter sammen med alle krydderierne.
      • Hak eller pres hvidløg efter smag. Vi kan godt lide ild! Tilsæt chili, hvis du er frisk.
      • Det er vigtigt, at man ikke blender dressingen. Den bliver silkeblød i munden med de friske krydderurter, og det er en vigtig del af konsistensen.

      Den samlede choripán

      • Hotdogbrød, chimichurri og syltede rødløg skal være klar, inden du går i gang med pølserne.
      • Grill eller steg pølserne. Helst over åben ild, men en grill eller en stegepande kan også gøre det. Chorizopølser skal stege roligt og langsomt, så fedtet får tid til at smelte og få gang i smagen.
      • Lad pølserne hvile 5 min, inden du serverer.
      • Flæk brødet, flæk pølserne og læg dem i brødet.
        Giv den et generøst lag chimichurri og garnér med syltede rødløg på toppen.
        Værsgo!
      • Skylles ned med en iskold pilsner!
      Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
      Stik os en kommentar

      Kommentarer

      1. Glæder mig til at prøve det af!

        • Ingeniøren

          Jeg kunne faktisk godt spise en til 😁

      Smid en kommentar

      Opskrift Vurdering