Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Gastromand Cityguide: Chicago

Gastromand Cityguide: Chicago
Anders K

Tidligere har han givet os tips til Atlanta – sydstatskøkkenets moderne højborg og nu går turen til Chicago. Enjoy!

En af de ting jeg anser som værende et altafgørende princip når det kommer til gastronomi er “hver ting til sin tid”. Med andre ord, bør et verdensklasse måltid, i traditionel forstand, den ene dag ikke holde nogen fra at spise et mindre formelt, men måske endnu mere velsmagende måltid den næste. Med dette princip som udgangspunkt har jeg over de seneste par år forsøgt at finde en række små spots hvor verdensklasse mad kan nydes på gadeniveau eller i farten.

View Gastromands guide til Chicago in a larger map

Blandt mine favoritter er Burger Joint (NYC), Konnopke’s Imbiss (Berlin) og House of Nanking (SF). Senest gik turen så til Chicago. En del research var gjort forinden og jeg tillader mig at sige at enhver rejsende til Chicago blindt kan følge denne liste og være sikker på at de følgende steder repræsenterer det absolut bedste inden for hver kategori – læn jer tilbage og nyd turen!

Hot Doug’s

Et stramt tidsprogram gjorde at vi ved besøget på Chicagos one-and-only Sausage Superstore checkede ind klokken 10:30. Det gjorde imidlertid ikke det store for hvilken Gastromand kan ikke sætte tænderne i en hotdog til morgenmad?

Den ligger afsides, men lad dig ikke skræmme – her er tale om ren pølsemagi.

Menuen på Hot Doug’s taler for sig selv og tilfredsstiller alt fra foie gras-elskere til klassiske hotdog aficionados. Eneste vegetariske mulighed er dog pommes frites, der fås i en lækker udgave med smeltet cheddar!

Det er bestemt ikke for sjov at køen former sig uden for Hot Doug’s allerede fra morgenstunden. Med alt fra den klassiske Chicago hotdog til hotdog med foie-gras og trøffel skiller denne lille biks sig ud fra det enorme udvalg af hotdogpushere i Chicago.

Første punkt på menuen var den klassiske Chicago hotdog. Denne “depression sandwich”, som den kaldes grundet den tiltalende pris i 30’erne, består udover hjemmelavet grillet pølse også af pickle, tomat, løg og den karakteristiske mintgrønne sweet pickle relish. Ingen overraskelser og ingen slinger i valsen.

Om end Hot Doug’s gør sig udi meget eksperimenterende udgaver, så kan man skam også få en klassisk chicago hotdog.

Næste punkt på dagsordenen var taget fra dagens udvalg – Foie gras hotdog! Havde det ikke været for det lidt tamme brød havde den smidt sig ind foran Løgismoses på min hotdog top ti. Kombinationen af foie gras og trøffel aioli var et match “made in heaven”, der grundet andekødets konsistens ikke blev vammelt.

Foie-gras-sauternes-andepølse med trøffel aioli, fleur de sel og selvfølgelig – foie gras.

Efter foie gras hotdoggen var forventningerne høje og hotdoggen med fasanpølse og vildsvine pate kunne ikke helt leve op til dette. Det skal dog ikke gøre den til skamme, for godt smagte det.

Cognac-bacon-fasan-pølse med gedeostecreme, vildsvinepaté og trøffelbalsamico. Hvad mere kan man forlange?

http://www.hotdougs.com/ 

Kuma’s Corner

Kuma’s Corner er en legende på Chicagos burgerscene hvilket også gjorde sig til kende da vi blev mødt med beskeden om to timers ventetid på denne no-reservation biks i udkanten af Chicago. Beslutningen faldt derfor på take-away, der med rette kunne nydes på kantstenen foran restauranten. Vi besluttede at hoppe ud i en Black Oak Arkansas, ca. 1 kg. mac’n’cheese med bacon og glaserede løg, pommes frittes samt lækre sprøde jalapeno poppers. Om det er to timers ventetid værd er svært at sige, men er du til burgere er dette et must-see! Kvaliteten af råvarerne var imponerende og isærdeleshed den let søde bolle var absolut outstanding.

Black Oak Arkansas – Rødvins BBQ-sauce, bacon, lagret hvid Cheddar, og Alpha King Battered Fried Shallot Rings (det ville næsten være synd at oversætte til dansk).

Jalapeno poppers med sød chilisauce. Hvordan de formår alt dette i et 10 m2 stort køkken er mig en gåde, men godt smager det.

http://www.kumascorner.com/

Big Star

I området omkring Wicker Park ligger den hippe mexicanske restaurant “Big Star”. Vi fik desværre ikke mulighed for at besøge restauranten (til gengæld lagde vi et smut forbi den et-stjernede mexicanske restaurant Topolobampo til frokost, hvilket viste sig at være et lidt skuffende forsøg på modern mexican). Når vejret er godt er der dog åbent for udeservering direkte fra take-away vinduet ved siden af restauranten. En gang nachos med guacamole, tilsmagt med rødløg og koriander, blev bestilt. Jeg ved ikke om det var på grund af det gode vejr, men et mellem måltid på Big Star kan klart anbefales. Selvom nachos og guacamole efterhånden er det mexicanske køkkens svar på sovs og kartofler, så bør det bestemt ikke undervurderes når den lille sult skal stilles.

Hjemmelavede nachos med guacamole, grøn og rød chilisauce. Simpelt, men lækkert!

http://www.bigstarchicago.com/

Pleasant House Bakery

Rustik mad med råvarer af god kvalitet fra egen byfarm. Det er egentlig alt hvad der bør siges om dette hyggelige 10 måneder gamle bageri, der specialiserer sig i de mest fantastiske sprøde Royal Pies.

De famøse Royal Pies er muligvis den eneste turistattraktion i Bridgeport, men det bør ikke holde nogen tilbage.

Royal pie med steak og ale – “nænsomt” toppet med kartoffelmos og sovs. På siden en forfriskende hibiscus soft drink.

http://pleasanthousebakery.com/

Velbekomme!

Har du tilfældigvis været i Chicago? Eller har du tips til andre spisesteder i USA, så hit med dem!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Er lige vent hjem fra et par dage i Chicago, og kan kun sige gode ting om Kums’s Corner og Hot Doug’s. Vi kom desværre for sent til Hot Doug’s som lukker allerede ved firtiden. Men heldigvis ligger Kuma lige rundt om hjørnet fra Doug’s og der havde et hord til os.

  2. I gamle dage elskede jeg at spise på Red Light i chicago, men den er desværre lukket i dag. Dengang lavede de den lækreste fusionsmad med asiatisk og amerikansk blandet. Kokken Jackie var nærmest i knæhøjde, men kunne virkeligt svinge gryderne og lave vilde smagssammensætninger. Hørte at de det sidste år inden lukningen havde problemer med kvaliteten, men sådan kan det jo desværre gå.

    Som grill-nørd har jeg selvfølgelig også spist en del på Webers Restauranter i området. De griller deres mad på Weber Ranch Kettles så det er lidt sjovt at se. Maden er ikke top notch, men bestemt spiselig. Deres onion curls er fantastiske og deres “The Farm” og “Martini” Kettleburgers er bestemt værd at prøve også.
    Den bedste burger er helt sikkert fra Kuma’s men Longman & Eagle laver også en superb burger (og mange andre sjove retter).
    “Epic Burger” og “The Bad Apple” er the places to go hvis man vil have en “fastfood” burger af gode råvarer og høj kvalitet.

    Mmmm savner helt Chicago.

    kim

  3. halv-amerikaneren

    Jeg tror en af årsagerne er at man ikke har den store tradition for at spise hele pickles i Danmark på samme måde som i USA. Her er det jo mere agurkesalat der har fundet sin vej til burgere og hotterne – nok bla. fordi det er det der er lettest med den alm. agurk som jo immervæk er mere udbredt i butikkerne

  4. halv-amerikaneren

    @Mira – man kan vel lave dem selv :-)

    • andersk

      Ja det ville jeg da også mene :) Det undrer mig dog at man ikke kan få ordentlige pickles i Danmark, men jeg har egentlig heller ikke rigtigt kigget, da jeg for det meste tyer til cornichoner. Hvad der til gengæld er værd at bide mærke i er prisen på $2 for en hotter med det hele!! Der er jo efterhånden gået hyperinflation i priserne hos de danske pølsepushere ;)

    • Det gør jeg skam også :-) Det var faktisk det allerførste indlæg på min blog: http://www.miraarkin.dk/?p=19
      Men havde nu været rart også at kunne købe dem et sted, når det ikke lige er agurkesæson.

      • halv-amerikaneren

        Ser godt ud – måske du kunne tjene en skilling på at begynde at sælge af dem :-)

  5. Ohh, hvor ser det hele dog lækkert ud. Elsker classic american fare, og den der pickle oppe ved hotdogen – den er jeg ved at dø over! Hvorfor kan man ikke køber ordentlige kosher pickles i Danmark!!???

Smid en kommentar