Gastromand Cityguide: Atlanta
Undertegnede har siden august studeret ca. 1 times kørsel fra Atlanta, GA. Min forudindtaget overfor Atlanta som gastronomisk destination var ikke til at tage fejl af. Fried chicken, grits og fast food var kort sagt hvad jeg forventede. Men mine forventninger blev hurtigt gjort til skamme og jeg kan den dag i dag anbefale enhver foodie at lægge vejen forbi Atlanta!
Matias Papes ønske om at aflive nogle af fordommene omkring den svenske madkultur, i hans miniguide til Malmø, inspirerede mig til at gå i hans fodspor. Dette sker med håbet om at aflive fordommene over for endnu en af den gastronomiske verdens tilsyneladende mindre tiltalende maddestinationer. Ikke kun for at besøge World of Coke, CNN Center og Centennial Olympic park, men også fordi at Atlanta muligvis er den storby i den vestlige verden hvor man får mest smæk for skillingen. Her følger mine favoritter:
One Flew South
Et af de bedste eksempler på Atlantas gastronomiske formåen er i bogstaveligste forstand at finde i hoveddøren. Nærmere bestemt i verdens travleste lufthavn Hartsfield Jackson airport. Midt i al myldret i terminal E ligger restauranten One Flew South, der byder på “southernational cuisine” i omgivelser som får de fleste andre lufthavnskøkkener til at blegne. Navnlig deres pork belly sliders ($10) og pulled pork sandwich ($14) retfærdiggør titlen som verdens måske bedste lufthavnsrestaurant.
http://www.oneflewsouthatl.com/
Bacchanalia og Quinones room
Man kan ikke sige mad og Atlanta i samme sætning uden at sige Bacchanalia. Her henvises ikke til oldtidens Grækenlands drukorgier, men til restauranten, der ligger hengemt i hvad der engang var Westside Meatpacking District. Bacchanalia er Atlantas ypperste madtempel. Konceptet minder med sit vælg-5-ud-af-20-retter-koncept i høj grad om Formel B, og på Bacchanalia går yummi-effekt og god servering i hyggelige omgivelser da også op i en højere enhed. Og det til den nette sum af $85, hvortil det skal nævnes, at osteudvalget ville sætte Falsled Kro på overarbejde. Derudover fører selvsamme restaurant om lørdagen en 10-retters menu ($125/$195 inkl. vin) i deres såkaldte Quinones Room. Her har råvarerne fået et pift og man kan mæske sig i 10-retter bestående af foie gras, hummer, østers m.v. i absolut verdensklasse.
http://www.starprovisions.com/
Stik os en kommentar-
Fedt med et indlæg fra Staterne, det har vi ikke haft meget af her på Gastromand – det er da vanvittig billigt – tænkt på hvad restauranter herhjemme (middelmåde endda) forlanger for 3 retter – her lander vi hurtigt på 400 kr., vi kunne lære noget!
Kommentarer