Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. december 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Gastromand Cityguide: Atlanta

Anders K

Undertegnede har siden august studeret ca. 1 times kørsel fra Atlanta, GA. Min forudindtaget overfor Atlanta som gastronomisk destination var ikke til at tage fejl af. Fried chicken, grits og fast food var kort sagt hvad jeg forventede. Men mine forventninger blev hurtigt gjort til skamme og jeg kan den dag i dag anbefale enhver foodie at lægge vejen forbi Atlanta!

Udsigten fra The Sundial Restaurant – ikke noget at klage over der…

Matias Papes ønske om at aflive nogle af fordommene omkring den svenske madkultur, i hans miniguide til Malmø, inspirerede mig til at gå i hans fodspor. Dette sker med håbet om at aflive fordommene over for endnu en af den gastronomiske verdens tilsyneladende mindre tiltalende maddestinationer. Ikke kun for at besøge World of Coke, CNN Center og Centennial Olympic park, men også fordi at Atlanta muligvis er den storby i den vestlige verden hvor man får mest smæk for skillingen. Her følger mine favoritter:

One Flew South

Et af de bedste eksempler på Atlantas gastronomiske formåen er i bogstaveligste forstand at finde i hoveddøren. Nærmere bestemt i verdens travleste lufthavn Hartsfield Jackson airport. Midt i al myldret i terminal E ligger restauranten One Flew South, der byder på “southernational cuisine” i omgivelser som får de fleste andre lufthavnskøkkener til at blegne. Navnlig deres pork belly sliders ($10) og pulled pork sandwich ($14) retfærdiggør titlen som verdens måske bedste lufthavnsrestaurant.

http://www.oneflewsouthatl.com/

Midt i terminal E ligger denne lille lækkerbisken af en restaurant. Maden er ikke revolutionerende, men det er beliggenheden…

Her kan nydes sushi og andre små anretninger tilpasset tidspresset i en lufthavn…

Bacchanalia og Quinones room

Man kan ikke sige mad og Atlanta i samme sætning uden at sige Bacchanalia. Her henvises ikke til oldtidens Grækenlands drukorgier, men til restauranten, der ligger hengemt i hvad der engang var Westside Meatpacking District. Bacchanalia er Atlantas ypperste madtempel. Konceptet minder med sit vælg-5-ud-af-20-retter-koncept i høj grad om Formel B, og på Bacchanalia går yummi-effekt og god servering i hyggelige omgivelser da også op i en højere enhed. Og det til den nette sum af $85, hvortil det skal nævnes, at osteudvalget ville sætte Falsled Kro på overarbejde.  Derudover fører selvsamme restaurant om lørdagen en 10-retters menu ($125/$195 inkl. vin) i deres såkaldte Quinones Room. Her har råvarerne fået et pift og man kan mæske sig i 10-retter bestående af foie gras, hummer, østers m.v. i absolut verdensklasse.

http://www.starprovisions.com/

Bedste servering i Atlanta so far. Bacchanalias Gulf crab fritter med grape og avocado…

Således lægger indgangspartiet til Quinones Room vejen for perfektionisme og udsøgte råvarer til –omstændighederne taget i betragtning – fornuftige priser…

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. halv-amerikaneren

    Den 10-retters ser fantastisk ud. Man får jo næsten helt lyst til en tur til Atlanta :-)

    • andersk

      Kan helt klart anbefales, og Bacchanalia bør bestemt være øverst på listem hvis vejen lægges forbi Atlanta:)

  2. Fedt med et indlæg fra Staterne, det har vi ikke haft meget af her på Gastromand – det er da vanvittig billigt – tænkt på hvad restauranter herhjemme (middelmåde endda) forlanger for 3 retter – her lander vi hurtigt på 400 kr., vi kunne lære noget!

    • andersk

      Ja det gør det bestemt lidt sjovere at gå ud og spise :) Det skal dog siges at der skal lægges min. 15 % i drikkepenge. Det er dog stadig betydelig billigere, især fordi alle de små ting, aperitif, kaffe, vin osv. der hurtigt bliver dyrt i Danmark generelt er meget billigere.

    • andersk

      Ja det gør det bestemt lidt sjovere at gå ud og spise :) Det skal dog siges at der skal lægges min. 15 % i drikkepenge. Men det er stadig betydelig billigere, især fordi alle de små ting, aperitif, kaffe, vin osv. der hurtigt bliver dyrt i Danmark generelt er meget billigere. $70 for vinmenu, der i øvrigt var ganske udemærket, til 10 retter er jo virkelig imponerende!

Smid en kommentar