Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. maj 2023

Scroll to top

Top

6 kommentarer

CITTI: Hemmelig Gastrohimmel lige syd for grænsen

CITTI: Hemmelig Gastrohimmel lige syd for grænsen

Mere end 2000 forskellige vine, på den rigtige side af 160 gins og over end 250 slags rom!! Mere end 600 kødspecialiteter, 300 slags oste og 110 forskellige slags olivenolie! Alt i alt mere end 85.000 forskellige varer på hylderne, under ét tag.

Reklame, i samarbejde med CITTI

Som madgal sønderjyde (…nu i eksil) burde ovenstående have resulteret i et kæmpe udslag på min gastro-radar, for mange år siden. Men jeg må ærligt erkende, at jeg ikke har besøgt CITTI Markt i Flensborg, før vores samarbejde omkring en nytårsmenu kom på plads.

Uden tvivl en kæmpe fejl og en stor mangel i min opdragelse (håber I læser med, mor og far!!). Nå – det er svært for alvor at gøre noget ved fortiden, men én ting er sikker: Dette er starten på en lang love story mellem CITTI og Eksilsønderjyden.

En offentlig hemmelighed… åbenbart

Hvad gør dette endnu mere frustrerende, er at jeg åbenbart er den eneste i Kongeriget Danmark, som ikke var indviet i ”hemmeligheden” omkring CITTI Markt, der kun ligger 10 minutters kørsel fra grænsen. Gastromand-vennen Thomas, manden bag Madetmere skrev følgende om CITTI, da jeg spurgte ham:

”Du vil blive positivt overrasket.
Det er en kombination af Inco og Irma…med bedre priser”

En lille sidenote: det er ikke nødvendigt at være erhvervsdrivende eller have et medlemskort for at handle i CITTI, som det fx. er i INCO.

Og tager man et kig på jeres kommentarer på nytårsmenuen, er billedet det samme:

Kvalitetsråvarer Galore

Udover de klassiske ”grænse-varer” som øl og vin, er det helt fantastisk at se et supermarked med et kæmpe fokus på råvare-kvalitet og på lokale varer. Størstedelen af de ferske kødvarer er fra lokale producenter og CITTI følger med i processen fra start til slut.

Også på frugt og grønt-området bevæger vi os i et luftlag, som er væsentligt over de fleste gode supermarkeder. Og så er det altså svært, ikke at blive rigtig gennem-glad når man finder en butik med ugentlige leverancer af frisk trøffel sendt direkte til butikken, af Jesse fra Spello i Italien.

Også et lille shout-out til personalet i butikken, som tydeligvis har et stort kendskab til de varer de sælger! Slagteren kender sit kød, fiskemanden sine skaldyr og vinmanden sin vin. Dette er – desværre – langt fra standarden for supermarkeder i dag!

Smut forbi, men afsæt et par timer – mindst!

Skal vi gøre det lidt kort, så ender vi med følgende: Et kæmpe udvalg af både klassiske- og specialvarer, kvalificeret betjening og virkeligt fornuftige priser!

Nu sidder du måske bag skærmen og tænker: ”Damn, der bliver smurt tykt på…så godt kan det ikke være”. Til dig er der kun at sige: Tag et kig forbi næste gang du rammer grænsen!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Lars Damgaard

  Vi er helt enige Med beskrivelsen og vi ser altid frem til at handle i Citti, som også har en fin restaurant med fiskeretter. Hvis man køber lidt vildt kan man købe en kølekasse og tage et par pakker med tøris.

 2. Marchen

  Jeg er enig i beskrivelsen, at CITTI er “en blanding af Irma og Inco”!
  Bl.a. har de en superlækker grønt-afdeling – der i sig selv er på størrelse med et mindre, dansk supermarked. Nok det eneste sted, jeg har oplevet, der som regel har vitelotte kartofler.
  God vinafdeling har de også, og udvalg af rom og gin – ja, de har sådan set alt til nytårsbaren og lidt til; Der er mixere, juicer, sirupper og saft, jeg aldrig har set andre steder.

  .. og hvis man triller sin kundevogn ned bagest i butikken, kan man sagtens finde tilbud på danske dåseøl og sodavand, der sagtens kan matche “discount” butikkerne lige på grænsen (de er nemlig meget dyrere end man tror).

  • Marchen

   (ps: det var også i Citti jeg i 2010 fandt de hakkede pistacie-kerner, vi i Fire Chicks havde på vores svinekød-satay til DM i Grill dét år).

 3. Dan Møller

  Jeg tør næsten ikke besøge City, jeg går amok og bruger flere penge end godt er; men kæft en dejlig butik👍🤑

 4. Knud Holm

  Citti markt er bare stedet….som madglad madøre handles der stort ind, når vi er syd for grænsen. Med citti kort er det endnu billigere. Køber som regel fisk og kød samt mejeriprodukter. Kvaliteten er bare i top

 5. Anne

  Hvis man er til den slags har CITTI også et meget stort udvalg af økologiske varer

Smid en kommentar