Gastromand.dk | 21. February 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

#NegroniWeek – en form for TuesdayGT

#NegroniWeek – en form for TuesdayGT
Sjønne

Det er længe siden vi har haft en TuesdayGT, og der kommer til at gå lidt mere tid endnu. Men indtil da er det officielt blevet #negroniweek! Ugen der hylder den klassiske gin-cocktail, og samtidig samler penge ind til gode formål.

Negroni bliver ofte betegnet som bartendernes favoritcocktail og en række danske barer er da også hoppet med på vognen, og vil donere en del af cocktailprisen til velgørende formål. Du nyder cocktails på de bedste cocktailbarer – velgørenheden strømmer derudaf!

Negroni-week er efterhånden et verdensomspændende projekt. Selvfølgelig båret af Campari som leverandør af den bitre røde likør der gør negroni og mange andre klassiske cocktails til det de er. Sammen med Imbibe Magazine har de besluttet at fra d. 6 til 12 juni – der er det officielt Negroniweek.

Den bittersøde ginbaserede cocktail som alle bør kunne huske blandingsforholdet på i søvne: 1 del gin, 1 del Campari, 1 del sød vermouth. Den er lige til at huske ikke?

Hvis du ikke har mod på at mixe derhjemme, så er du jo med på velgørenhedsholdet! Så det er bare med at bestille en Negroni hos disse danske cocktailbarer:

I København er disse barer med på #negroniweek:

  • Barking Dog
  • Gilt
  • Holmens Kanal
  • Duck & Cover
  • Ruby

Og i Århus, kan du spurte en tur på CLEMENS Gastro & Bar

Vanvittigt gode steder, hvis du spørger mig!

Hvis du, som jeg, vil varme op med en hjemmemixet cocktail får du her et par forslag:

Du får lige min go-to udgave, inden vi kigger nærmere på en G&T agtig variant:

negro1

Tanqueray Dry Gin, Campari og Carpano Antica Formula Vermouth.

Hæld 1 del af hver over rigeligt is, og rør rundt. Garnér med et stykke appelsinskal. Vupti!

camparisoda2

Hvis det skal være mere i stil med en G&T, så gå efter denne tweakede Campari/Soda variant: 2 dele Oldt Tom gin og én del Campari hældes i et glas med is, og toppes med danskvand. Garnér med en skive appelsin eller citron, og du har en terrassebasker!

camparisoda1

Apropos terrassebasker, så tjek lige denne ud! Sbagliato Negroni – den falske Negroni.

spagnegro1

Skift ginnen ud med tør Prosecco eller Champagne. Jeg valgte Champagne, en dejlig sag fra Extra Brut Vinimport, som kommer fra den lille producent J-M Sélèque. Solessence, brut nature – Helt stjerneklar og perfekt til friske cocktails og nydning af liv!

spagnegro2

Sbagliato Negroni – en perfekt velkomstdrink med bobler und alles! Server enten i punchbowle, eller i glas med is og appelsinskal. Det er sager! Jeg brugte bare en billig Martini Rosso vermouth. Vælg en god vinøs vermouth. Dolin Rouge vil også fungere rigtig godt.

straightnegro1

Hvad nu hvis man vil servere sin Negroni lidt mere fancyschmancy? Så skal den naturligvis være straight-up, rørt som en Martini.

Min udgave er med den ultra lækre tyske gin Ferdinans’s Saar Dry Gin. Kombineret med den, også tyske, rosé vermouth, Campari og lidt orangebitters, får man en virkelig smækkerlækker sipper!

straightnegro2

Blandingsforholdet blev også martinifisceret:

4,5 cl Ferdinand’s Saar Dry Gin
3 cl Belzasar Rosé Vermouth
2 cl Campari
1 dash Regan’s Orange bitters

Rør det hele med rigeligt is, strain over i et cocktailglas og garnér med et maraschinokirsebær og lidt rød syre. Bare fordi!

straightnegro3

Det var så mine twist på Negroni-konceptet. Alle med rødder i det bittersøde univers som #Negroniweek indbyder til! Kom ud, støt op om projektet. Køb flere Negronis!

Find mere inspiration til cocktails på Sjønnes Barskab, eller følg med på Instagram: @sjoennemayn

Smid en kommentar

%d bloggers like this: