Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juni 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

FORLOREN HARE – fordi vi élsker bacon!

FORLOREN HARE – fordi vi élsker bacon!
Fynboen

Fornylig skrev jeg om baconbibelen på 1,7 kg. En heftig fætter som bør stå i enhver baconelskers bogsamling.

Helt ekstraordinært har vi også sørget for at vi må dele en af de gode opskrifter fra bogen. Der er tale om en nyfortolkning af en klassiker – forloren hare.

Læs også: Bacon Explosion – ord er overflødige!

Problemet med forloren hare er altid, at der er for lidt bacon. Det behøver du dog ikke at bekymre dig om med denne opskrift, hvor der er rigeligt med bacon. Dertil kommer selvfølgelig også en baconsovs, så mon ikke din baconsult bliver stillet med forloren harekilling?

Forloren harekilling

4.5 fra 4 stemmer
Ret: Aftensmad
Køkken: Danish
Keyword: bacon, baconsovs, forloren hare, forloren harekilling

Ingredienser

  • 300 gr hakket kalv
  • 300 gr hakket svin
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 2 æg
  • ½ dl sødmælk
  • 1 dl danskvand
  • 24 lange skriver bacon
  • 300 gr bacon i små tern
  • 1 løg
  • 8 dl svinefond
  • 8 dl fløde
  • 2 tsk mascarpone (eller anden flødeost)
  • salt/peber til tilsmagning
  • 1 kg kartofler (tilbehør)
  • 1 glas ribsgele (tilbehør)

Sådan gør du

Forloren harekilling

  • Hakket kalv og svinekød røres sejt med 1 tsk. salt og 1⁄2 tsk. peber.
  • Tilsæt rasp til farsen, og rør 2 æg i.
  • Tilsæt sødmælk og danskvand.
  • Lad det hvile minimum 1 time på køl.
  • Tag en bageplade, og læg et stykke bagepapir ud.
  • Halvér 16 skiver bacon.
  • Læg 1 lang skive bacon, og placér 4 halve skiver bacon ved siden af hinanden og på tværs af det lange stykke bacon. Placér en ottendedel af farsen på den lange skive, så farsen er inden for de halve skiver.
  • Buk de halve skiver bacon rundt om farsen, og luk med den lange skive bacon, så du får en baconpakke.
  • Sæt dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 20 minutter, indtil baconet har fået godt med farve.
  • Kog kartoflerne imens, og lav baconsovsen. Portionsanret, og husk ribsgele!

Baconsovs

  • Steg baconet (tern), til det er sprødt, og læg det på fedtsugende papir.
  • Skær løget i meget små stykker, og steg det på panden, til det får en gylden farve.
  • Tilsæt svinefond og de stegte bacontern.
  • Kog op, og tilsæt fløde.
  • Kog det ind til en cremet konsistens, og smag til med mascarpone, salt og peber.
  • Fjern eventuelt baconstykkerne fra sovsen, hvis du ønsker en glat sovs. Anvend en fin sigte.

TIP:

  • Kan du ikke få nok af bacon, kan du tilsætte stegt bacon til farsen. Pift også gerne din fars op med frisk timian, persille eller rosmarin.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme :-)

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar