Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Gastromand til Bocuse d’Or: “Kenneth kan gå hele vejen”

Gastromand til Bocuse d’Or: “Kenneth kan gå hele vejen”
Gastromand

Jeg har fået strenge ordrer fra Webmasteren om at indstille alt andet end indlæg om konkurrencen, kokkene og Kenneth Hansen! Så vi stiller lige om fra de ellers nok så hyggelige indlæg om chokolade, frokost og Lyon til kokke, Bocuse d’Or og Kenneth Hansen.

Jeg tager jer dog et lille smut med tilbage til aftenen i går. Igen var jeg nok lidt småforvirret og vidste ikke helt, hvad vi skulle, men heldigvis havde jeg da i det mindst taget jakkesæt og slips på (i modsætning til aftenen før – men det vender vi forhåbentlig tilbage til).

Lots and lots of champagne...

Lots and lots of champagne…

Vi ankommer til Lyons Rådhus, som jeg nok nærmere ville beskrive som et slot, der er politi, sikkerhed, hunde og metaldetektor linet op. Vi kommer igennem den tætte sikkerhed, da vi er en del af pressen. Herefter står den på den røde løber, champagne, foie gras og trøffel i lange baner. Vi er til reception, hvor alle dommerne fra Bocuse d ‘Or er samlet sammen med de bedste sommelierer, Michelin-kokke og andet godtfolk – mig eksempelvis.

Alot of famous chefs...

Alot of famous chefs…

Cheers - Gastromand har fået venner verden over!

Cheers – Gastromand har fået venner verden over!

Kylling og foie gras...

Kylling og foie gras…

Jeg forstår pludselig meningen med galskaben, og hånden på hjertet, det er faktisk ikke fordi jeg ikke følger med, franskmændene er bare ikke så information og hvis de endelig er, så foregår det på fransk.

Jeg ved hvad du tænker - men nej det er en af Frankrigs bedste sommelier...

Jeg ved hvad du tænker – men nej det er en af Frankrigs bedste sommelier…

Men stemningen er igen intens og virkelig fed – ja, men skulle have været der, men folk er fokuserede og ser direkte frem til at tale med presse og bloggerne, de 12 følgesvende, som er samlet igen. Min nye tyske ven Dirk panikker lidt over hans blitz, da det fuldstændig smadrer hans billeder – jeg viser ham “The Gastromand-way” og skyder et par hurtige billeder med “Rapid-shot” og viser ham forskellen uden blitz, hvor han overrasket svarer “Keine Biltz dann?” “Nein Dirk” – pak din blitz væk her. Vi må jo hjælpe hinanden.

Pludselig ser jeg John Kofod, den danske dommer og præsident for Bocuse d’Or i Danmark og sniger mig til en kort udtalelse. “Du har måske sneget dig ind af bagdøren” spørger John, da jeg forklarer, at jeg er fra Gastromand.dk – tjo, det kunne vi vel lige så godt have gjort.

John Kofod og Familiefaren til receptionen...

John Kofod og Familiefaren til receptionen…

Men John synes vist, at det er meget spændende at tale med en dansker. Vi taler om Kenneths styrker og chancer. John er helt rolig og spår Kenneth til at ende i en Top 5 – men der kan det så også gå alle veje. Kenneths fisk er tilsyneladende ikke så spraglet i præsentationen men derimod all in på smagen. Kødretten er bare suveræn siger John. Jeg takker pænt for snakken, hvor John afslutter: “Kenneth kan gå hele vejen! Og sørg nu for at blive ved med at blogge!”

“Det kan jeg love dig” afslutter jeg.

Jeg napper et glas champagne og lidt hapsere, som er så rige på smag, at nogle få stykker mætter selv mig. Jeg bliver pludselig hevet rundt af Alex som er Pressekoordinator, han mener jeg skal møde gud og hver mand, og have taget billeder af en masse franske kokke, som jeg nok burde kende, dem slipper I altså for – på nær et enkelt::

He looks kind of famous...

He looks kind of famous…

Joseph Viola og Thomas Keller udveksler lidt meninger...

Joseph Viola og Thomas Keller udveksler lidt meninger…

Inden vi slutter af, så skal vi næsten lige have billedet af den fedeste journalist ever – jeg vil skyde ham til at være over 70 – måske endda mere. Tænker det er Gastromændene om 50 år – stil going strong.

Og her har vi Gastromand om 50 år... Still going strong...

Og her har vi Gastromand om 50 år… Still going strong…

Inden for et par timer kommer første update med Kenneth Hansen, som jeg havde fornøjelse af at se helt up close i morges. 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar