Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. februar 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Gastromand til Bocuse d’Or: Trøffeldinner – a truffle to far

Gastromand til Bocuse d’Or: Trøffeldinner – a truffle to far
Gastromand

Efter vores tur på trøffel-marked, trøffel-museum og trøffel-jagt, så står den naturligvis på trøffel-dinner. Vi er på Le Clair de La Plume hvor vi skal overnatte og spise trøfler i lange baner. Det er vores andet hotel på turen på to dage.

Lidt sjovt med kontrasten, hvor det første var i hjertet af Lyon – en gammel skole som var lavet til hotel. Værelserne var kolde og med fængsels-lignende interiør – dog piftet op “hipster-style”. Dette er hvad jeg forbinder med et sydfransk romantisk hotel, masser af duft af tørrede rosenblade, flødefarvet keramik og stenmure med malerier over alt. Vi sætter os til bords, hvor vores unge med flittige tjenere gennemgår aftenens menu.

French_Gorumet_Trip (15)

Aftenens udvalgt af bobler og vin…

 

Vagtelæg med sennepsmayo og andet godt...

Vagtelæg med sennepsmayo og andet godt…

Jeg husker at jeg var i Paris for mange år siden med min bedre halvdel, dengang hvor vi blot datede lidt. Vi besøgte nogle forskellige restauranter i Paris, som var hundedyre og ikke særlig inspirerende, siden da er der løbet meget vand gennem åen. Muligvis skyldes det, at vi nok gik i “turistfælderne” i indre Paris. Det her er autentisk og tilberedt med respekt.

Krappe med trøffelsauce og trøffelbrød...

Krappe med trøffelsauce og trøffelbrød…

Aspagessuppe med trøffel...

Aspagessuppe med trøffel…

Franskmændenes udgave af risotto - de hæver så at de er deres opfindelse - yes of course...

Franskmændenes udgave af risotto – de hævder så at de er deres opfindelse – well of course…

Under middagen kan jeg ikke helt lade være med at beundre mine medrejsendes forskellige karaktertræk:

Vi har tyskeren Dirk som konstant blæser blitz frem på samtlige billeder, mens han kigger op og råber “Blitz is gut ja!”. Vi har den japanske kvinde, som tager billeder af ALT, selv underlige og umiddelbart ligegyldige ting som gulvtæpperne på hotellet, ja endda en skraldespand udenfor – og naturligvis med 3 forskellige kameraer, en iPhone 6 og en iPad – jeps! Vi har amerikaneren Jason, som mest bare hviler i sig selv og bruger tid på at lære andre at kende, imens alle fiser forvirret rundt for at tage billeder poster han lidt tilfældigt på Facebook, total cool og tilbagelænet. Derudover har vi den franske bloggerinde, som med sin ynde og elegante facon bare passer ind over alt. Til sidst har vi så gastromanden på slap line i Sydfrankrig – jeg tør slet ikke tænke over hvilken kategori de vil smække mig i.

Dobbelt up på lever med trøffel...

Dobbelt up på lever med trøffel…

Aftenens tjener, den yngste jeg nogensinde har set - hvem er det nu han ligner?

Aftenens tjener, den yngste jeg nogensinde har set – hvem er det nu han ligner?

Karamelis med trøffel...

Karamelis med trøffel…

Igen - chokolade med trøffel...

Igen – chokolade med trøffel…

Jeg behøver vist ikke bruge mere tid på at fortælle om maden, det var fantastisk lækkert og med alt for meget trøffel, selv om det er lidt luksus at kunne brokke sig over trøfler, så bliver det faktisk for meget, når det også dominerer begge desserter. Men vi går all in her. Beklager at jeg er lidt oppe at køre og vild for at dele mine oplevelser! Håber jeg kan lande igen, når jeg vender tilbage til Nordjylland!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Rasmus Vest

    hmmm burde der ikke stå “frokost hos Frankrigs eneste kvindelige 3-stjernede Michelin-kok Anne-Sophie” :)

Smid en kommentar