Gastromand.dk | 24. October 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Gastromand Cityguide: Budapest

Gastromand Cityguide: Budapest
Fynboen

Turen gik for lidt tid siden til Budapest, hvor min k√¶reste og jeg havde en lille hygge “gourmet getaway”, og det skulle vise sig, at Ungarn b√•de har¬†god mad og masser af l√¶kker vin.

Jeg havde egentlig ikke de store forventninger, da jeg hverken havde studeret “Turen g√•r til…”, og nok heller ikke havde fink√¶mmet Internettet for gode restauranter. Men det bet√łd jo ingenting, n√•r den bedre halvdel havde klaret det.

Mormors k√łkken

Den f√łrste kulinariske oplevelse var p√• Hungarikum Bisztro. Et meget lille sted, hvor jeg nok altid vil anbefale at booke bord p√• forh√•nd – s√¶rligt hvis frokosten skal indtages her. Netop deres frokostmenu¬†er interessant, da den kan erhverves for omkring 40 kr.. Dette er vel og m√¶rke¬†en forret, hovedret og dessert. For 10-12 kr. ekstra smider de ogs√• drikkevarer oveni.

Et utroligt hyggeligt sted

Et utroligt hyggeligt sted

Stedet har også et a la carte kort, hvor man selv kan vælge mellem retterne, og det bliver man heller ikke ruineret af. Vi valgte faktisk kun forret og hovedret, hvilket viste sig at være fornuftigt, for der var slet ikke plads til dessert, da vi nåede dertil.

H√łnsek√łdssuppe

H√łnsek√łdssuppe

Maden p√• Hungarikum Bisztro er god gammeldags bondekost. God, solid og m√¶ttende. Man f√łler n√¶sten, man befinder sig i et privat hjem, hvor mormor st√•r ude ved gryderne og knokler, for at hele familien kan f√• mad.

Saftig and

Saftig and

Alt i alt en rigtig god oplevelse. Både maden, betjeningen og priserne kræver ros. Gå ikke glip af denne lille lokale perle.

Vink√łkkenet

Næste sted på ruten var en restaurant, som angiveligt var kendt for sit vinudvalg samt velsmagende mad. Stedet hedder Borkonyha Winekitchen.

Med det logo kan man ikke fejle.

Med det logo kan man ikke fejle.

Vi besluttede os for 3 forskellige retter hver, s√• vi kunne smage lidt forskelligt. Jeg vil ikke gennemg√• dem alle, men kan sl√• fast at b√•de mad og vin er af h√łj kvalitet, og igen kan jeg n√¶vne, at priserne p√• ingen m√•de er skr√¶mmende.

Flydende r√łr√¶g

Flydende r√łr√¶g. Smager bedre end det ser ud.

M√łrt oksek√łd

M√łrt oksek√łd

Jeg vil gerne nævne, at desserten var ekstra fantastisk. Den ene dessert var en chokoladedessert, som var supergod. Den anden dessert var mere bær og frugt. Begge var som sagt rigtig gode.

Dessert

Den ene dessert med masser af chokolade.

 

Dessert

Den anden dessert med sjove detaljer som r√łdl√łg og “pop rocks”.

Michelin’eren

Den tredje restaurant som skulle bes√łges var Onyx. I¬†2011 fik Onyx en Michelinstjerne, og det forstod man sagtens efter bes√łget. B√•de betjening, viden og servering var gennemf√łrt og i allerh√łjeste grad godkendt. Inden bes√łget havde jeg h√łrt om deres helt s√¶rlige og specielle gullaschret, s√• denne skulle helt klart pr√łves.

S√•dan har jeg aldrig f√•et gullasch f√łr.

S√•dan har jeg aldrig f√•et gullasch f√łr.

Jeg valgte Onyx’s specielle gullaschsuppe¬†til forret. Den bestod af friterede sm√• kaftoffelb√•de, sm√• hakkede gr√łntsager, en suppe (naturligvis) og¬†m√łrt oksek√łd fra skulder, som var pakket ind i en ravioli. Ikke just hvad jeg forbinder med klassisk gullaschsuppe, men pyt med det – det smagte jo pragtfuldt.

Det vildeste lam jeg længe har fået.

Det lækreste lam, jeg længe har fået.

Hovedretten var lam pakket ind i en br√łdkrummedej. Det er nok noget af det bedste lam jeg nogensinde har f√•et. Jeg kunne nemt have spist dobbelt portion. S√• blev det tid til dessert og her valgte vi to forskellige. Den ene dessert var en Onyx signaturret, 21st century Soml√≥ sponge cake. Den anden dessert var baseret p√• den kendte cocktail, Pi√Īa Colada. Begge smagte usandsynligt l√¶kkert og meget forskelligt i √łvrigt.

21st century Somló sponge cake.

21st century Somló sponge cake.

 

Pi√Īa Colada i forkl√¶dning

Pi√Īa Colada i forkl√¶dning

Onyx kan deres kram, og kan varmt anbefales. V√¶r ikke skr√¶mt af deres lidt snobbede betjening. De er venlige, og deres service er i top. En tre-retters frokostmenu koster i omegnen af¬†175 kroner per person f√łr drikkevarer og eventuelle till√¶g.

Den hyggelige bistro

Vores fjerde restaurantbes√łg gik til Bocks Bisztr√≥. Bocks Bisztr√≥ findes to steder i Budapest. Den ene findes p√• “Pest” siden af byen, og den anden findes p√• “Buda” siden. Igen fandt vi ud af, at det er en god id√© at bestille bord. Vi havde d√•rligt¬†sat os¬†til rette, da det begyndte at str√łmme ind med st√łrre og mindre selskaber, og alle blev afvist, hvis de ikke havde reserveret bord. Restauranten havde ikke plads f√łr en uge frem i tiden! Det m√• siges at v√¶re et godt tegn.

Hungarian "lecsó" with spicy sausage

Hungarian “lecs√≥” med krydret p√łlse

Det viste sig hurtigt, at Bock er¬†glad for krydderb√łtten i k√łkkenet. Flere af de retter, vi fik, var rimelig st√¶rke, og den paprika, man bruger i Ungarn, er en hel del st√¶rkere end den, de fleste kender i Danmark.

Kanin

En af Bocks specials: Kanin

En af hovedretterne var kanin i noget paprikasovs, og den ret kan jeg kun anbefale. Den var rigtig godt krydret, måske lidt til den stærke side, men stadig rigtig lækker.

Da vi n√•ede til desserten havde jeg udset mig en, som jeg bare m√•tte pr√łve, nemlig Bizarre Ice cream selection. Jeg spurgte dog lige f√łrst, hvad jeg kunne forvente, og tjeneren svarede: P√łlse, tobak og bacon. Det l√łd lidt m√¶rkeligt, men til 20-25 kr. s√• skulle det da pr√łves.

Bizarre Icecream

Bizarre Ice cream selection

Isen var ikke s√• bizar, som man skulle tro. Smagene var mere vaniljeis med baconmarmalade, b√¶ris med en slags p√łlsedrys og til sidst var tobakken mere kaffeagtig end tobaksagtig, hvillket nok ogs√• er meget godt. S√• desserten var nok lidt oversolgt men stadig udem√¶rket og is√¶r til prisen. Jeg vil ogs√• gerne benytte lejligheden til at n√¶vne, at deres vinvalg til retterne ogs√• er godkendt. Bocks Bisztr√≥ er bestemt ogs√• et bes√łg v√¶rd, men husk som sagt at bestille bord, s√• du ikke g√•r forg√¶ves.

Torvehallerne på ungarnsk

N√•r man nu bliver tr√¶t af at g√• p√• restaurant eller at shoppe, s√• kan man sl√• et smut forbi det, jeg vil¬†kalde for “De ungarnske torvehaller”. Hvis man skal holde ferie i Budapest, hvor man samtidig har adgang til et k√łkken, s√• b√łr man helt klart tage forbi dette sted.¬†Her finder du masser af friske r√•varer og stor aktivitet. Se dig lidt for inden du handler, da priserne godt kan variere lidt.

Gr√łntsager til meget MEGET billig penge

Gr√łntsager til meget MEGET billig penge

 

Slagterne har masser at byde på.

Slagterne har masser at byde på.

Har man ikke s√• meget plads i kufferten, s√• kig efter krydderier. De har mange forskellige slags til relativ f√• penge. Bare k√łb l√łs!

 

Kommentarer

  1. Ser vanvittigt lækkert ud, bliver helt fristet til at tage afsted :P
    Kan ogs√• varmt anbefale Prag, dog skal man holde sig fra vinen der, og holde sig til √łllet!

  2. Steffen Kronenberg

    Det er de rigtige gode steder I har fundet. Var dernede i begyndelsen af oktober og vi var ikke så heldige Рhæderligt men heller ikke mere.

  3. Rasmus S

    Er netop vendt hjem efter en forlænget weekend i Budapest med min kæreste og vi var på både Onyx og Borkonyha Winekitchen РHelt suveræne steder begge to! Derudover kan vi også varmt anbefale Arany Kaviar, der er helt sublim!

    Vi havde nogle fantastiske mad- og vin-oplevelser og kan is√¶r anbefale et bes√łg hos Faust Wine Cellar, hvis man er til vinsmagning.

    • Fynboen

      Hej

      Lyder spændende med Arany Kaviar. Lå det på Buda eller Pest siden?

      • Rasmus S

        Sorry for det sene svar.. Men Arany Kaviar ligger på Buda-siden РRet tæt på Hilton og Mathiaskirken

        • Fynboen

          Ok

Smid en kommentar