Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. februar 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Gastromand Cityguide: Budapest

Gastromand Cityguide: Budapest
Fynboen

Turen gik for lidt tid siden til Budapest, hvor min kæreste og jeg havde en lille hygge “gourmet getaway”, og det skulle vise sig, at Ungarn både har god mad og masser af lækker vin.

Jeg havde egentlig ikke de store forventninger, da jeg hverken havde studeret “Turen går til…”, og nok heller ikke havde finkæmmet Internettet for gode restauranter. Men det betød jo ingenting, når den bedre halvdel havde klaret det.

Mormors køkken

Den første kulinariske oplevelse var på Hungarikum Bisztro. Et meget lille sted, hvor jeg nok altid vil anbefale at booke bord på forhånd – særligt hvis frokosten skal indtages her. Netop deres frokostmenu er interessant, da den kan erhverves for omkring 40 kr.. Dette er vel og mærke en forret, hovedret og dessert. For 10-12 kr. ekstra smider de også drikkevarer oveni.

Et utroligt hyggeligt sted

Et utroligt hyggeligt sted

Stedet har også et a la carte kort, hvor man selv kan vælge mellem retterne, og det bliver man heller ikke ruineret af. Vi valgte faktisk kun forret og hovedret, hvilket viste sig at være fornuftigt, for der var slet ikke plads til dessert, da vi nåede dertil.

Hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe

Maden på Hungarikum Bisztro er god gammeldags bondekost. God, solid og mættende. Man føler næsten, man befinder sig i et privat hjem, hvor mormor står ude ved gryderne og knokler, for at hele familien kan få mad.

Saftig and

Saftig and

Alt i alt en rigtig god oplevelse. Både maden, betjeningen og priserne kræver ros. Gå ikke glip af denne lille lokale perle.

Vinkøkkenet

Næste sted på ruten var en restaurant, som angiveligt var kendt for sit vinudvalg samt velsmagende mad. Stedet hedder Borkonyha Winekitchen.

Med det logo kan man ikke fejle.

Med det logo kan man ikke fejle.

Vi besluttede os for 3 forskellige retter hver, så vi kunne smage lidt forskelligt. Jeg vil ikke gennemgå dem alle, men kan slå fast at både mad og vin er af høj kvalitet, og igen kan jeg nævne, at priserne på ingen måde er skræmmende.

Flydende røræg

Flydende røræg. Smager bedre end det ser ud.

Mørt oksekød

Mørt oksekød

Jeg vil gerne nævne, at desserten var ekstra fantastisk. Den ene dessert var en chokoladedessert, som var supergod. Den anden dessert var mere bær og frugt. Begge var som sagt rigtig gode.

Dessert

Den ene dessert med masser af chokolade.

 

Dessert

Den anden dessert med sjove detaljer som rødløg og “pop rocks”.

Michelin’eren

Den tredje restaurant som skulle besøges var Onyx. I 2011 fik Onyx en Michelinstjerne, og det forstod man sagtens efter besøget. Både betjening, viden og servering var gennemført og i allerhøjeste grad godkendt. Inden besøget havde jeg hørt om deres helt særlige og specielle gullaschret, så denne skulle helt klart prøves.

Sådan har jeg aldrig fået gullasch før.

Sådan har jeg aldrig fået gullasch før.

Jeg valgte Onyx’s specielle gullaschsuppe til forret. Den bestod af friterede små kaftoffelbåde, små hakkede grøntsager, en suppe (naturligvis) og mørt oksekød fra skulder, som var pakket ind i en ravioli. Ikke just hvad jeg forbinder med klassisk gullaschsuppe, men pyt med det – det smagte jo pragtfuldt.

Det vildeste lam jeg længe har fået.

Det lækreste lam, jeg længe har fået.

Hovedretten var lam pakket ind i en brødkrummedej. Det er nok noget af det bedste lam jeg nogensinde har fået. Jeg kunne nemt have spist dobbelt portion. Så blev det tid til dessert og her valgte vi to forskellige. Den ene dessert var en Onyx signaturret, 21st century Somló sponge cake. Den anden dessert var baseret på den kendte cocktail, Piña Colada. Begge smagte usandsynligt lækkert og meget forskelligt i øvrigt.

21st century Somló sponge cake.

21st century Somló sponge cake.

 

Piña Colada i forklædning

Piña Colada i forklædning

Onyx kan deres kram, og kan varmt anbefales. Vær ikke skræmt af deres lidt snobbede betjening. De er venlige, og deres service er i top. En tre-retters frokostmenu koster i omegnen af 175 kroner per person før drikkevarer og eventuelle tillæg.

Den hyggelige bistro

Vores fjerde restaurantbesøg gik til Bocks Bisztró. Bocks Bisztró findes to steder i Budapest. Den ene findes på “Pest” siden af byen, og den anden findes på “Buda” siden. Igen fandt vi ud af, at det er en god idé at bestille bord. Vi havde dårligt sat os til rette, da det begyndte at strømme ind med større og mindre selskaber, og alle blev afvist, hvis de ikke havde reserveret bord. Restauranten havde ikke plads før en uge frem i tiden! Det må siges at være et godt tegn.

Hungarian "lecsó" with spicy sausage

Hungarian “lecsó” med krydret pølse

Det viste sig hurtigt, at Bock er glad for krydderbøtten i køkkenet. Flere af de retter, vi fik, var rimelig stærke, og den paprika, man bruger i Ungarn, er en hel del stærkere end den, de fleste kender i Danmark.

Kanin

En af Bocks specials: Kanin

En af hovedretterne var kanin i noget paprikasovs, og den ret kan jeg kun anbefale. Den var rigtig godt krydret, måske lidt til den stærke side, men stadig rigtig lækker.

Da vi nåede til desserten havde jeg udset mig en, som jeg bare måtte prøve, nemlig Bizarre Ice cream selection. Jeg spurgte dog lige først, hvad jeg kunne forvente, og tjeneren svarede: Pølse, tobak og bacon. Det lød lidt mærkeligt, men til 20-25 kr. så skulle det da prøves.

Bizarre Icecream

Bizarre Ice cream selection

Isen var ikke så bizar, som man skulle tro. Smagene var mere vaniljeis med baconmarmalade, bæris med en slags pølsedrys og til sidst var tobakken mere kaffeagtig end tobaksagtig, hvillket nok også er meget godt. Så desserten var nok lidt oversolgt men stadig udemærket og især til prisen. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at nævne, at deres vinvalg til retterne også er godkendt. Bocks Bisztró er bestemt også et besøg værd, men husk som sagt at bestille bord, så du ikke går forgæves.

Torvehallerne på ungarnsk

Når man nu bliver træt af at gå på restaurant eller at shoppe, så kan man slå et smut forbi det, jeg vil kalde for “De ungarnske torvehaller”. Hvis man skal holde ferie i Budapest, hvor man samtidig har adgang til et køkken, så bør man helt klart tage forbi dette sted. Her finder du masser af friske råvarer og stor aktivitet. Se dig lidt for inden du handler, da priserne godt kan variere lidt.

Grøntsager til meget MEGET billig penge

Grøntsager til meget MEGET billig penge

 

Slagterne har masser at byde på.

Slagterne har masser at byde på.

Har man ikke så meget plads i kufferten, så kig efter krydderier. De har mange forskellige slags til relativ få penge. Bare køb løs!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Rasmus S

  Er netop vendt hjem efter en forlænget weekend i Budapest med min kæreste og vi var på både Onyx og Borkonyha Winekitchen – Helt suveræne steder begge to! Derudover kan vi også varmt anbefale Arany Kaviar, der er helt sublim!

  Vi havde nogle fantastiske mad- og vin-oplevelser og kan især anbefale et besøg hos Faust Wine Cellar, hvis man er til vinsmagning.

  • Fynboen

   Hej

   Lyder spændende med Arany Kaviar. Lå det på Buda eller Pest siden?

   • Rasmus S

    Sorry for det sene svar.. Men Arany Kaviar ligger på Buda-siden – Ret tæt på Hilton og Mathiaskirken

   • Fynboen

    Ok

 2. Steffen Kronenberg

  Det er de rigtige gode steder I har fundet. Var dernede i begyndelsen af oktober og vi var ikke så heldige – hæderligt men heller ikke mere.

 3. Ser vanvittigt lækkert ud, bliver helt fristet til at tage afsted :P
  Kan også varmt anbefale Prag, dog skal man holde sig fra vinen der, og holde sig til øllet!

Smid en kommentar