Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

194 Comments

Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller

Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller
Gastromand

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan kan vi så længe forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

Prøv også: Opskriften på den perfekte burgerbolle

Hjemmelavet Burger - opskriften med perfekte bøffer & burgerboller

4.38 fra 163 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Burgerbøffer

  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde

Hjemmelavede burgerboller

  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Tilbehør

  • Sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)

Sådan gør du

Burgerbøffer

  • Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  • Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  • Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  • Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).

Burgerboller

  • Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  • Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  • Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  • Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  • Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Noter

Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Comments

  1. John

    Heinz?
    Adr!

    I Israel må Heinz end ikke kaldes (tomat)ketchup.
    – Der er alt for lidt tomat i!

    Mvh. John

    • Den diskussion har vi taget flere gange John – Heinz sparker røv og vi elsker det – men hvis man magter det så laver man jo bare sin egen :-) og tak for rosen – cream crackers er hemmeligheden der!

  2. Det er derfor vi er her Sandra – har du set denne? http://gastromand.dk/the-double-bypass-burger/ If you dare? :-)

  3. sandra

    5 stars
    Det er sådan nogle lækre burgere!!! Tusind tak :)

  4. Dennis

    Er det rigtigt forstået at der bliver 6 boller ud af opskriften?

    • Hej Dennis – ja men ikke kæmpe boller? Fik du for lidt? :-)

  5. Anne

    Er bollerne også gode efter en tur i fryseren?

    • Hej Anne – ja det er de – med nybagte er altid bedst – men det ved du nok :-)

  6. Niels

    Dejlig burger som jeg har lavet et par gange, dog bruger jeg Beauvais ketchup, der har vundet flere test over Heinz- også efter mine smagsløg. Eller hvorfor ikke lave det selv? Det er klasser bedre

    • Hej Niels – det bliver vi faktisk ofte punket for, også med mayo når vi bruger Hellmann’s :-) Vi er sgu bare dovne – har du en opskrift du vil dele med os? :-)

  7. Louise

    Jeg kokkererede disse burgere til min kæreste igår aftes, og vi kan ikke få armene ned igen!
    Hold da helt op hvor smagte de godt! De er blevet udråbt til de bedste burgere min kæreste har smagt og noget af det bedste mad jeg nogensinde har lavet!

    • Haha – verdensklasse – jeg har delt kommentaren med de andre Gastromænd – det varmer virkelig! Jeg kan afløse for dig, at vi faktisk lavede den igen under et lille fofoshoot hvor Webmasteren og jeg var på slap-line – det blev virkelig også godt! Tak igen og god weekend!

  8. Kristina Bjørn

    5 stars
    Endnu en fantastisk opskrift fra Gastromand

    • Det varmer meget – også når det kommer fra kvinderne :-)

  9. aase

    Kiks i bøf!!! det har jeg aldrig prøvet, men i skulle prøve en håndfuld cornflakes i 500 g. fars. det er guf.

    • Cornflakes kendte jeg så tilgengæld ikke, men kiks virker godt – inspireret af Jamie Oliver, og han kan lave en god bøf :-)

  10. Marianne

    Endnu et spørgsmål til de kiks der – hvornår skal de i farsen? – før eller efter at farsen har været på køl i 1 time?

  11. Kim F

    Hvis i en dag ikke skulle gide og selv lave burgeren, så tag og inviter familien herind. Her fåes rigtige gourmet burger og det helt rigtige drikkelse til. Det er ikke billigt men det smager sindsygt godt…

    http://www.burgeranarchy.dk

    • Var det en special invite eller anbefaling Kim?

  12. Kristian samsø

    Lækker burger, jeg pifter den dog op med hjemmelavet onionrings og chilimayonnaise

    Og andre gange skifter jeg helt ketter ud med en bearinais Mayo, bearinaise Mayo laves ved at hakket et halvt bananløg fint, blandes op i en halv Helmands Mayo sammen med et par tsk. Bearinaise essens et par tak. Estragong tøret og lidt salt og pepper

  13. Niko!

    5 stars
    Hej! Jeg står her og skal til at lave burgerne til i aften.
    De kiks der skal bruges i bøfferne, skal det være sådan nogle oste kiks, eller kan digestive også bruges?
    Glæder mig helt vildt til at prøve det!!

    • Beklager det sene svar Niko, håber du fik lidt hjælp ved ovenstående kommentarer – det er sådan nogle ostekiks eller ja Digistive kan også gå, dem jeg egentlig mener kommer fra Bisca… Håber du fandt ud af det…

  14. Pernille

    Dejligt med en opskrift, hvor det kan blive lidt lækkert uden at vi selv skal kværne smør og skære koen ud. Nogle gange må lækkert mad også være nemt i et hjem med 3 børn under 3.5 og manden er på søen.
    Er fræk og bruger købe burgerboller :)

    • Som Familiefaren så forstår jeg dig sagtens Pernille, nogle gange må det gerne være nemt, ellers bliver det for træls i længden. Så skal man bare en gang imellem tage sig tid til virkelig at hygge om maden. Købeboller er også helt okay, vi siger det ikke til nogen :-) Ellers er en røremaskine guld værd, uden den så tror jeg ikke jeg ville have bagt særlig tit, det må blive din næste investering i køkkenet :-)

  15. Ah drenge – det må I kunne gøre bedre. En god burger skal være rimeligt simpel – der er for meget tant og fjas i kødet. Gå mere nuanceret til værks. Jeg hakker selv mit kød med en blanding af culotte, flank steak og så noget bacon og salccia til at øge fedtprocenten. Ikke fimsede tilsætningsstoffer, der mere hører til i en pulled porc rub.

    Og så er der slet ikke smør nok i jeres boller (!) – det skal være brioche boller og de skal for guds skyld grilles på skærefladen – med brioche giver det en svag undertone af brunet smør.

    Hvad sker der for jer – færdig Heintz ketchup?!? Kom dog ind i kampen og lav jeres egen – sådan en kan smaskes sammen på 5 minutter.

    Rucola!!?! Er det en spelt kogebog for kvinder i panikalderen i har lavet??

    Handsken er kastet – min version her: http://hoerup.dk/ultimative-burger/

    • Hey Jens – tak for din kritik! Mja – nu er formålet her jo ikke en gourmet burger, men mere en hverdagsburger – hvis du vil have mere komplicerede udgaver, så synes jeg da, at du skulle investere i vores kogebog med briochebrød, bøfsandwich hvor alt er lavet fra bunden eller måske den første “breakfast-burger” – ellers så er der jo masser af alternativer: http://gastromand.dk/burger-battle-tatar-burgeren/ som er mere nuancerede :-) Lidt billeder af din burger kunne du være rart, synes kun jeg kan se et enkelt…

  16. Hr. Hansen

    WTF? “Ketchup – Heinz for Guds skyld …..” det er da virkelig trist.

    Så kan man da ligeså godt spise på McDonald’s.
    Heinz er kun for de der ikke selv kan lave mad, ligesom færdig pizza osv.

    Blander altid selv hvis det skal være godt.

    • Spis lige brød til Hr. Hansen :-) Heinz laver en ganske fin ketchup, som i du ikke finder på Mac – men Burger King, så vidt jeg husker – og jo det kan man naturligvis sagtens, men jeg synes ikke det er et dårligt produkt. Vil du ikke smide en opskrift af dine hjemmebryggede, så kunne det jo være du kunne inspirere os lidt til næste burgeropskrift?

      • Lektor Holm

        Når nu hr. Hansen ikke ville tage handsken op, kan du få min Heinz+ (Heinz er nemlig god, men denne er i samme smagsområde, bare bedre):

        300 ml tomatpasta
        400 ml passeret tomat
        200 ml æbleeddike
        100 ml vand (ca. nok til at få rigtig konsistens)
        Sødemiddel svarende til 100 ml sukker (fx ¾ spk flydende Sød eller 100 ml sukker)
        1 tsk chilisalt eller 1 tsk salt og et drys cayenne eller sådan noget
        1/2 tsk løgpulver
        1/4 tsk allehånde – evt. lidt mere
        1/4 tsk stødt nellike – evt. lidt mindre hvis man ikke ønsker for meget nellike i smagen
        1/2 tsk kanel
        1/2 tsk hvidløgspulver
        1-2 jalapeñoer

        Det hele røres sammen, bringes i kog og simrer med låg på i en times tid. Herefter blendes det, og hvis man ikke vil spise en masse ketchup med det samme, tilsættes det Atamon og hældes på Atamonskyllet flaske.

      • Tak Lektor Holm – bestemt ikke dumt og til vores kogebog lavede vi skam også vores egen samt sennep, remoulade og meget andet og ja, det er super lækkert – tror din skal afprøves her i aften!

  17. Lennert

    Jeg har selv fremstillet en bøf-former-ring af plast fra et låg på en kabelkanal der er popnittet til en ring i rigtig herrestørrelse. Det er hammer nemt med 2 stukker madpapir med farsen knaldet ned imellem. Herefter får den den klassoske tur med kniven på kryds og tværs.
    Jeg skal lave jeres burgere til madklubaften i morgen, men på billedet kan jeg se noget smat under bolle-låget som ikke er i opskriften. Hvad er nu det?
    Hilsen Lennert

    • Hey Lennert, lyder sgu meget fikst med sådan en hjemmelavet “bøf-former-ring”, har du overvejet at starte en lille produktion, jeg er da sikker på Gastromands 150.000 unikke månedlige besøgende ville synes godt om ideen :-) Det er faktisk bare en omgang Hellmans mayo så vidt jeg husker, en af gangene lavede jeg det med hjemmelavet, men jeg er sgu lidt en sucker for Hellmans! God vind imorgen, håber det bliver godt!

Submit a Comment

4.38 from 163 votes (122 ratings without comment)

Opskrift Vurdering