Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. november 2023

Scroll to top

Top

En kommentar

Jagten på Danmarks Luksusfestival: Nibe sætter Nordjylland på kortet

Jagten på Danmarks Luksusfestival: Nibe sætter Nordjylland på kortet

Indrømmet, alt for længe har vi overset Nibe Festival i vores festivaldækning. Heldigvis er vores læsere ikke bange for at gøre os opmærksomme på den slags fodfejl og efter lidt sidsteøjeblikspanikplanlægning blev sigtekornet flyttet fra Roskildes støv til Nibes skovområde i Jagten på Danmarks Luksusfestival.

Skulle du ikke være knivskarp i nordjysk geografi, ja så finder du altså Nibe ved at følge Limfjorden vestpå ca. 20 min. i bil.

Med sine ca. 35.000 deltagere fordelt over 4 dage, er Nibe, ikke blandt Danmarks 5 største festivaller og det har sine fordele. Hurtigt får vi smidt bilen dejlig tæt på indgangen og mærker dermed for første gang fordelen ved en lidt mindre festival. Og hvor Familiefaren brugte mere end 1 dag på at danne sig et overblik over Roskilde Festivalen, klarer vi det på lidt over en time i Skoven ved Nibe. Der går heller ikke lang tid inden vi støder ind i et par gode venner, der er på studietur fra Smukfest. Hurtigt bliver vi enige om, at Nibe bedst beskrives som en mindre og hyggeligere udgave af Smukfest, hvor vi alle 4 har deltaget adskillige gange.

Kinakål og Pisang Ambon

Men vi er jo ikke kommet for at snakke og ca. samtidig med at Jonny “The Legend” Madsen går på scenen, angriber vi Nibes første madbod.

Stor er overraskelsen da vi sætter tænderne i burgeren fra Grillen. Kinakålen er tilbage – og tilmeld tilsat Thousand Island dressing. Det vækker minder om måltider på Roskilde og Midtfyns i de meget tidlige (og meget glade) 00’ere. Havde vi været i Tisvilde, havde det været hipt. Her er det bare oldschool – og vi er faktisk ret vilde med den tryghedsfornemmelse det giver i kroppen i takt med at burgeren indtages. Og for at det ikke sla være løgn, er den første drink, vi får stukket i hånden (der meget passende er døbt Summertime) lavet på bl.a. Pisang Ambon og Sprite. Og ja, begge dele var med på føromtalte festivaller. Og ja, detr var før der overhovedet var tænkt på noget der hed Gastromand.dk.

Nå, men det var jo luksus, vi kom efter og finder det efterhånden i flydende form – først i skikkelse af en fremragende specialøl fra først det lokale Bryghus.

Og senere i skikkelse af en Yakima fra den knap så lokale Jacobsen-bar.

 

Vi smager på sushi, meximad og festivalklassikeren over dem alle; Tarteletter – som kunne have trukket mere hønsekød, men ellers var spot on. Men alt det er glemt, da vi spotter en gammel kending – eller en lokal favorit om du vil. Det aalborgensiske pizzaria Azzura, der har fået sit helt eget Little Italy på festivalen. Vi måtte dog gå forgæves i jagten på et bord. Pizza skulle vi dog have nappede en #33 som takeaway.

Allerede ved første øjekast står det klart, at vi har fat i et solidt bud på festivalens bedste måltid. Sprød bund, lækre råvarer med masser af smag. Sådan skal festivalmad smage!

På Nibe er luksus er lig med VIP

Som gæst på Nibe festival har man mulighed for at tilkøbe adgang til VIP området  en mulighed specielt de nordjyske virksomeheder benytter sig af. I VIP området er der fri bar hele dagen dito brunch, frokost og aftensmad – leveret af et imponerende setup fra fra Webers Grill Academy. Der er naturligvis mulighed for at sidde overdækket i et af de hyggelige, åbne telte og nyde sin mad i restaurantlignende omgivelser.

Læs også: Gourmet på Nibe Festival: Nyt tiltag skal forkæle samarbejdspartnere

VIP-området skulle efter sigende have fået en seriøs opgradering i år og indrømmet, vi blev sgu (positivt) overraskede over VIP-området og lidt hurtig hovedregning efterlader ikke meget tvivl om hvorvidt det er en god deal eller ej.

Det obligatoriske besøg i champagnebaren

Mørket begynder så småt at sænke sig over trætoppene i Nibe og Mew gør klar til sin 15 års jubilæums koncert på Store Scenen. På det pågældende tidspunkt rimer det perfekt på et besøg i Champagnebaren – for sådan en har Nibe selvfølgelig også.

Som det er kutyme er pladsen trang. Til gengæld er priserne yderst rimelige og så ser vi gerne igennem fingrene med det faktum, at der kun kunne erherves Moët.

Danmarks hyggeligste festival

Hvis du har fulgt med i Jagten på Danmarks Luksusfestival, har du også allerede konstateret, at niveauet på de danske festivaller er tårnhøjet, når det kommer til særligt mad- og drikkeudbudet, hvor der virkelig er skruet op de senere år – til stor glæde for de danske gastromænd og -kvinder.

Nordjyllands elite hylder sig selv på Nibe festival med gourmet, champagne og fri bar, pøblen er derimod efterladt med et middelmådigt udbud, hvor der skal kigges langt after luksus – fristes man til at skrive

Det er ikke tilfældigt, at festivalens bedste måltid leveres af Azzura. De etablerede restauranter og barer har faciliteterne og rutinen til at eksekvere på et højt niveau – også når efterspørgslen er stor, som det gør sig gældende på en festival, hvor der er tryk på.

Nibe har potentiale til at blive Aalborgs og hele Nordjyllands festival (uden at jeg naturligvis skal kunne sige, om det rent faktisk er ambitionen), men det kræver en opgradering på mad og drikke fronten. Og her skal lyde en kærlig og velment opfordring til, særligt, den aalborgensiske restaurationsbranche.

Restaurant Textur er allerede respræsenteret på festivalen – det kan du læse mere om her.

Men tænk hvis man fx. kunne få sig et stykke smørrebrød fra Mortens Kro, gourmet streetfood fra Applaus, ramen fra NAM og skylle det hele ned med kvalitetsvin fra eksempelvis d’Wine eller velshakede cocktails fra profesionelle bartenders fra Café Vesterå. Hvis du spørger mig, vil det være ren win-win!

På Gastromands luksusbarometer rammer vi 3/6.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Til gengæld er vi ikke bange for at tildele Nibe topkarakter i hygge og kalde Nibe Festival for Danmarks hyggeligste festival!

Har du festet i skoven i Nibe?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Michael

    Du glemte da hvis at Nibe Festival har en super Cocktail bar, hvor de laver drinks fra bunden og serveret i hård plastglas. Lets Cocktail ligger midt på Junglestien, lige over for den lille fede. En skam du ikke kom forbi her, da vi altid for stor ros over vores 14 forskellige og lækker drinks.

Smid en kommentar