Gastromand.dk | 19. October 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

TuesdayGT XVII: No. 3 London Dry Gin med Fevertree Tonic

TuesdayGT XVII: No. 3 London Dry Gin med Fevertree Tonic
Familiefaren

Vi er total nede med Gin pĂ„ Gastromand – meget! Faktisk er det blevet vores foretrukne drink – altsĂ„ efter Bourgogne og klassificeret Bordeaux og de helt store whiskys off course. 

Heldigvis er vi bestemt ikke de eneste, som har fĂ„et Ăžjnene op for den herlige spiritus som vist oprindeligt stammer fra Indien, hvor engelske kolonister drag tonic grundet datidens indhold af Kinin, som havde en forebyggende effekt pĂ„ malaria – de bragte det tilbage til den gamle imperium og idag nydes de det i store mĂŠngder – dog ikke for sundhedens skyld! No. 3 er en imponerende gin og navnlig til prisen pĂ„ ca. 299. Den har en smule karakteristisk enebĂŠr i begyndelse efterfulgt af varme krydderier – lidt allehĂ„nde og kardemone, de sidste mange aftenener og weekender er den blevet drukket med stor nydelse i hjemme.

Thomas Henry Tonic baggrunden holder ogsÄ...

Thomas Henry Tonic baggrunden holder ogsĂ„…

For mig peaker smagen, da man kan ane koriander og appelsinskal i afslutningen.Reelt kunne jeg have smidt mange forskellige smagsgivere i, men valgte appelsinskal – nĂŠste gang den skal nydes vil jeg prĂžve med friske koriander blade – tror det er match made in heaven.

Flot gin til prisen!

Flot gin til prisen!

Jeg skylder nok at fortĂŠlle, at de sĂžde mennesker ved Edrington har sendt denne Gin til mig sammen med end en ordenlig rĂžvfuld whisky, som har udgjort stĂžrstedelen af vores Wednesdays Whisky. Jeg gĂŠtter pĂ„ Gastromand mĂ„ have imponeret dem pĂ„ den ene eller anden mĂ„de, anyways – nĂ„r det er i denne klasse, sĂ„ er det sgu intet problem at fyre den af!

Dejligt nÄr man bliver "nÞdt" til lave en ekstra pga. nyt glas...

Dejligt nĂ„r man bliver “nĂždt” til lave en ekstra pga. nyt glas…

 

Tonic

FĂžrste gang jeg drak GT var jeg tĂŠt pĂ„ at stĂ„ af – det smagte direkte forfĂŠrdeligt! Nu ved jeg godt, at man ĂŠndrer smag med tiden, og det har bestemt ogsĂ„ gjort sit, men den simpelte Ă„rsag var  at bĂ„de gin og tonic var af for dĂ„rlig kvalitet. PrimĂŠrt tror jeg det skyldes min tonic – alt for “harsk” og “bĂŠsk” i smagen og Ăždelagde sĂ„ ogsĂ„ min gin, som vist var en god gammeldags Gordons!

Fever Tree - mindst lige sÄ vigtigt med en god Tonic som med en god Gin...

Fever Tree – mindst lige sĂ„ vigtigt med en god Tonic som med en god Gin…

Thomas Henry Tonic baggrunden holder ogsÄ...

Thomas Henry Tonic i baggrunden holder ogsĂ„…

Fever Tree er efterhĂ„nden favorit – den er blid og rund og passer uendelig godt til nĂŠsten hvilken som helst gin. Som et forsĂžg faldt jeg over nogle Thomas Henry, som passer perfekt i stĂžrrelsen til Ă©n enkelt, smagen er tĂŠt pĂ„ Fever Tree men ikke helt sĂ„ rund. Hvis du nu er i den situation, at du ikke kan lide tonic og gerne vil nyde en gin, sĂ„ finder der bud med fx lidt hyldeblomst tilsat tonic, som Thomas Henry faktisk ogsĂ„ laver, det er mĂ„ske et sted at starte?

Appelsinskal for at fremhĂŠve samme indholde i No. 3...

Appelsinskal for at fremhĂŠve samme indholde i No. 3…

SkÄl...

SkĂ„l…

Hvis man er fanatisk omkring sin GT, og det er helt i orden, at man gĂ„r meget op i forskellige emner, navnlig nĂ„r det er spiritus, sĂ„ vil nogle mĂ„ske hĂŠvde, at der er forskellige smagsgivere man skal holde sig fra. Jeg hĂžrte fx for nylig pĂ„ en tur til Wales, at man aldrig skulle komme hverken lime eller citron i for det ĂždelĂŠgger smagen – I really dont know, jeg elsker syre og synes det ser super godt ud. I denne smed jeg appelsinskal i, da det faktisk fremhĂŠver gin’en helt vildt! Om det sĂ„ er no-go ved jeg sgu ikke, men det smager pisse godt!

NĂ„, hĂ„ber du nyder din tirsdag – skĂ„l og until next time!

 

 

Smid en kommentar