Gastromand.dk | 26. April 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

TuesdayGT XVII: No. 3 London Dry Gin med Fevertree Tonic

TuesdayGT XVII: No. 3 London Dry Gin med Fevertree Tonic
Familiefaren

Vi er total nede med Gin på Gastromand – meget! Faktisk er det blevet vores foretrukne drink – altså efter Bourgogne og klassificeret Bordeaux og de helt store whiskys off course. 

Heldigvis er vi bestemt ikke de eneste, som har fået øjnene op for den herlige spiritus som vist oprindeligt stammer fra Indien, hvor engelske kolonister drag tonic grundet datidens indhold af Kinin, som havde en forebyggende effekt på malaria – de bragte det tilbage til den gamle imperium og idag nydes de det i store mængder – dog ikke for sundhedens skyld! No. 3 er en imponerende gin og navnlig til prisen på ca. 299. Den har en smule karakteristisk enebær i begyndelse efterfulgt af varme krydderier – lidt allehånde og kardemone, de sidste mange aftenener og weekender er den blevet drukket med stor nydelse i hjemme.

Thomas Henry Tonic baggrunden holder også...

Thomas Henry Tonic baggrunden holder også…

For mig peaker smagen, da man kan ane koriander og appelsinskal i afslutningen.Reelt kunne jeg have smidt mange forskellige smagsgivere i, men valgte appelsinskal – næste gang den skal nydes vil jeg prøve med friske koriander blade – tror det er match made in heaven.

Flot gin til prisen!

Flot gin til prisen!

Jeg skylder nok at fortælle, at de søde mennesker ved Edrington har sendt denne Gin til mig sammen med end en ordenlig røvfuld whisky, som har udgjort størstedelen af vores Wednesdays Whisky. Jeg gætter på Gastromand må have imponeret dem på den ene eller anden måde, anyways – når det er i denne klasse, så er det sgu intet problem at fyre den af!

Dejligt når man bliver "nødt" til lave en ekstra pga. nyt glas...

Dejligt når man bliver “nødt” til lave en ekstra pga. nyt glas…

 

Tonic

Første gang jeg drak GT var jeg tæt på at stå af – det smagte direkte forfærdeligt! Nu ved jeg godt, at man ændrer smag med tiden, og det har bestemt også gjort sit, men den simpelte årsag var  at både gin og tonic var af for dårlig kvalitet. Primært tror jeg det skyldes min tonic – alt for “harsk” og “bæsk” i smagen og ødelagde så også min gin, som vist var en god gammeldags Gordons!

Fever Tree - mindst lige så vigtigt med en god Tonic som med en god Gin...

Fever Tree – mindst lige så vigtigt med en god Tonic som med en god Gin…

Thomas Henry Tonic baggrunden holder også...

Thomas Henry Tonic i baggrunden holder også…

Fever Tree er efterhånden favorit – den er blid og rund og passer uendelig godt til næsten hvilken som helst gin. Som et forsøg faldt jeg over nogle Thomas Henry, som passer perfekt i størrelsen til én enkelt, smagen er tæt på Fever Tree men ikke helt så rund. Hvis du nu er i den situation, at du ikke kan lide tonic og gerne vil nyde en gin, så finder der bud med fx lidt hyldeblomst tilsat tonic, som Thomas Henry faktisk også laver, det er måske et sted at starte?

Appelsinskal for at fremhæve samme indholde i No. 3...

Appelsinskal for at fremhæve samme indholde i No. 3…

Skål...

Skål…

Hvis man er fanatisk omkring sin GT, og det er helt i orden, at man går meget op i forskellige emner, navnlig når det er spiritus, så vil nogle måske hævde, at der er forskellige smagsgivere man skal holde sig fra. Jeg hørte fx for nylig på en tur til Wales, at man aldrig skulle komme hverken lime eller citron i for det ødelægger smagen – I really dont know, jeg elsker syre og synes det ser super godt ud. I denne smed jeg appelsinskal i, da det faktisk fremhæver gin’en helt vildt! Om det så er no-go ved jeg sgu ikke, men det smager pisse godt!

Nå, håber du nyder din tirsdag – skål og until next time!

 

 

Smid en kommentar

%d bloggers like this: