Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Gammeldaws kylle med skilt sovs og råsyltede argurker

Familiefaren

Selv om weekenden har budt på sol og 20 grader, synes jeg ikke I skal snydes for denne ret. Jeg husker min far lavede den – ofte om lørdagen eller søndagen. Vi var så heldige at have et rotisserie indbygget i vores ovn, så det blev faktisk grillkylling med skilt sovs til. Hvorfor det egentlig hedder skilt sovs ved jeg ikke, for min fars skilte faktisk aldrig?

Nå, jeg har længe ville lave den, denne søndag blev det så dagen hvor den skulle prøves. Det er en meget simpelt opskrift – så bare kom i gang!

Råsyltede agurker
Ingredienser. Pris 30 kr.
  • Råsyltede agurker
  • 1 agurk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk salt
  • Frisk kværnet peber
  • Korianderkorn
  • Hele peberkorn
  • Lidt dild
  • Lidt persille
  • Lidt kørvel
Tilberedning
  • Skær agurken i passende skiver
  • Find en syltekrukke med lufttæt låg og læg agurkerne deri.
  • Hak krydderurterne groft, læg dem og resten af ingredienserne deri.
  • Stil dem på køl en times tid.
Kylling med skilt sovs
Pris

Ca. 100 kr.

Ja ja, sovsen skilte ikke helt...

Ingredienser
  • 1 stor kylling (1600-1700 g – gerne økologisk og fritgående)
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Lidt vand
  • 25 g smør
  • Persille
  • 5 laurbær
  • 4 dl. hønsebouillon
  • ½ l fløde
  • Kartofler
Tilberedning
  • Fyld kyllingen med laurbær og halvdelen af laurbær og krydr den godt med salt og peber.
  • Fat en meget stor gryde, varm smør og olie op og steg kylle langsomt men grundigt på alle sider.
  • Når den er brunet hældes hønsebouilon ved, der skrues ned og lægges læg på.
  • Efter en ca. 45 minutter banker du fløden i (du må gerne føle dig lidt mandig når du gør det, hvis du har mulighed for det, så kald konen ud og bed hende observere, så er du nemlig mere mand – Woof!)
  • Nu skal kylle have yderligere 15-20 minutter, herefter tager du den og pakker den ind således den holder varmen. Sovsen passer faktisk selv, juster evt. men lidt vand og smag til med salt og peber.
  • Hvis sovsen ikke er skilt, så skruer du helt op for bluset, så skulle den gerne blive skilt!
  • Hak resten af persillen og drys over. Server kogte kartofler og agurker til.
Anretning

Så er det bare at smide kylle på et stor fad som vist på billedet og nyde retten. Det er ikke just en slankeret, men det smager altså godt.

Tak til min far for inspiration!

Læs også Grillkylling med råsyltet agurk

Velbekomme!

Kommentarer

  1. dk_jens

    Med fare for at blive “fluepuler” den ene omgang laurbær i første punkt er vist persille – men super lækkert måltid. I sin tid da jeg holdt høns på den lokale byggelegeplads var det yndlingsretten når jeg havde høns i overskud :)

  2. Hej Jens,

    Det er godt spottet, og det er herligt, at have observante læsere :-) Jeg drømmer faktisk selv om, at have en 10 høns, men jeg er meget i tvivl om, hvor meget arbejde der er ved den slags? Har du erfaringer med det?

  3. dk_jens

    Høns er nemme at have som sådan passer de sig selv – hvis de får adgang til vand og foder – skal man bare samle æg på daglig basis. og så kan man rense hønsehuset en gang om ugen afhænger lidt af racen. De skal lige kigges efter for utøj i ny & næ men hvis de har adgang til støvbad er det sjældent et problem. og vælg så en race som er blid og rolig og giver godt med æg – jeg havde store hvide italienere udover at en af mine haner han var rablende sindsyg var der aldrig problemer med dem – og æggene var store og dejlige !!

    • Det lyder altså fedt – og så kan man jo køre den hundrede procent økologisk, plus det, at det er en stor besparelse, øko-æg er sgu dyre… Nu spørger jeg nok lidt dumt, men skal man godt nok have en hane? :-)

  4. dk_jens

    det er også noget ungerne vil sætte stor pris og lære dem lidt om livet :)

    Men nej du behøver ingen hane for at få æg – det vil blive svært at få kyllinger ud af æggene men det er en anden snak om blomster og insekter osv osv :)

    Tjek evt. http://www.racefjerkrae.dk/ de har mange gode råd til nybegyndere – og nej du behøves ikke ofre en formue på hus, høns osv.

  5. Min far er lige som en kok

    Min mor lavede gryde kylling med persille og løg i og den dag i dag laverjeg det også Det smager bedst

  6. Min far er lige som en kok

    Prøv det vi er mætte vh René
    P.s er 47 og mine børn elsker det en god ven smagte det første gang til middag i dag han kunne lide det :-)

Smid en kommentar