Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

150 kommentarer

Spaghetti Carbonara med et tvist.

Spaghetti Carbonara med et tvist.
Aarhusianeren
Klassisk Spaghetti/Pasta a la Carbonara

Spaghetti eller Pasta Carbonara er en rigtig lækker ret – og ja… denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt.

Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men her har vi gjort det, fløde, ost, bacon går virkelig op i en højere enhed – en ret med fylde, smag, fedme, umami – en sikker vinder for både børn og voksne.

MEN MEN MEN… er du til den mere originale og autentiske carbonara, så fat mod og følg linket til en original og Autentisk Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara med et tvist

Klassisk Spaghetti/Pasta a la Carbonara
4.14 fra 153 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italian
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 g spaghetti
  • 1 mellemstørrelse løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1/4 L fløde – du vælger selv hvor “sund” den skal være
  • 250 g kvalitets bacon – eller den italienske pancetta hvis du er en original :)
  • 250 g champignon
  • Friskrevet Parmesan – “det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut” citat Brdr. Price
  • En sjat hvidvin
  • Salt
  • Masser af friskkværnet peber!

Sådan gør du

  • Sæt vand over til pasta
  • Steg bacon – når det er halvfærdigt hælder du bacon op på et stykke køkkenrulle
  • Kom salt og pasta i det kogende vand
  • Hak løget og champignon
  • Steg løg og champignon
  • Mens løg og champignon steger, blandes fløde, æg, ca. 100 g parmesan, salt og peber til carbonara saucen
  • Hæld bacon tilbage i panden med løg og champignon, og hæld evt. en sjat hvidvin ved – lad det koge lidt ind
  • Når hvidvinen næsten er fordampet, slukker du for varmen og tilsætte carbonara saucen
  • Hæld vandet fra pastaen og tilsæt den færdige og afdryppede pasta til retten
  • Vend retten roligt rundt og lad evt. saucen tykne lidt
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hak hak...
Hak hak…
På panden...
På panden…

Anretning

Drys en go’ håndfuld parmesan over retten og kværn godt med peber samme vej og servér retten rygende varm.

Så er der serveret...
Så er der serveret…

Er du mere til den autentiske vinkel, så læs også: Autentisk Carbonara Opskrift – den originale uden fløde

Hvis du er en rigtig feinschmecker og pancetta er et must, så kan du også overveje denne noget mere blærede model:

https://youtu.be/1OkBTmkwIqI

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Søren Thrysøe

    Jeg synes retten er lige i skabet, jeg elsker smagen af både fiøde og champignon. Så vil jeg skide på om den er original eller ej. Det er bare guf…

  2. Ros

    5 stars
    Dejlig nem ret og smager fantastisk
    Kunne rigtig godt lide det lille pift med champignoner det var lige i skabet

  3. Jonas

    Med al respekt, så lyder det godt, men det har intet med spaghetti carbonara at gøre. Det er ligesom når en veganer kalder et eller andet grønsags-ruskumsnusk for en hakkebøf. Gu’ er det ej. Find selv på et navn og det skal på ingen måde minde om “hakkebøf”.
    Opskriften på spaghetti carbonara er: pancetta (til nød bacon), æg, parmesanost og friskkværnet peber. Om det skal være med eller uden fløde (jeg er til uden) er værd at tage et slagsmål over.
    Så please, kald den ret noget andet.

  4. Anna Johansen

    Nam nam!… skulle jeg hilse fra drengeværelset og sige

  5. Tina

    4 stars
    Tak for en lækker opskrift, det smager e skønt. Dog er mængden kæmpe! Jeg gangede op til 6 personer og der var ca halvdelen tilbage. Blot til info :)

  6. Susanne

    Har lige prøvet denne (dog uden hvidvin og champignon), men sikke en fantastisk smag. Virkelig lækker!

  7. Thomas Gaarde

    Når du skriver 2 æg. Er det så både blomme og hvide??

  8. Vibeke

    5 stars
    Det er en super god opskrift, der bestemt fortjener fem stjerner. Men jeg var lige ved at fjerne den ene, fordi I skriver “alla carbonara” det hedder altså “a la carbonara”. Alla hører vist til Islam (hvis der lige var et h til slut) :O)

  9. Maria Lippert

    3 stars
    Dejlig ret, men en carbonara bliver det nu aldrig :-)

    • Jannik

      Ærgeligt at folk har denne triste tilgang til spaghetti carbonara. Blandt andet fløden tager virkelig smagen væk, fra denne ellers fantastiske ret, og jeg vil slet ikke komme ind på overfloden, af de øvrige unødvendige ingridienser…

  10. Lasse

    Hvem helvede smider champignon i en cabonara?!?!

    • Garder Brask

      Og hvidløg er sku da hel forbudt!
      . . om opskrifen her er det jo ikke Italiensk(fransk køkken)
      det de mener er primitiv dansk lort, og nægter og servere for selv min nærmeste.
      Jeg giver dig enig –

  11. JP

    5 stars
    Klasseopskrift – familien elsker denne fordanskede udgave af en italiensk klassiker!

  12. jacob

    Skal vel være kæber fra gris og ikke panchetta hvis den skal være original

    • Ja, guanciale er der i hvert fald nogen, som sværger til er det helt originale 👍🏼

  13. John

    2 stars
    Fulgte opskriften og må desværre melde at der var alt for meget fløde, ærgerligt. Synes ikke den kan kaldes carbonara..

  14. Jens

    5 stars
    Den dur :-)

    • Mange tak! :)

    • Winnie

      Er det dobbelt af alt, ved en dobbeltportion eller kan man nøjes med de 2 æg?

Smid en kommentar

4.14 from 153 votes (105 ratings without comment)

Opskrift Vurdering