Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Remake af en klassiker: Smørstegt rødspættefilet

Remake af en klassiker: Smørstegt rødspættefilet
Gastromand

Som nogle af jer nok har bemærket, så har jeg efterhånden i en del uger modtaget lidt frisk fisk hver uge fra skagenfood og jeg er så småt ved at blive forfalden til det. Det forhindrede mig dog ikke i endelig at få designet min længe ventede “Peber-Chili-Cheese-Jalapenos” Burger, som I nok skal få inden længe. Anyways, i sidste uge bød de på et stykke af barndom – smørstegt rødspættefilet. Min kære gamle far nød at lave den slags retter, og selv om jeg som barn nok ikke helt kunne se det spændende idet, så tænker jeg ofte tilbage på den tid. Min far hentede friske filletter på torvet i Nørresundby, som holdt åben hver onsdag, og ja det var længe før der var noget der hed “Torvehallerne” i KBH. Selv om min Mor ganske vist mente at man skulle passe på med smør og mættet fedt og den slags listede mig far alligevel adskillige store spiseskefulde smør på panden så de sydede og boblede og sendte en herlig duft gennem huset. Når min Mor så kommenterede på mængden af smør forklarede han bare, at han lige har smidt en klat på og at det derfor måske så lidt voldsomt ud – jeps, snedig det var han.

Almost done...

Almost done…som Far lavede dem…

Remake af en klassiker: Smørstegt rødspættefilet

4.34 fra 3 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Rødspætte

 • 10 friske rødspætterfilletter
 • 2 spsk. grov hvedemel
 • 2 spsk. rugmel
 • 2 spsk. mandelmel gerne groft
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk soyasauce
 • 1 bundt frisk koriander
 • Rigeligt med friskkværnet peber
 • Olie til stegning
 • Masser af smør til stegning

Bønner

 • 500 g. friske bønner
 • 250 g. mark champion
 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk Marsala eller portvin
 • 3 spsk smuttede mandler
 • Olie til stegning
 • Salt/peber

Salat med squash og porre

 • 1 spuash
 • 1 porre
 • 2 forårsløg
 • ½ bundt frillicesalat
 • ½ bundt basilikum
 • 1 bakke rucola
 • 2 spsk honning
 • 2 spsk balsamico
 • 2 spsk oliven olie
 • 150 g feta
 • Salt/peber

Sådan gør du

Rødspætte

 • Bland alt melet sammen og vend fisken deri.
 • Varm en pande godt op med 2 spsk smør og 1 tsk olie.
 • Smid første omgang fiske på og steg dem i ca. 2 min. på hver side.
 • Læg dem til side og steg den sidste del.
 • Server med citronskriver i både og grofthakket koriander.

Bønner

 • Kog bønner i 2 min og læg dem i is-vand - jeg ved godt det sucks og alt det der, men det bevarer altså farve, jeg magtede det ikke lige og resultatet bliver altså derefter.
 • Varm en pande med olie og til middelstærk varme.
 • Hak løgene og smid dem på. Svits dem i 2-3 minutter.
 • Rengør og hak champion imens og smid dem på panden. Giv det hele yderligere 5 min.
 • Tilsæt marsala, bønner og mandler samt soyasauce.
 • Lad det hele koge sammen i 3 minutter.
 • Server på et stort fad med fiskene ovenpå.

Salat med squash og porre

 • Rengør alle grøntsager.
 • Skær porre og squash i mundrette bidder og grill det på en grillpande i 4-5 min.
 • Varm honning, balsamico og olie op og kog det sammen til en tyk glace
 • Vend squash, porre og alt salat samt hele basilikum blade sammen.
 • Smuldr fetaost og hæld glacen over samt salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Ready to roll...

Ready to roll…

Voila...

Voila…

Jeps, jeg er renegade og afviger fra opskriften...

Jeps, jeg er renegade og afviger fra opskriften…

Champs...

Champs…

Frisk bønner og mandler - og ja, bønnerne fik 1 min for meget...

Frisk bønner og mandler – og ja, bønnerne fik 1 min for meget…

 

Da jeg postede billede på Instagram om korianderne delte det tydeligt vandene. For mig er friske koriander noget af det bedste friske krydderurt du kan få, men jeg erkender også, at det ikke er alle som synes det er godt. Jeg må dog sige, at holder du af koriander, så er dette virkelig en vinder. Jeg må dog sige, at min gamle far aldrig kunne have fundet på at bruge den slags – næ nej der fik man smørsauce eller måske en godt klat remoulade. Hvis du absolut skal please konen/kæresten eller et andet kvindemenneske, så kan du banke den her salat sammen, som faktisk passer glimrende – mest fordi der er fetaost i. Du kan se opskriften længere oppe.

Sådan laver man "sticky-dressing"...

Sådan laver man “sticky-dressing”…

Se lige hvor mørk jeg fik lavet den "dressing" - BOOOM!

Se lige hvor mørk jeg fik lavet den “dressing” – BOOOM!

Koriander på rødspætte - to be or not to be?

Koriander på rødspætte – to be or not to be?

 

 

Er du til koriander? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Trine

  Bruger du soya til at stege fisken i (soyasaucen står under rødspætterne) eller kun til bønne-salaten?
  mvh. Trine

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering