Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. januar 2023

Scroll to top

Top

44 kommentarer

TEST: Sage – The Boss

TEST: Sage – The Boss
Gastromand

Houston we have a problem! Ja det har vi, måske lidt af et luksus-problem hvis vi skal være helt ærlige. På Gastromand har vi fået muligheden for at teste blenderen fra Sage også kaldet “The Boss”. Det kaldes den ikke uden grund, for det er nemlig Bossen! Med stort B!

Vores problem er sådan set, at vi nok aldrig havde forudset, at der en dag ville komme en blender, som dybest set er designet præcis efter Gastromandens behov…

Spoiler Alert: hvis ikke du vil have min holdning til blenderen allerede nu, så start fra bunden!

Jeg var lidt som en lille dreng juleaften da pakken ankom...
Jeg var lidt som en lille dreng juleaften da pakken ankom…

Siden vi startede Gastromand for mere end 5 år siden, så har vi søgt med lys og lygte efter det ultimative og bedste set ud fra Gastromandens øjne. Men nu har det ultimative, det endegyldige og ypperste fundet os – vores søgen er slut, Sage har endnu engang skabt det perfekte. Faktisk er det lidt mig, som har fundet The Boss, da jeg for nogle måneder siden var forbi Witt i Herning og så deres Showroom, hvor bl.a. “Oraklet” (Espressomaskinen fra samme mærke) og The Boss blev vist frem. Da de spurgte om det ikke var noget for Gastromand at teste var jeg hurtigt til at sige “Yes sir! – den klarer vi”.

Behold its mighty power and glory!
Behold its mighty power and glory!

Udseende og førstehåndsindtryk

Jeg tænker faktisk, at den lige ved første øjekast er kedelig at se på, og det er den måske også, men her handler det hele om performance! Den er ikke speciel flot i designet, den er bare stor og voldsom – ren urkraft. Den har skridsikre fødder og digital display med 5 forudbestemte knapper samt et drejehjul.

"Programmer", hastighed og "Autoclean"...
“Programmer”, hastighed og “Autoclean”…

Materialevalg og kvalitet

Rustfri stål, hærdet plastik og 2200 watt er kort hvad vi har med at gøre. Du skal faktisk læse lidt i vejledningen for at vide, hvad du har med at gøre her. “Vejledningen” er så en smukt kogebog, hvor Heston Blumenthal har laver forord. Hele tankegangen bag denne blender handler om partikler i det mad vi spiser og hele det enorme uudnyttede potentiale som der gemmer sig i råvarer. The Boss er designet med det formål, at frigive så meget smag og beholde så meget næring som muligt fra råvarerne gennem dens enorme kraft – hmm – lets se about that later.

"Vejledningen"
“Vejledningen”

Ellers har den 6 knive, som blender, flår og smadret alt hvad de kommer i nærheden af – dens motorkraft, rotation og den malstrøm den skaber er hemmeligheden for, at du får en perfekt oplevelse når du bruger den.

6 knive som klarer hvilken som helst opgave...
6 knive som klarer hvilken som helst opgave…

Der medfølger en “stamper” og en “palet” i silikone, hvor jeg primært har brugt den sidste til lige at få tømt blenderen. “Stamperen” er faktisk overflødig, da du ikke behøver at presse når du blender, det hele sker helt automatisk.

Redskaberne...
Redskaberne…

Selve testen

Jeg tænkte lidt, at det hele nok var noget hoax og sikkert Sage evne til at overdrive alt, da jeg startede op. Mine tests gik derfor på at undersøge om tekstur, smag og fylde var anderledes end ved fx brug af almindelig eller stavblender. Jeg har derfor lavet en lang række forskellige smooties, shakes, sauce og til sidst faktisk også suppe. Den har været brugt i ca. 5 måneder dagligt.

Men først lidt erkendelse – jeg laver smoothies og jeg laver shakes! For det første så er jeg Familiefaren og har 3 piger, som gerne vil have en smoothie om morgenen. For det andet, så bliver man nødt til som Gastromand at smide nogle timer i træningscenteret og lige engang imellem køre en detox for ikke at komme til at ligne Flemming Jørgensen. Så er det sagt!

The Boss har forskellige “opskrifter” du kan vælge med ét tryk: “Pulse Ice Crush”, “Smoothie”, “Green Smoothie”, “Frozen Dessert”, “Soup”. Her starter The Boss selv og kører programmet igennem. Det er forskelligt hvor hurtigt, og hvor længe og om den “pulser” undervejs. Disse virker sådan set glimrende, og da jeg ikke er dygtig nok til at vide hvor lidt og hvor meget jeg skal blende diverse ingredienser for at få det perfekte resultat, så er det glimrende for mig.

Smoothie / Green Smoothie

Det største problem ved smoothies er, at de sjældent bliver helt ensartede i teksturen og at der som regel er lidt klumper af fx frosen jordbær eller mikroskopiske små stykker blåbær osv. Meget værre bliver det når du laver smoothies med spinat eller grønkål. Det er praktisk talt umuligt at lave uden, at det ender med, at du skal tykke dig igennem din smoothie. Så kommer vi til udfordringen med varmen, som mange blendere har – fordelingen er helt skæv. Nogle blendere og faktisk også stavblendere bliver varme i bunden hvilket skaber uens resultat og ødelægger smag og oplevelse lidt.

Første test, protein shake...
Første test, protein shake…
Se lige farven...
Se lige farven…

The Boss har ikke de problemer, not even close – på 60 sekunder knuser den ALT frossen frugt og isterninger og skaber en lind og cremet smoothie, reelt kan den også gøre det på 30 sekunder, men programmet varer i 60. Jeg har fyldt den med 700 gram spinat, friskpresset gulerods- og æblejuice og ladet den køre i 60 sekunder. Bagefter står du med samme resultat, der er intet som ikke er pulveriseret. Det er svært at udtrykke her, men jeg var målløs første gang. Hvad så med teksturen? Se lige nedenstående billeder som taler for sig selv!

Ja vi er jo ikke meget for alt det her sundhed på Gastromand, men testes det skulle den...
Ja vi er jo ikke meget for alt det her sundhed på Gastromand, men testes det skulle den…
Popeye The Sailorman?
Popeye The Sailorman?
Friskpresset gulerods- og æblejuice...
Friskpresset gulerods- og æblejuice…
Here We Go...
Here We Go…
Tjek lige farven!
Tjek lige farven!
Jeg var måske heldig med sammensætningen, men det ser virkelig godt ud...
Jeg var måske heldig med sammensætningen, men det ser virkelig godt ud…

Efter nogle forsøg satte jeg mig så for alvor ind i videnskaben. Det handler om spaltning og nedbrydning af partikler i grøntsager og frugt. Jo mere de spaltes jo mere frigives af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Jeg har søgt på de mest almindelige mærker som laver blendere herhjemme og intet af dette er nævnt. Det tætteste du kommer på dette er ved slowjuicere, som faktisk slår på, at processen her også frigiver mere næring end ved normale juicere. Men det er en helt anden sag. Jeg kunne ikke helt blive klog på varmen og hvordan den sikrede, at den på trods af 60 sekunder ved fuld kraft aldrig blev varm indeni. Det gør den sådan set også, men den har det som kaldes ProKinetix’s teknologi, hvor bunden og knivene er designet sådan, at der skabes en vortex/malstrøm rundt i blenderen som sikre ens temperatur. Desuden er den isoleret – Det virker!

Så til de lidt mere grove grøntsager...
Så til de lidt mere grove grøntsager…
Ready To Go!
Ready To Go!
60...59...58...
60…59…58…
Perfekt resultat igen...
Perfekt resultat igen…

Hollandaise og Bearnaisesauce

Jeg grinede lidt da jeg så opskriften og tænke “no way”, men så igen, det er faktisk rimelig simpelt. Du smider et par æggeblommer og en sjat vineddike eller citron i og sætter den til at rulle på fuld ild i 30 sekunder. Så kører du den på laveste hastighed og tilsætter smeltet smør i en tynd stråle. Den kan naturligvis ikke kompensere helt for temperatur forskelle, så tager du 5 grader kolde æg og 70 grader varm smør går det sikkert galt. For mig blev den til en cremet og lind hollandaise sauce til mine Eggs Benedicts.

Hollandaise like a Boss!
Hollandaise like a Boss!

Tomatsuppe

Den troede jeg til gengæld var løgn. 6 tomater, 1 rød peber, 1 rødløg, 3 fed hvidløg, ½ liter bouillon, 2 spsk tomatpuré samt salt og peber. Der er to versioner. Den hurtige og langsomme metode. Jeg har prøvet begge. Ved den langsomme smider du alle grøntsagerne i ovnen i 40 minutter ved 200 grader og griller den med lidt god oliven olie, det giver en vildt lækker dybde i smagen! Herefter smider du det hele i blenderen i 4 minutter – done and done! I den hurtige version smider du bare det hele i blenderen og giver den 6 minutter, hvor du så har en ca. 90 grader varm cremet suppe bagefter. Det er næsten så uvirkeligt, at det virker. Jeg må sige, at jeg havde lidt af en fest en overskyet sommerdag i juni måned hvor jeg fik testet opskriften af.

Quick N Dirty Tomatsuppe...
Quick N Dirty Tomatsuppe…

Rengøring

Hadeopgave nr. 1 når man har en blender. Det er mildt sagt forfærdeligt og får endda nogle til at droppe overhovedet at købe en blender. The Boss har et rengøringsprogram, hvor den på 60 sekunder går fuldstændig amok. Du tilsætter 3 dl lunket vand og sæbe og så bliver den faktisk 99 % ren. Jeg skriver 99 % fordi den nogle gange ikke når helt op i toppen og hvis du fx har lavet hollandaise i den med smør og æggeblommer, så kræver det lige en ekstra omgang. Dog får den jobbet klaret når det blot er smoothies og andet. Det letter processen uendeligt meget og uden denne funktion var det også op ad bakke.

Dommen

For dem af jer, der kender Heston Blumenthal, så ved I at manden går efter perfektion. Jeg har selv oplevet det da The Fat Duck havde sin storhedstid udenfor London og lå i TOP 3 som verdens bedste restaurant og var banebrydende indenfor molekylær gastronomi. Hans passion for at lave køkkengrej (eller i hvert fald lægge navn til) er på samme høje niveau. Dybest set er jeg ligeglad med om han selv har været med i processen for The Boss hævet niveauet for køkkengrej til højder, som ikke engang vores skala kan være med på. Jeg har vredet min hjerne for at finde fejl, mangler eller andet kritik, men det ender med nogle tynde argumenter om, at den er for stor eller fylder for meget og ærlig talt, så føler jeg, at det er usagligt og bliver kritik for kritikken skyld. Det eneste virkelig kritik punkt er prisen på ca. 6000 kr. i vejledende udsalg – det er voldsomt, men så ingen – kvalitet det koster.

What He Said...
What He Said…

Kigger vi på dens performance som dybest set er det vigtigste så er det rene topkarakterer. Jeg er dybt imponeret og viser den stolt frem når der kommer gæster på besøg. Den er lidt af en ulv i fåreklæder og ser jo ikke ud af meget ved første øjekast, men hold da op den leverer. Det er nok næppe en overraskelse, at vi rammer 6 velfortjente stjerner, og helt velfortjent. The Boss har i sandhed den helt særlig Gastromand-faktor blot med et ekstra skud testosteron. Fra nu af, så blender jeg “Like a Boss”…

Tekniske specs
2200 watt
12 hastigheder
2 liter 
Rustfristål
Hærdet plastik
Autoclean funktion
6 knive
ProKinetix’s teknologi
Forhandler: Witt

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jens

  Det eneste, der sutter ved Sage’en er at i Danmark får man 2 års garanti, alle andre steder 7.. Nethandel er smart…

  • Hej Jens – jeg tror importøren lytter med – hvis ikke har jeg lige prikket dem – jeg synes at have hørt det før og fik et svar – men either way – den går aldrig i stykker – men forstår godt, at garantien burde være samme…

 2. Christine

  Hvad er støjniveauet på denne? og ved godt det er relativt efter hvem man er, men er den slem?

  • Christine

   og er den stadig lige god? :D

   • Hej Christine, den larmer – det er jo “The Boss” – men det smadrer tilgengæld en smoothie fuldstændig på 60 sekunder – så det er slemt imens det står på men derefter og ja, den kører fuldstændig som ny…

 3. Morten Høyer

  Hej familiefar.

  Er du stadig glad for blenderen? Og har du prøvet med nødder og desserter endnu?
  Har den nogen svagheder og hvordan virker dens autoclean?

  Mvh morten

  • Hej Morten – jeg har simpelthen ikke nået de nødder – men det skal da gøres – lad mig lige høre hvad du vil vide – er der 100-200 gram mandler fx som skal blendes? Den har som jeg ser det ikke nogen som helst svagheder – det lyder vildt – men nej – det knokler derud af og bruges stort set hver dag – autoclean er genial! Du skal bare bruge den når du har tømt den – altså hvis du fx lader smoothie stå og sætte sig natten over, så kræver det lige et par omgange før den er ren – men smider du den over med det samme – så er den helt ren! Giver det mening?

 4. Jesper R.

  YEEES MAND. Har lige bestilt en. De er noget billigere på Amazon UK. Listeprisen på min var 350£. Men den variere fra 350-400.

  Planen er den skal bruges til morgenmadssmoothies i hverdagene.

  • Hej Jesper, – det er sgu også en så fair pris! Du bliver så glad for den! Jeg bruger den everyday – nogle gange flere gange om dagen, det holder stadigvæk og kører og kører og kører! :-)

 5. André Hauberg

  Hej

  Køkkenudstyret er næppe udviklet af Heston Blumenthal. Det er udviklet af det australske firma Breville og har eksisteret i flere år. Det markedsføres nu i Europa blandt andet som Sage, Gastroback, Stoller mv. Se http://www.breville.com/european-brands.

  • Hej André – det ved man vel aldrig med sikkerhed, og egentlig er det også irrelevant – det er en suveræn blender :-)

 6. Morten Bruhn Højdgaard

  Hej,
  Super anmeldelse, mangler dog en kommentar på frost (dessert) funktionen? Testede du den?

  // Morten

  • Hej Morten, tak for det – nej den har jeg faktisk til gode – jeg bruger den dagligt til frosne bær og den slags – men reelle dessert nåede jeg faktisk aldrig, men det må jeg lige få klaret i kommende weekend!

 7. Steen petersen

  Super blender og en fordel er også der er 7 års garanti

  • Enig Steen – min blaster forsat derudeaf – uopslidelig!

  • Christine

   hvor kan man købe den med 7 års garanti? reklamation og garanti er vel ikke det samme..? Den lyder for vild!

 8. Jacob Carstens

  I tester jo ikke for alvor blenderens kræfter… Jeg har selv en Optimum 9400 med tilsvarende 3HK motor, som jeg blandt bruger til at blende nødder og kerner til ‘smør’ og lave Raw food kager. Det er den virkelige test af en blender om den kan lave nødder om til cremer med konsistens som flødeskum… Det kan min Optimum og så koster den kun det halve nemlig 3000, så den burde i teste…

  • Hej Jacob – jamen helt sikkert, jeg havde ikke lige overvejet denne del – men reelt så tror jeg ikke det er noget problem, dog må det da testes! Tak for tippet!

   • Sisse

    Hej. Jeg er super nysgerrig på om du har fået testet det med nødderne. For det er en kæmpe investering for mig men kan den det så går jeg all in:)

   • Hej Sisse – nej faktisk ikke – det er sgu for dårligt – snakker vi bare om at smide 300 gram mandler i den og se om det bliver cremet eller?

 9. Fynboen

  I need This.

  • Yes you do – den rykker virkelig, jeg troede ikke jeg ville finde noget, som jeg ville bruge dag ud og dag ind udover min Bamix, men det gør jeg. Og ja fair der findes blendere som muligvis er bedre, men det ændre jo ikke ved det faktum, at netop denne virkelig imponerende :-)

 10. Vincent

  Nu har jeg ikke prøvet den her blender, men derimod en thermomix.. Men af hvad jeg læser i artiklen, ville jeg stadig vælge en thermomix :-)

  • Muligvis Vincent – men så skal du vel også lægge 3 jern oveni ikke? Jeg kan jo på ingen måder sige om den er bedre, da vi klart mangler en test af Thermomix, men The Boss gets the shit done – every time :-)

 11. Jenny

  Har I erfarring med vitamix? Jeg har en og den kværner også alt, men er uden programmer, til gengæld følelsen når man slår turboen til…

  • Hej Jenny – kun at den også ligger i toppen af poppen inden for blendere, men nej – det burde måske være den næste vi tester…

 12. Baekgaard

  Har jeg forstået det korrekt, med at der er varme indbygget, eller opnår den blot en temperatur på 90grader ved at kører i 6 min, som under tomatsuppen?

  • Hej Baekgaard – intet varme i blenderen, det er rotationskraften som skaber varmen! Det er det real deal det her!

 13. Troels Hansen

  Kunne være fedt, hvis den blev sammenlignet med en Vorwerk Thermomixer! Nogen der har erfaringer med begge to?

  • Desværre Troels – den ligger vist også 2000-3000 kr. dyrere end denne – men gad virkelig godt :-)

 14. Nikolaj

  Umuligt at sige dette, uden at komme til at virke bedrevidende, så siger bare det jeg tænker…

  Kendte I (du) virkelig ikke tricket til at lave en hurtig bearnaise? (Også kaldt snyde bearnaise)

  Den er rigtig smart, og virker altså også med en billig Bilka blender, dog er udfordringen, at man skal lave det lige, når det skal serveres.. Men sådan er det jo næsten også med den rigtige, der dog kan holde sig lidt over et vandbad.

  Personligt bruger jeg den til at lave en sauce, som jeg så putter i en pose, og lægger ned til køde i Sous vide’en, fordi så er både kød og sauce lavet inden gæsterne kommer..

  • Hej Nikolaj, helt okay – hit me with your thoughts – det virker ja – men du får aldrig en så luftig og creme bearnaise som denne kan levere, det garanterer jeg. Nu ville det være en stor investering i en blender hvis du blot ville lave bearnaise, derfor er det også blev et af eksemplerne med den. Sous Vide metoden er smart, ellers kan det også lade sig gøre på en sprøjteflaske. Det har jeg og Webmasteren prøvet og det virker. Men ellers så er det jo altid denne: http://gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-bearnaise-sauce/

Smid en kommentar

ANNONCE