Ingen kommentarer
Stik os en kommentar
Stirred, not shaken: Olive Oil Martini
Som du måske har læst tidligere var vi til dessertmiddag på Heartland tilbage i juni. Og som også nævnt tidligere fik vi lov til at dele opskrifterne på to af de cocktails her på bloggen. Gik du glip af den første, så find den her.
En Martini er en boozy cocktail og denne her er ingen undtagelse. Vi fik den til en utrolig smuk og velsmagende dessert med en parfait lavet på olivenolie. Det passede dejligt sammen.
Ingredienser
- 50 ml Tanqueray 10 med olivenolie
- 20 ml lys vermouth
- 1 spray citron verbena parfume
- Olivenolie
- Hvid te
- Vodka
Sådan gør du
Dag 1:
- Start med at lave din gin. Det gør du ved at blande 200 milliliter gin med 20 gram rigtig god olivenolie i størrelsesforholdet 10% olie til 100% gin. Lad det stå i et par timer og trække, inden du sætter den på frys natten over. Du må gerne røre lidt rundt i ny og næ.
Dag 2:
- Når du tager ginen ud af fryseren morgen efter, vil du kunne tage olien af som et låg, fordi fedtet fryser, mens alkoholen forbliver flydende. Resultatet er en blød gin med mild smag af olivenolie.
- Lav din spray ved at blande 10 gram citron verbena med 100 gram vodka og skallen fra 1 lime. Blend ingredienserne, og lad dem trække i en time.
- Imens brygger du en hvid te i størrelsesforholdet 15 gram te til 30 gram sukker og 100 gram vand. Sigt nu din verbena-vodkaen gennem et kaffefilter, og bland en lille smule af teen i.
- Bland til sidst 50 milliliter oliven-olie-gin med 20 milliliter lys vermouth i et røreglas, og rør i cirka 20-30 sekunder med masser af isterninger. Sigt cocktailen over i et glas, og giv den et par spray verbena-parfume og et frisk verbenablad lige før servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Smid en kommentar