Gastromand goes Tapas II: Patatas Bravas med Aioli
Inspireret af Webmasterens crostini med gedeost og løgconfit fløj jeg straks i køkkenet – must have tapas!
De fleste vil nok sige, at kartofler er tilbehør til en ret, men i Spanien er “Patatas Bravas” en tapa for sig selv. Dog fungerer det stadig som tilbehør i mine øjne, når jeg bestiller tapas. Prøv evt. Patatas Bravas med grillede chorizopølser og aioli til.
Ingredienser
- Bagekartofler
- Salt
- Æggeblommer
- Citron
- Hvidvinseddike
- Hvidløg
- Olie
Sådan gør du
- Rens og skær dine kartofler i mindre firkanter.
- For ekstra sprøde kartofler bruges denne fremgangsmåde: <a href="http://gastromand.dk/triple-cooked-hjemmelavede-pommes-frites/" data-mce-href="http://gastromand.dk/triple-cooked-hjemmelavede-pommes-frites/">Triple Cooked fries</a>
- Lav din mayonnaise. Der går cirka 1 dl. olie på 1 æggeblomme. Husk at ingredienserne skal have stuetemperatur. Fremgangsmåde ses her: <a href="http://gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-mayonaise" data-mce-href="http://gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-mayonaise">Hjemmelavet mayonaise</a>
- Når din mayonaise er lavet, tilsæt så knust/presset hvidløg. Smag gerne efter, så du opnår den ønskede styrke af hvidløg. Vupti - aioli is done.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Prøv Papas Arrugadas med Mojo og Aioli.
Små nye kartofler med skræl, kogt i meget salt vand og dampet tørre, så de rynker og får et fint saltlag udenpå. Mojo er en sauce lavet på peberfrugter, olie vineddike og chili samt krydderier. Den fås i grøn (mild) og rød (stærk).
Fantastisk som appetizer eller tilbehør til en god bøf. -
link til tripple cooked fries er ikke lavet til link.
Comments