Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

39 kommentarer

Test: Så elendig er Dr. Oetkers Pizzaburger

Test: Så elendig er Dr. Oetkers Pizzaburger
Webmasteren

“Den er til alle jer der hellere vil drikke en sixpack fremfor at træne den! Det er fingermad for mænd!” Man skulle jo tro reklamen var skrevet til undertegnede Gastromand. Vi snakker Dr. Oetkers seneste påfund: Pizzaburgeren. 

Hvad er mere oplagt, end at bruge en fredag aften på at teste fænomenet? Nej, vel!! En tur i den lokale Føtex og hen til fryseboksen fyldt med frosne færdigretter. I min uvidenhed ledte jeg efter en kvadratisk æske og sekundet før jeg giver op, spotter jeg et par pizzaæsker påtrykt Pizzaburger stående på højkant i fryseboksen – fundet!

Glem alt om dr. Oetker: Lav din egen Pizzaburger

På vej mod kassen stopper jeg mig selv i at snige et par ribeyes ned i kurven – det er alt eller intet!

Jeg har lovet mig selv at gå til opgaven med et åbent sind, men kan alligevel mærke hvordan selvbetjeningskassen (helt modsat af hvad den plejer) trækker i mig. Selvom jeg kun har én vare, køber jeg en pose – der ligger pizzaburgeren trygt og godt de knap 100m, jeg har hjem…

Læs også: Pulled Pork Burger – den ultimative grillopskrift

Hjemme igen kan jeg næsten ikke vente på at ovnen bliver de 200 grader, som bagsiden foreskriver. Tiden bliver brugt på at studere æsken nærmere.

 

Bagsiden af medaljen...

Bagsiden af medaljen…

 

Jeg bliver overrasket over, at der trods alt kun er 273kcal/100g eller 519kcal/Pizzaburger. Nå, ind med dyret og 11-13 min. senere er der serveret!

 

På dette tidspunkt er jeg faktisk optimistisk...

På dette tidspunkt er jeg faktisk optimistisk…

 

190g mandemad?

Det første jeg bemærker, da jeg klapper top og bund samme, er vægten – eller mangel på samme; nærmere bestemt 190g pr. burger. Nå, jeg er ved at være godt fredagssulten, så tænderne i dyret – so to speak.

 

DrOetker Pizzaburger (2)

Ikke helt som på billedet eller i reklamen…

 

Jeg skal koncentrere mig for ikke at hoste. Bollen er tør og porøs som en tvebakke og uden den mindste smag. Men hvad så med det lækre pizzafyld, tænker du? Det er næsten imponerende at man kan få så lidt smag ud af en ingrediensliste der bl.a. tæller:

 • 19% flåede tomater
 • 2 slags ost
 • 6,1% pepperoni-salami
 • 5% kogt skinke
 • 4% champignon
 • Hvidløg
 • Peber
 • Paprika
 • Løgpulver
 • Hvidløgspulver
 • Røgaroma
 • Rapsolie
 • Olivenolie
 • Palmefedt
 • Karamel
 • Og evt. spor af æg…

 

DrOetker Pizzaburger (3)

 

En smule pepperoni kombineret med en snært af bittert løg og en hul tomatsmag er hvad jeg kan vride ud af den. Jeg er på den vildeste tidsrejse, som tager mig tilbage til søndage i selskab med tømmermænd og de aller billigste frysepizzaer under min studietid.

 

Amerikanerne ville være skuffede. Italienerne ville være skuffede. Gastromand er skuffede!  

 

Pizzaburgeren er simpelthen fornærmende ringe. En burgerbolle skal være blød og sød, en pizzabund sprød, men med bid. I stedet for at tage det bedste fra to verdener, har tyskerne skabt en mutant, hvor navnet er det eneste der giver associationer til såvel burger som pizza. Amerikanerne ville være skuffede. Italienerne ville være skuffede. Gastromand er skuffede! Idag skal jeg have den ribeye.

Køb Gastromand-kogebogen og lav noget ordentlig junkfood

Forslag til hvad jeg skal stille op med eksemplar nr. 2 modtages med kyshånd…

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. jeg syntes nu egentlig den er meget god

 2. Joe

  jeg blev faktisk dybt overrasket over hvor fantastisk burgerpizzaen er

 3. Hvad fejler I?

 4. Virkelig elendig….. Det er lang tid siden at jeg har smagt noget så kedeligt….

 5. Ole

  Ja, jeg kan nu godt lide den – men man skal passe på ikke at give den for meget i ovnen, da bollen så nemlig bliver som en tvebakke.
  Jeg spiser gerne den sidste, du har :-)

 6. susan

  jeg smagte også disse “burgerboller” og var dybt skuffet da man ikke kombinerer en “krydderbolle” med “ingenting” og kalder den en burger ;)

Smid en kommentar