Gastromand.dk | 24. October 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Thanksgiving Special: Bourbon Pecan Pie

Thanksgiving Special: Bourbon Pecan Pie
Familiefaren

Det er snart Thanksgiving i USA. En højtid, som vi ikke fejrer i Danmark. PĂĽ Gastromand havde vi dog sidste ĂĽr fejret det ved at lave et indlĂŚg inspireret af “Friends” hvor Ross mister sin elskede sandwich med den hemmelig ingrediens “The Moistmaker” – Moist var ogsĂĽ det korrekte ord for den Pecan Pie vi lavede i sidste uge!

Thanksgiving er en høstfest, der fejres primÌrt i USA og Canada. Thanksgiving var oprindeligt tilknyttet kristendommen, men er i dag helligdag, hvor man almindeligvis er sammen med familie og venner uanset religion. Den første thanksgiving fandt sted i 1621 omkring den tid, hvor de første europÌere kom til Amerika, og de indfødte indianerne hjalp dem med at skaffe føde.

I USA fejres helligdagen den fjerde torsdag i november. I Canada, hvor høsten almindeligvis slutter tidligere pü üret, fejres helligdagen den anden mandag i oktober. Sü hvis du har undret dig over, at der faktisk er Thanksgiving to gange pü et ür, sü er dette ürsagen.

Knob Creek er mĂĽske i overkanten, men hvis det nu skal vĂŚre sĂĽ hvorfor ikke?

Udover at det snart er Thanksgiving sĂĽ have jeg ogsĂĽ en opgave med at teste AEG’s nye Steamovn fra deres Mastery Range Serie, som jeg mĂĽ sige at vĂŚre ret imponeret af,. Du kan se hele resultatet af testen her.

Det er ikke verdens billigste tĂŚrte – 50 gram pecan nødder koster 30 kr og der skal bruges 400 gram…

LĂŚs ogsĂĽ Weekend Test af AEG’s SteamPro

Thanksgiving Pecan Pie
Forfatter: 
Antal personer: 6
 
Ingredienser
Mørdej
  • 300 gram mel
  • 200 gram kold smør
  • 100 gram sukker
  • 1 ĂŚg
Pecan Stuffing
  • 4 spsk smør
  • 200 gram brun farin
  • 150 gram sirup
  • 350 gram pecan nødder
  • ½ tsk røget salt
  • ½ dl bourbon - og en til dig selv...
Tilberedning
Mørdej
  1. Bland mel og sukker og smuldr smøret i, som skal vÌre koldt.
  2. Herefter samlet du massen med et ĂŚg.
  3. Der skal arbejdes en del med det.
  4. Rul det ud og lĂŚg det i en passende form
Pecan Stuffing
  1. Varm nødderne pü 125 grader i 30 min.
  2. Imens varmer du smør, brun farin, sirup, salt og bourbon langsomt op til det er en ensartet masse.
  3. Nür nødderne er kølet af, sü hakker du halvdelen groft og lader resten vÌre hele.
  4. TilsĂŚt det i massen.
  5. HĂŚld nu massen i formen og bag det ved 180 grader i 30 min.
  6. Server med vaniljeis til og en ekstra bourbon!

 

MĂĽske var jeg lidt overilet med fyldet…

Hvis du tilfĂŚldigvis har noget let røget bourbon sea salt sĂĽ giver det et ekstra pift…

En god øko flødeis gør bestemt ikke tĂŚrten ringere…

Søndagsmad – Bourbon – Pecan Pie – Is…

Happy Thanksgiving og velbekomme! Tak til det amerikanske folk og Serious Eats for inspiration!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: