Thorsten Schmidts Limfjordshummer med hyben og pocheret æggeblomme
Han er et af vores helt store idoler, han er helt nede på jorden, men hans madlavning er i den absolutte verdenstop og nu har han sagt ja til at dele 3 opskrifter med alle os på Gastromand. Hans navn er Thorsten Schmidt!
For en sønderjyde er accenten umiskendelig og stammer uden tvivl fra ungdomsårene på Als, hvor Thorsten flyttede til som 8-årig. Efter læretiden i Tyskland har Thorsten mere eller mindre været hele Jylland rundt med Malling & Schmidt som den helt store hjørnesten og næsten symbolsk er det nu Ruths Hotel på toppen af Jylland der nu lever godt af Thorstens evner.
Han har været med på den nordiske bølge siden den spæde start og Rene Redzepi har betegnet Thorstens stil med ordene:
”Like Noma, Thorsten’s restaurant is one of the pioneers within Nordic regional cuisine. Perhaps that definition is the only certain thing you can say about his style of cuisine.”
– René Redzepi
Selv betegner Thorsten (ikke overraskende) sit køkken som jysk…
Læs også: Malling & Schmidt – en tribute!
Ingredienser
- 2 limfjordshummerkarle i skal
- Hummersmør
- Hybenroseblade
- Rødmældeblade
- Tørret hybenrosen pulver
- Røde salvieblomster
- 4 æg
Sådan gør du
- Æggene pocheres ved 65C i 35 min.
- Fjern hviderne og placer de letpocherede æggeblommer på en varm tallerken med lidt groft salt.
- Hummerhalerne grilles i skal over bål med hummersmør ovenpå.
- Pil hummerkødet ud af skallen. Husk at gemme saften/smørret til at vende rosenbladene i. Hummerhalerne saltes og placeres på tallerken.
- Mariner hybenroserne i saften fra den grillede hummer med lidt hybeneddike og balsamico.
- Anret færdig med rødmælde, salvieblomst, hybenstøv og til sidst evt, resten af hummermarinaden.
Har du haft glæden af at smage Thorstens mad?!
Stik os en kommentar-
Spændende opskrift, men man kunne måske godt ønske sig opskrifter på et par af delelementerne. Hummersmør? Hybeneddike? Hybenrosepulver – er det bare dehydrerede blade der er kørt i en blender eller hva?
Comments