Thorsten Schmidts Limfjordshummer med hyben og pocheret æggeblomme

Han er et af vores helt store idoler, han er helt nede på jorden, men hans madlavning er i den absolutte verdenstop og nu har han sagt ja til at dele 3 opskrifter med alle os på Gastromand. Hans navn er Thorsten Schmidt!
For en sønderjyde er accenten umiskendelig og stammer uden tvivl fra ungdomsårene på Als, hvor Thorsten flyttede til som 8-årig. Efter læretiden i Tyskland har Thorsten mere eller mindre været hele Jylland rundt med Malling & Schmidt som den helt store hjørnesten og næsten symbolsk er det nu Ruths Hotel på toppen af Jylland der nu lever godt af Thorstens evner.

The man… | Foto: Claes Bech-Poulsen
Han har været med på den nordiske bølge siden den spæde start og Rene Redzepi har betegnet Thorstens stil med ordene:
”Like Noma, Thorsten’s restaurant is one of the pioneers within Nordic regional cuisine. Perhaps that definition is the only certain thing you can say about his style of cuisine.”
– René Redzepi
Selv betegner Thorsten (ikke overraskende) sit køkken som jysk…

Limfjordshummer a la Thorsten Schmidt… | Foto: Claes Bech-Poulsen
Læs også: Malling & Schmidt – en tribute!

Ingredienser
- 2 limfjordshummerkarle i skal
- Hummersmør
- Hybenroseblade
- Rødmældeblade
- Tørret hybenrosen pulver
- Røde salvieblomster
- 4 æg
Sådan gør du
- Æggene pocheres ved 65C i 35 min.
- Fjern hviderne og placer de letpocherede æggeblommer på en varm tallerken med lidt groft salt.
- Hummerhalerne grilles i skal over bål med hummersmør ovenpå.
- Pil hummerkødet ud af skallen. Husk at gemme saften/smørret til at vende rosenbladene i. Hummerhalerne saltes og placeres på tallerken.
- Mariner hybenroserne i saften fra den grillede hummer med lidt hybeneddike og balsamico.
- Anret færdig med rødmælde, salvieblomst, hybenstøv og til sidst evt, resten af hummermarinaden.
Har du haft glæden af at smage Thorstens mad?!
Stik os en kommentar-
Spændende opskrift, men man kunne måske godt ønske sig opskrifter på et par af delelementerne. Hummersmør? Hybeneddike? Hybenrosepulver – er det bare dehydrerede blade der er kørt i en blender eller hva?
Kommentarer