Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. maj 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Blandede bolsjer

VIN UDEN PIS: Blandede bolsjer
Vinhjernen

Så har vi endnu en gang ladet vinhandlerne gå lösgodis-vejen og ladet dem vælge frit fra eget sortiment, hvad der skulle anmeldes denne gang. Og det har de sgu gjort godt. Det var lutter dejlige vine, der driblede hen over anmelder-drøblen denne gang. Og vi var da også relativt bredt omkring.

LÆS OGSÅ: VIN UDEN PIS: Riesling

Af hvide bolsjer kan du denne gang stifte bekendt med både purung albarino fra Rias Baixas og moden sylvaner fra Alsace. Blandt de røde bolsjer kan du finde 2 x Rhône, 2 x pinot og så en enkelt bordeaux. Og de leverede altså i den grad, alle vinene. Jeg skal ikke kunne sige om den spirende forårssol har haft indflydelse på anmelder-humøret, men også ved den obligate gensmagning af alle vinene, var jeg glad. Og testvinderne er gensmagt over adskillige dage, uden at begejstringen lagde sig.

Så hvis du har lidt spontane vinkroner, der skal høvles af, er der altså lutter gode bud ombord denne gang. Så har du også lidt at få tiden til at gå med, mens du venter på næste tema, der er Den Årlige Rosé-test, hvor der denne gang står 15 flasker i kø. Husk solcreme!

De hvide bolsjer

LOLO Rias Baixas Albarino 2021

Pris: 99,95 v. 6 (normalpris 115,-)

Forhandler: Jysk Vin

Aromatisk næse med duft af pære og kvæde. Slank, mineralsk og behagelig mund. Kører fint som både terrassevin til forårssolen eller du fjordrejer, du for en gangs skyld fik pillet selv.


Sherwood Stoney Range Sauvignon Blanc 2021

Pris: 89,- (normalpris 159,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Her er der virkeligt smæk på hyldeblomst og grønne stikkelsbær i næsen. Munden er knastør og crisp og emmer af textbook sauvignon. Grill nogle asparges og rør en urtecreme.


Carmel Road Monterey Chardonnay 2019

Pris: 159,- v. 6 (normalpris 179,-)

Forhandler: Jysk Vin

Meget afdæmpet og blid næse med let duft af gule æbler og vanilje. Rank mund med god fylde og majskrydret finish med et bittert bid. Fin. T


Albert Seitz Sylvaner Vielles Vignes Grand Cru Zotzenberg 2015 [BEDST I TEST]

Pris: 239,95

Forhandler: Sprit&Co

Moden og fin næse af bivoks og ananas. Superflot og kompleks mund med blid sødme og ditto syre. Skøn, udviklet vin, perfekt til cremede hvid- og rødskimmeloste.


De røde bolsjer

Murphy Goode California Pinot Noir 2019

Pris: 119,95 v. 6 (normalpris 159,-)

Forhandler: Jysk Vin

Næsen afslører øjeblikkeligt drue og ophav, det dufter af amerikansk pinot  på den dér lidt fede ”jammy jordbær møder tranebær”-måde.  Munden har også cremet fylde og mærkbar alkohol men det hænger nu meget pænt sammen.


De Laumont Pinot Noir 2021 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 59,- (normalpris 125,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Fin næse af hindbær, nyt ruskind og vanilje. Stram mund med god harmoni mellem frugt og et blidt tannisk bid.  Utroligt flot vin til tilbudsprisen!!!


Domaine de Javone Côtes du Rhône ”La Premiere Pente” 2020

Pris: 79,- (normalpris 129,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Herlig næse af mørke bær, timian og sød lakrids. Flot struktureret mund med assertive tanniner og slank frugt. Glimrende madvin, klarer både en hakkebøf med brun sovs og rødt kød fra grillen.  Godt køb!


Château Bibian Cru Bourgeois Superieur 2019

Pris: 119,95,- v. 6 (normalpris 169,-)

Forhandler: Jysk vin

God bordeaux til menneskepenge? Det ser vi alt for sjældent. Her får du skøn næse med nærmest dyrisk duft på toppen af mørke bær og skocreme. Rank og tør mund med masser af relativt medgørlige tanniner.  Drik eller gem.


Clos St. Antonin Côtes du Rhône 2019

Pris: 99,95 v. 6 (normalpris 125,-)

Forhandler: Jysk Vin

Endnu en herlig Rhônevin, der oser af muskuløst overskud og pleasertrang. Blid duft af hest og brombær og saftig mund med frisk syre og fine tanniner. Sic!


Stik os en kommentar

Smid en kommentar