Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Vine med power!

VIN UDEN PIS: Vine med power!
Vinhjernen

OK, indrømmet, det har været en mild vinter. Du har undgået frostbid i næsen og mederne på kælken er rustet endnu mere til i skuret. Selv klimaforandringsfornægteres børn aner ikke hvad ”en vasker” er og det er tvivlsomt om der nogensinde bliver produceres eiswein igen.

Men derfor er det sgu stadigvæk koldt, så mens vi venter på forår og sol, skal vi have vin der luner. Derfor hedder dette tema POWERvine. Vine, der i form af intens koncentration eller rigelige procenter, kan give dig varmen, mens du venter på at komme i haven. Eller noget. Vin, der ledsager de sidste simreretter og rodfrugter, mens den kommende sæsons friske grøntsager begynder at røre på sig i mulden. Vin, du kan drikke til at det, der er i kummefryseren, der trænger til at blive fortæret.

Og vi skal vidt omkring denne gang. Nok kunne man have luret, at der ville komme både rhône og amarone (get it?), men hvem havde regnet med noget så eksotisk som pinot noir fra Paso Robles? Vi er også forbi Syditalien, som vi dækker mere intenst senere og så er der gode bud fra det moderne Spanien hhv. Priorat og Ribera del Duero.

Der var ufatteligt tæt løb mellem testens to kandidater til ”Bedst til prisen”, nemlig Les Six Cairanne fra K&S og St. Antonin fra Jysk Vin. Men efter adskillige blindtest stod det klart at Jysk Vin denne gang løb med begge priser og tillykke med det. Det var et flot felt med masser af gode vine. Og POWER!

Powervine

Masseria Capoforte Negroamaro 2016

Pris: 145,- v. 12(normalpris 165,-)

Forhandler: Noer&Kofod

Intens, sødmefuld næse med moden frugt og et lille alkopift. Cremet og blød mund der hugger godt til på alle parametre, men bliver lidt kort. Kraftig fætter og en tand for dyr.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Les Six Cairanne 2017

Pris: 119, – (normalpris 199,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Gavmild næse af brombær og vanilje. Saftig mund med spændstig syre og masser af tørstof. Flot vin, der tvinger sig forbi drøblen om du vil eller ej.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Vina Mayor Reserva 2014

Pris: 169, – (normalpris 229, -)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Ødsel næse, der oser af fad i form af vanilje og lidt kokos. Munden er faktisk noget tør og stram både af garvesyre fra eg og egne tanniner. Men det er altså ikke uden en vis saftighed og charme. Som et hemmeligt crush på svigermor, der har lidt for meget parfume på.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Bootleg Red Blend 2014 [BEDST I TEST]

Pris: 320,- v. 3 (normalpris 379,-)

Forhandler: Jysk Vin

Napa valley madness med et bredt blend af druer. Dejlig harmonisk næse med masser af frugt og fedme. Munden er krydret og tør og mere smooth end Sade og Kenny G tilsammen. Testvinder før, testvinder igen.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Solluna Priorat 2016

Pris: 99,- (normalpris 149,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

En sjat fransk eg i næsen sammen med rød frugt og ymer (fra malolaktisk gæring). Tør og moden mund, nærmest som oldschool portugisisk, men…………… Olé, vi er i Spanien i åben, rå stil. Rustik og lækker

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Clos St. Antonin 2017 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 99,95 v.6 (normalpris 125,-)

Forhandler: Jysk Vin

Her er også en gavmild dosis røde bær, ymer og garrique. Herligt. Munden er saftig, krydret og yderst drikkevenlig, den kraftige stil til trods. Sydrhône, når det er allermest charmerende.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

La Grande Côte Paso Robles Pinot Noir 2014

Pris: 200,- v.6 (normalpris 225,-)

Forhandler: Noer&Kofod

Der er mere cowboy end pinot i næsen, men vi er også i det solrige Paso Robles. Flot moden og krydret næse der pirrer nysgerrigheden. Tætvævet og blød mund med rigelige og ru tanniner, der griber godt fat i gummerne. Ikke for bourgognenørder, men charmerende vin, der omfavner temaet.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Fratelli Giuliari Amarone 2016

Pris: 335,- v. 6 (normalpris 375,-)

Forhandler: Noer&Kofod

Relativt lukket næse med lidt sort kirsebær og søde urter. Munden er glat som silke med tæt frugt og rosinsødme. Nydelig amarone med balance i behold.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=
Stik os en kommentar

Smid en kommentar