Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Get this Monkey of my Shoulder!

Wednesdays Whisky: Get this Monkey of my Shoulder!
Gastromand

Det kører ret godt for vores indlæg om Wedndesdays Whisky og denne uge kigger vi på noget som alle med garanti har prøvet og det er at have en “Monkey Shoulder” – jeg skal nok forklare udtrykket, men jeg kan forsikre dig for, at løsning på den slags 100 % sikkert er en stor dram! Skål!

Inden vi starter så lad os kigge på udtrykket, det har nemlig en lille historie bag sig. Det stammer fra dengang hvor man på destillerier vendte malt med håndkraft og efter en 8 timers lang dag nok havde en kende ondt alle steder, men bestemt i skuldren af at vende malt dagen lang. Det svarer lidt til du skovler sne i 8 timer – gætter også på din ryg og skulder bliver pænt øm – derfra kommer navnet!

Der sidder aben… Lige på skuldren!

Det er en blendet whisky, som kan være lækker og bestemt ikke noget du skal gå udenom. Hvis du følger godt med i disse indlæg så er det ofte Single Malt jeg hælder i glasset og gerne fra Speyside. Denne kommer faktisk også fra det område og er blandet af whisky fra 3 forskellige destillerier – Balvenie, Glenfiddich og Kininvie. Den har 40 % alkohol. Den blev lynhurtig rasende populær i USA – måske grundet navnet, men den er en stor succes.

Godt blend og bestemt værd at overveje…

Den smager også godt og er du ny i dette game, så er det lige dig. Den har masser af frugt og sødme i næsen, appelsin, vanilje og honning. Smagen er blid og er også sødmefuld og let krydret så en virkelig en god begynderwhisky!. Ret skal være ret, det er ikke en bombe af smag som vælter frem, men den er sgu charmerende og til 299 kr. på tilbud, så er det faktisk ikke dumt.

Skål…

Er du typen som allerede har investeret i de store flasker fra andre destillerier fra fx Highland Park og Macallan så bliver du måske lidt skuffet – er du helt ny, så synes jeg du skal prøve denne. Du kan også altid lave en “Monkey Coke” og ja det er whisky og cola! Det kommer naturligvis fra USA :-)

Ignorer sneen, det blev skudt for nogle dage siden i Aalborg… Og nej det er ikke en aprilsnar!

God onsdag – håber det hjalp på din onsdag og din skulder!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar