Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

76 kommentarer

Weekendtest og konkurrence: Jameson Limited

Weekendtest og konkurrence: Jameson Limited
Gastromand

For mange år siden, før der var noget der hed Gastromand og tilbage til dengang hvor kvinderne stod i køkkenet og vi mænd sad og ventede utålmodigt på at de gamle danske retter blev kokkeret i køkkenet, besøgte jeg Dublin og destilleriet Jameson. Det var tilbage i 2001 hvor jeg var på studietur på mit 3. år på Handelsskolen.

Det var en fremragende tur hvor byen og ikke mindst Jameson faktisk gjorde et fantastisk indtryk på mig. Nok mest fordi jeg var en af de få, som fik lov til at deltage i en lille whisky-smagning på destilleriet. Så vidt jeg husker var det Johnny Walker Black Label, Bushmills og Tullamore Dew de havde sat op mod Jameson som så var repræsenteret i flere udgaver. Meningen var naturligvis, at vi skulle finde Jameson som favorit – og det gjorde vi så…

 

The Jameson Limited St. Patrcks Day Edition...

The Jameson Limited St. Patrcks Day Edition…

Lidt baggrund

Inden vi starter, så sparker du lige det her track i gang, så er stemningen sat:

St. Patricks Day afholdes den 17. marts (og ja vi ved godt, at vi er lige bagefter, men du kan sagtens drikke whisky hele året rundt). Mad og drikke er i højsædet ved denne fest. Helligedagen fejres både i England og USA. På dagen fylder denne grønne farve, som symboliserer trekløveren og den kristne treenighed, gader og stræder. For at hylde denne dag har Jameson så valgt at lave en speciel designet etikette til deres standard whisky.

Udseende og førstehåndsindtryk

De har gået all in på farver og bevægelse på etiketten, som i øvrigt er designet af Dermot Flynn (en eller anden irisk illustrator, og nej vi kender ham heller ikke). Jeg har forsøgt at analysere lidt på etiketten, og er kommet frem til, at det primært er referencer til fest, farve, musik og glade mennesker som alt sammen skal holdes i “The Good Spirit of Ireland” – der er sikkert meget mere, men det vil jeg ikke trætte jer med.

 

Cheers...

Cheers…

Smagsindtryk og nuancer

Nu har jeg drukket min del af Jameson (på godt og ondt) og den er faktisk en af de bedre “standard”-udgaver af whisky og til prisen ganske fair. Mange vil sikkert kalde den en tøse-whisky, da den er meget rund og poleret (og hvad er det nu lige der er galt med det?). Den har en let duft af krydderier – primært peber efterfulgt af eg. Den vælter dig på ingen måde af hesten og har en let sødme af vanilje og nødder i smagen. Den er en ganske fin dram, som du på ingen måder går galt i byen med. En type whisky som du giver din svigerfar i fars dags gave og er sikker på at det giver gevinst. Hvis han ikke kan lide den, så ved jeg med sikkerhed, at du kan lave en fremragende Old Fashioned på den. Så det er bare med at komme i gang.

Læs også: Old Fashioned with a twist

 

En ganske fin dram...

En ganske fin dram…

Dommen

Jameson laver en glimrende whisky og til en pris på ca. 170 kr., så er det svært at være kritisk. Vi er på ingen måder på højt niveau og er du garvet whisky-drikker, så er det nok ikke dig. Men er du lige i opstarten af din rejse ind i whiskyens verden, så er den fin. Den er som sagt meget blød og mild i smagen, så du kan roligt kaste dig ud i den.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Forhandler: All over
Vejledende udsalgspris: 170,-

Konkurrencen

Nå ja, og så til konkurrencen – I har nok denne her rimelig hurtig, så vi trækker lod blandt de korrekte svar. Fra hvilken film stammer nedenstående citat fra og hvad har filmen med St. Patricks Day at gøre?:

“Yeah, it’s St. Paddy’s Day, everyone’s Irish tonight. Why don’t you just pull up a stool and have a drink with us?”

Vinderen modtager 2 flasker af Jamesons St. Patrick Days Limited Edtion Whisky. Cheers! Du kan læse mere om Jameson her.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Lene Jelstrup

  The Boondock Saints – of course :-)

 2. The Boondock Saints
  Tak for nogle fede artikler, med de lækreste billeder

 3. Martin Collatz

  Det er fra Boondock Saints (den første af filmene).

 4. Karin Bisgaard Mikkelsen

  Boondock Saints !!:)

 5. Kasper Dejgaard

  “Don’t cross the river if you can’t get out the kitchen”
  Boondock Saints selvfølgelig

 6. Anders

  Det er da fra The Boondock Saints! Og sammenhængen med St. Patricks Day er naturligvis, at de to brødre, Connor og Murphy, er af irsk slægt og for øvrigt fejrer St. Patricks Day i filmen

 7. Hans Schmidt-Nielsen

  Selvfølgelig fra Boondock Saints. Det er under fejringen af St.Paddys day at brødrerne møder russerne og dermed sættes plottet for hele filmen.

  “Hey, Boris. What would you do if I told you your pinko Commie mother sucked so much dick, her face looks like an egg?”

 8. Boondock Saints – irske superkatolikker på “Killing Spree” er altid Fabelagtig underholdning!

 9. Niels Bloksgaard

  Boondock Saints – De fejrer St. Patricks Day på den lokale.

 10. Søren Gerken

  Boondock saints!! :-)

 11. thomas greniman

  Boondock Saints – filmen foregår i Boston, kendt fra sine stolte irske rødder. Brødrene er halv irske.

 12. Mikkel Erlandsen

  Boondock Saints selvfølgelig :)

  Elsker scenen hvor Rocco går i selvsving: “Fucking, what the fucking fuck. Who the fuck fucked this fucking! How did you two fucking fucks… FUCK!!”

  • Mikkel Erlandsen

   Nåeh ja – og sammenhængen med St. Patricks Day er, at McManus-brødrenes bartur bliver afbrudt på dagen af en flok russere, der tigger om en gang stryg… har aldrig set et toilet blive tømt på den måde før ;)

 13. Sebastian Tøfting

  Citat: Murphy McMannus fra boondock saints. Faktisk lige før han sætter ild i bagdelen på en russer, måske med en flaske jameson whisky ;-)

 14. Boondock Saints.
  Fordi brødrene er fra Irland.

 15. Frederik Schledermann

  Boondock Saints

 16. Aske Elsted

  Boondock Saints

 17. Lyng

  Boondock Saints, brødrene fejrer st. Patricks day på den lokale

 18. Ja som alle skriver; Boondock Saints. Så nu overlader jeg det til mit whisky held istedet for whisky forstand

 19. Jonas

  Citatet stammer fra Boondock Saints, hvor to irske brødre kommer i et barslagsmål med den russsiske mafia på sct. patricks day.

 20. Michael Petter

  The Boondock Saints

Smid en kommentar