Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Weekendtesten: Zassenhaus kværner derudaf

Weekendtesten: Zassenhaus kværner derudaf
Gastromand

Det er efterhånden blevet til en lille fast tradition, at vi tester forskellige gadgets af i weekendenerne. Vi har på det seneste fået mange forskellige ting til test, som vi faktisk ikke umiddelbart havde forestillet os kunne være relevante, men når vi så kommer igang, så ender det typisk med, at vi står med behov vi ikke anede vi havde. Fornylig kom et par Zassenhauskværne ind ad døren. Det første jeg tænkte var, at en salt og peberkværn vel er hvad den er? Den kværner og jeg spiser min mad, færdig arbejde! Men jeg blev lidt klogere, og lærte lidt om hvad zirkoniumkeramik er…

Udseende og førstehåndsindtryk

Salt og peberkværne kommer i bøg, som er lakeret i sort. Om man synes om dem er jo en smag sag, jeg synes godt om disse. Hvis du er mere til kulør fås de i alverdens farver, jeg vil nok holde mig til sorte eller i ren bøgetræ, hvor årene er tydelige, de er virkelig flotte.

Materialevalg og kvalitet

Kværnene er lavet i bøg og selve kværnen er fremstillet af zirkoniumkeramik, som jeg lige måtte google, hvor jeg så fandt frem til, var det næsthårdeste materiale i verden efter diamant. Derfor gives der også 25 års garanti på selve kværnen. Jeg må da også tilstå, at den fungerer og kværner derud af. En detalje, som jeg er glad for er, at du i bunden kan indstille kværnen fra 1-6 i hårdhed, og her bliver den altså lige meget hvor meget du kværner, der er lækkert. Jeg døjer lidt med mine Peugot, som slipper deres fatning efter nogle gange, hvor de er brugt.

Kværnen af zirkoniumkeramik… we like!

Selve testen

Hvordan tester man en salt og peberkværn? Tja, egentlig er jeg jo tilfreds, hvis man den kværner og ud fra den indstilling, som jeg har foreskrevet. Derfor valgte jeg simpelthen, at indstille den mellem 1 og 2, som giver en temmelig finkværnet salt og så kørte jeg ellers et kilo salt igennem kværnen. Det tog sin tid, og den skulle også fylde op en 10 gange, men efterfølgende var indstilling ikke rykket sig en millimeter. Det samme blev gjort med peberkværnen, som endte med samme resultat. Her må jeg dog sige, at det er lidt besværligt at fylde dem, da mundingen er lidt snæver, og navnlig peberkornene falder ved siden af.

Indstilling fra 1 (den fineste) til 6 (den groveste)…

Dommen

Styrken her ligger absolut i kværnen fremstillet af zirkoniumkeramik, som eftersigende skulle være uopslidelig. Igen er designet jo mere individuelt, men de kører bare derudaf og er bestemt kværne af høj kavlitet. Mine gamle Peugot-kværne har kørt deres sidste omgange i vores hjem, vi hilsner Zassenhaus velkommen fra nu af.

 

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Tekniske specs:
Bøg/zirkoniumkeramik
2 års garanti
Pris 349,- pr. stk.
Forhandlere: www.hamonoya.dk

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Martin Dahl

  Virker ikke! Jeg har købt Zassenhaus – den virker ikke – giver næsten ikke noget peber. Det er ikke så troværdigt I anbefaler den så varmt. Jeg har returneret produktet 3 gange – de har nu givet mig ret og jeg har fået pengene retur.
  Jeg har nu købt Peugeot U´select – den er vild og kværner.
  Martin

 2. Asger

  Hej,
  Hvilken peber bruger I? Jeg syntes ikke peberkværnen giver ret meget når man kværner

 3. Onkel S

  Kan de stadig anbefales som de bedste til prisen? 😁 Eller bare anbefales..

  • Hej Onkel – de kan stadig anbefales – har dem endnu 😊

 4. Familiemoren :-)

  Hej. Interessant indlæg. Jeg er interesseret i at vide, om Zassenhaus-kværnene drysser på bordet, hvor de står? Vi har et par Peugout-kværne, som – ud over at de også skal strammes konstant, som også påpeges i dette indlæg – står og drysser på bordet, hvilket er temmelig irriterende. Er det samme tilfældet mon med zassenhaus-kværnene?

  • Haha – Familiemoren – det er perfekt! Alene det fik mig til at trække på smilebåndet :-) Mja – altså en meget lille smule, men slet ikke noget specielt – det er klart at når du lige har vredet dem og stiller dem lidt hårdt, så drysser det lidt – men ellers gør de ikke! I øvrigt så har jeg dem endnu og de kører som om de var nye og indlægget er alligevel rimelig gammelt…

 5. Kokkeeleven

  En kollega og jeg købte et sæt hver, for godt 6 måneder siden, som vi begge er blevet særdeles glade for, selvom de var et fejlkøb for 300 kr. per. sæt på tilbud. Zassenhaus kværnene kan varmt anbefales.

  • Herligt – held i uheld som man siger – det var nu også ret billigt, til den pris så er det en “no-brainer”, det kværner fortsat derud af hjemme hver eneste dag…

  • Jesper

   Hvilket salt bruger i i jeres kværn?

   Har brugt alm køkkensalt i min og fungerer ikke særligt godt synes jeg

Smid en kommentar