Gastromand.dk | 20. October 2018

Scroll to top

Top

14 kommentarer

Stenalderbr√łd

Familiefaren

Som nævnt i min anmeldelse af  Thomas Rodes Stenalderkost er fænomenet pæleo svært at komme uden om for tiden og jeg er da også hoppet delvist med på vognen Рvi er jo nysgerrig sjæle på Gastromand og mener bestemt ikke vi mange for at kaste os ud i nye projekter.

"Stenalderbr√łd" Gastromand-style...

“Stenalderbr√łd” Gastromand-style…

En tur i mit lokale supermarked, og efter at have spurgt ca. 16 gange efter forskellige n√łdder, kerner og var blevet sm√• 100 kr. fattigere var jeg i gang.

5.0 from 1 reviews
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
  • 100 g valn√łdder
  • 100 g hasseln√łdder
  • 100 g mandler
  • 100 g hvide sesamfr√ł
  • 100 g h√łrfr√ł
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g gr√¶skarkerner
  • 100 g pinjekerner
  • 6 √łko √¶g
  • 1 dl oliven olie
  • 1 tsk salt
Tilberedning
  1. Forvarm din ovn til 160 grader.
  2. Blend alle n√łdderne/kerne, men ved nogle af dem, fx gr√¶skarkerner, mandler eller hasseln√łdder skal du ikke blende det helt til mel, lad dem beholde lidt struktur. Det bliver p√¶nere og mere indbydende at se p√•.
  3. Tils√¶t s√• √¶g, salt og olien og r√łr det hele godt sammen.
  4. Find en rugbr√łdsform og bekl√¶d den med bagepapir.
  5. Bag "br√łdet" i en time.

Jeg m√• s√• tilst√•, at dette “br√łd” smager fremragende – specielt med et godt lag saltet sm√łr, som eksempelvis Thises med L√¶s√łsalt. Br√łdet bliver spr√łdt med masser af smag og en smule s√łdme, som sikkert kommer fra mandlerne. Jeg synes bestemt det fungerer.

Læs også: Parmesanblanquette a la Thomas Rode

Som sagt fors√łger jeg mig lidt med livet som stenaldermand, s√• det er nok ikke den sidste p√¶leo-inspirerede opskrift fra min side. Jeg er med p√• tankegangen bag, men kosten kommer nok ikke til at st√• helt alene, s√• bliver det sgu for kedeligt – vi skal jo have vores h√•ndsk√•rne hjemmelavede tripple cooked frites ik?

Velbekomme!

Hvad synes du om Stenalderkost/Pal√¶o-di√¶ten? Og har du evt. fors√łgt dig med nogle brugbare opskrifter?!

Kommentarer

  1. Ja, Pal√¶o er s.. for kedeligt… Hvordan er br√łdet i konsistens? Smuldrer det?

    • Alex

      Det holder overraskende godt sammen pga. æggene.

      РKun palæo er for kedeligt i sig selv og alt med måde.

      – Ps: gastrom√¶nd, pr√łv at rist “br√łdet” i br√łdristeren. ;) (hvis man ikke allerede har bagt det alt for spr√łdt)

    • Hej Alex – godt tip – det m√• n√¶sten blive endnu bedre p√• panden med lidt sm√łr ikke :-)

    • Hej Heidi – Troede ikke kvinder var imod den slags :-) Nej, det h√¶nger fint samme, det har naturligvis en lidt anden konsistent en almindeligt rugbr√łd, men du kan sagtens sk√¶re og bide af det uden det smuldre. Og s√• smager det faktisk vildt godt, det er bare en kende dyrt at bage selv, men s√•dan er det jo.

  2. Har selv leget stenaldermand det sidste halve √•r, men har dog “syndet” enkelte gange, da jeg ikke mener at man skal v√¶re fuldst√¶ndig fanatisk omkring det!
    – Med hensyn til br√łdet, s√• kan jeg ogs√• anbefale at begr√¶nse sig til fx tre forskellige n√łdder(s√• er det noget billigere), smagsm√¶ssigt er det stadig i top.
    Nu da du roder med Thomas Rode’s bog, kan jeg klart anbefale fortolkningen af bolognese, har virkelig f√•et smag for indmad efter den ret! Desuden er de gr√łntsags-spaghetti, specielt hvis det er stegt p√• panden, en langt st√łrre smagsoplevelse end almindelig spaghetti :P

    • Jeg har faktisk lavet den, men jeg var lidt t√łset, jeg brugte ogs√• hakket oksek√łd, s√• det var ikke helt som han g√łr det, men det smager virkelig godt. Jeg lavede ogs√• med “gr√łntsags spaghetti”, som er vildt l√¶kkert – dog m√• jeg sige, at min yndlingsret er “Eggs Benedicts”!

  3. Prisen for br√łdet er nok lige i den h√łje ende, selv om ideen er god. Er du fortsat p√• Pal√¶o? Og hvordan virker det f.eks., at f√• lavet mad til frokost?
    /S√łren

    • En del af det var √łkologisk, s√• l√łber det jo op, men ja det kunne nok g√łres billigere – ja alle dage p√•n√¶r l√łrdag holder jeg godt nok di√¶ten. Til frokost er det som regel fisk, kylling eller oksek√łd (fx hakkeb√łf eller steaks) med gr√łntsager og b√łnner til, s√• denne del er rimelig let. Faktisk synes jeg di√¶ten er meget overkommelig, eneste “ulempe” er lidt prisen – der er ingen tvivl om salat i forskellige variationer er dyrere end at k√łbe et par kg. kartofler – men s√•dan er det jo, du er m√•ske selv i gang?

    • Nej, men er lidt inspireret af min steds√łn, som har v√¶ret p√• den de sidste tre √•r og er samtidig Crossfit tr√¶ner.
      Det der afholder mig er den tid jeg evt. skal bruge til, at lave frokost til n√¶ste dag. Dog kunne jeg v√¶re fristet til, at k√łbe Rodes bog.

  4. Jeg g√¶tter p√• du har set anmeldelse: /thomas-rode-stenalderkost/ jeg synes det er fremragende, s√• endelig! Jeg bruger den hele tiden. Uha – crossfit og di√¶t er en ond cocktail og s√• en tr√¶ner oveni k√łbet – han m√• sgu v√¶ret h√•rd!

    • Jo, jeg har l√¶st anmeldelsen af bogen, som var en god beskrivelse af den.
      Han er meget hård og er begyndt, at lege 60 kg. kettlebelts med en arm.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: