Fyldte pandekager – Asian Style
Påsken er slut og der skal noget andet på menuen end traditionel dansk frokost og lam!
På trods af rigeligt indhold på siden, så synes jeg til tider, jeg mangler en opskrift med svinekød – ærlig talt; gris er da fantastisk spise ikke? Og jo, naturligvis er der udødelige klassikere som frikadeller og karbonader men nogle gange synes jeg, at jeg mangler noget mere. Lige for tiden hænger jeg noget fast i det mexicanske køkken og deres brugt af lime, chili og koriander, så da jeg faldt over denne opskrift, som dog blev modificeret en smule måtte den prøves. Vi er ganske vist ikke i det mexicanske køkken, men i østens samme. Fyldet kan varieres i det uendelige og kødet kan sagtens erstattes med oksekød, men så mister vi jo lidt af pointen med indlægget:)
Ingredienser
Stegte nudler
- 2 "blokke" nudler tror det er ca. 200 g
- 4 fed meget finhakket hvidløg
- 1 tsk hakket/tørret chili
- 1 spsk soya
- 1 lille håndfuld strimlet hvidkål
- 1 meget lille håndfuld strimlet iceberg
- 1 sammenpisket æg
- Oliven olie til stegning
Dejen
- 400 g hvedemel
- 150 g fuldkorns hvedemel
- 6 spsk. oliven olie
- 3,5-4 dl. vand
- Et godt nip salt
Fyld
- 500 g hakket svinefars – gerne øko eller det bedste du kan opdrive
- En god håndfuld finhakket hvidkål
- 1 bundt hakket friske koriander
- 1 tsk. salt
- 1 bund finthakket forårsløg
- Masser af friskkværnet peber
- 1 spsk. soya
- 1 halv tsk. cayennepeber
- 1 æg
- 1 spsk. mel
- 1 spsk. havregryn
Sådan gør du
Stegte nudler
- Kog nudler i et par minutter evt med en boulionterning, et minut inden de er færdige tilsættes det strimlede hvidkål som koges med.
- Tag nudlerne og hvidkål af varmen og stil det til side
- Varm en wok-pande op med et par skvæt oliven olie på
- Tilsæt hvidløg og chili og lad det tage lidt farve
- Tilsæt nudlerne og soyaen og lad det stege lidt, pas på det ikke får for længe, maksimalt 3-4 minutter ved god varme.
- Tag det nu af varmen, og giv det er par minutter så tilsætter du det sammenpiskede æg. Her skal nudlerne ikke var for varme, så bliver det scramble eggs!
- Herefter tilsætter du den striblede iceberg, og vender det hele godt sammen.
Dej
- Vend hele molevitten godt sammen
- Ælt dejen indtil den er fast og elastisk, det kan være lidt svært når du bruger fuldkorshvede, men burde ikke tage mere end 5 minutters æltning.
- Du skulle gerne kunne få 12 stykker ud af dejen, så rul den ud og del den.
- Grib en flaske spurt, og brug den som kagerulle - nemlig!
- Rul nu stykker ud så de er ca. 1 cm tykke og 10-12 i diameter
- Læg en god skefuld fyld på og luk den sammen.
- Du skal ikke fortvivle, hvis den ikke lukker helt til, det sker der ikke noget ved.
- Fortsæt indtil alt farsen er brugt - tricket er naturligvis, at du får så meget fars som muligt i dejen.
- Varm nu en pande op til middel varme, tilsæt lidt olie og læg de fylde pandekager på, mas dem lidt med en spartel således i er ca. 1 cm tykke.
- Steg dem nu ca. 5 minutter på hver side, så skulle de være gennemstegte og klar til servering.
Fyld
- Alle ingredienser vendes godt sammen, efterfølgende må det gerne trække ca. 30 min. på køl.
- Fordel fyldet som anvist ovenstående
Grøntsagerne kan sagtens varieres i form af andre kåltyper, peberfrugt, forårsløg osv. Husk på, at nudlerne ikke må være for varme når æggene tilsættes, så bliver det ikke godt – æggene skal være “silkebløde” og give nudlerne en sauce-agtig konsistens.
Afsluttende note om mel
Dejen til “pandekagerne” skal egentlig laves med 100 % hvedemel, hvilket jeg også prøvede, men hvis de laves med lidt fuldkornsmel bliver de faktisk mere sprøde og lækre, og så reelt også sundere da de mætter mere. Jeg lavede en lille snyde-chilisauce, hvor jeg brugte et skud mild chilisauce, soya og tabasco, som jeg hurtigt rørte sammen til dyppelse – det fungerede vildt godt.
Velbekomme og til tak Jamie Oliver for inspiration!
Stik os en kommentar
Comments