Nye danske asparges med hollandaiseskum
ASPARGES ASPARGES ASPARGES! Sæsonen for de danske af slagsen er igang og løber som altid til omkring Sankt Hans, så det er med at udnytte den – sæsonen that is…
Sidste år gik vi amok i asparges. Helt så vildt bliver det nok ikke i år, men hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af den lille frækkert, så har vi efterhånden en hel lille samling: Opskrifter med grønne og hvide asparges
Asparges, laks, hollandaise – en klassisk kombination, som bare mangler en tung Chardonnay, for at vi kan tænde de røde klichélamper (så er du advaret).
Ifølge Auguste Escoffier laves en Hollandaise sauce ved at nedkoge vand og eddike med salt og peber for derefter at piskes med æggeblommer og smør og smages til med citronsaft. Er du en ægte gastromand, gør du som mig, finder noget gear frem og følger opskriften nedenfor:)
Inspirationen til den lune kartoffelsalat blev fundet på Politiken.dk som alternativ til et “rent” stykke laks.
Og til sidst hipsterbilledet lige til facebook:
Ingredienser
Asparges
- 6 store hvide asparges - køb de danske hvis du kan!
- 1 spsk. Smør
Lun kartoffelsalat med varmrøget laks
- Små kartofler til 2 personer
- 300 g varmrøget laks - er du en rigtig gastromand ryger du den naturligvis selv
- 1 æble skåret i små stykker
- 1 håndfuld rucola
- 2 spsk. kapers
- 1 spsk. af din favoritolie
- 2-3 spsk. æblercidereddike el. lign.
- 1 lille tsk. af din yndlingssennep
- Salt
- Peber
Hollandaiseskum
- 2 æggeblommer
- 150 g klaret smør
- Saft fra 1/4 citron
- 1 spsk. eddike af en slags
- Salt
- Hvid peber
Sådan gør du
Hollandaiseskum
- Fyr samtlige ingredienser i siphonflasken
- Lock and load med en enkelt patron
- Hold evt. flasken lun i lunkent vand (ikke over 60 grader)
Kartoffelsalat
- Kog kartoflerne i let saltet vand
- Pluk laksen i passende stykker
- Lav en vinaigrette i bunden af en skål af olie, eddike, sennep, salt, peber
- Tilsæt kapers og vend de halverede kartofler heri
- Vend laks, rucola og æble i
Asparges
- Bring et par centimeters vand i kog
- Tilsæt smør og lidt salt
- Umiddelbart før servering koges aspargesene et par minutter
- Lad dem dryppe af på et rent viskestykke et kort øjeblik
Noter
Velbekomme! :)
Stik mig din bedste aspargesopskrift i en kommentar!
Stik os en kommentar-
Hvilken sifon benytter du? Eller anbefaler?
-
hej har lige prøvet saucen og er første gang jeg bruger en sifon første ryst var det ca 4-5 ryst der var den lidt tynd men ok rystede et par gange mere så stod den perfekt -
Hej med jer,
Jeg har forsøgt mig med saucen tre gange nu, men den skiller – hvad gør jeg forkert?
-
Husk bare på at æggene kan have svært ved at binde skummet hvis de ikke har været varmet op inden, hvis nogle er nysgerrig på det så nævner mielcke dette i Masterchef da en deltager forsøger sig på samme måde med skummet :) men ellers super opskrift smagte godt ;) -
Hej
Jeg har lige fået en sifon og er totalt nybegynder. Jeg er i tvivl om hvad du med mener, når du skriver:
Hollandaiseskum
1.Fyr samtlige ingredienser i siphonflasken
Betyder det at du ikke har rørt hollandaisen sammen i en gryde inden du hælder den på sifon’en? -
Regner med at jeg skal forsøge mig med hollandaise på flaske i weekenden, men har lige et par spørgsmål:
Smider du bare alle ingredienserne i flasken og så fylder gas i og ryster? I de øvrige opskrifter jeg har fundet laver de saucen først og kommer den derefter på sifonen :S
Hvilken temperatur skal ingredienserne have inden de kommer i sifonen?
Hilsen Tobias
-
Hvilken temperatur havde du på Hollandaiseskummet? Jeg prøvede opskriften, og holdt den varm ved 58 grader, men saucen skilte. Den samlede sig lige på tallerkenen, men “gled” hurtig fra hinanden igen?
/Sejer
-
Det ser sørme godt ud. Jeg ELSKER asparges!!
Personligt er jeg ikke så vild med en tung chardonnay til den delikate asparges. Her vil jeg have en vin, der er frisk og mild. Synes en tung (fx fadlageret) overdøver smagen… Så jeg vil nok hellere vælge en sag fra Alsace, evt. Sylvaner eller Pinot Gris.Har I nogen erfaring med sauce mousseline i sifon? Tænker chardonnay vil klæde mousseline, når den får en mere rund fedme.
Endnu en gang tak for indslaget – det skal jeg prøve :)
-
God dammit, nu er jeg NØDT til at anskaffe mig en siphon flaske, som jeg har været lun på et stykke tid. For det der, det skal prøves! Det ser lækkert ud! :D
Comments