Spansk VM-special II – Ensaladilla Rusa (Russisk Salat)
Med Spanien tilbage på VM-sporet får du her en klassisk spansk tapas fra vores dansk/spanske gæsteblogger David:
Ensaladilla Rusa
Ensaladilla Rusa (Russisk Salat), er en af veteranerne blandt de spanske tapas. Den har meget lidt at gøre med den rødebedeviolette russiske salat, som jeg husker fra de danske supermarkeders kølerdiske. Og selv om spanierne hævder at have opfundet denne lette sommersalat (i hvert fald iflg. et Trivial Pursuit spørgsmål), så sporer madhistorikerne dog retten til… ja, rigtigt gættet: Rusland, mere specifikt 1860ernes Moskva. Følgende ingredienser skal kun tages som en vejledning. Du kan stortset lægge til og tage fra som ønsket alt efter smag og trang til at få ryddet op i dine køkken- og køleskabe.
– Rå gulerødder
– Majs
– Ærter
– Rød/grøn/gul peberfrugt
– Syltede asieagurker
– Asparges
– Kogte kartofler
– Dåsetun
– Kogte æg
– Skinke
Fremgangsmåden kunne ikke være lettere. Grøntsagerne og skinke skæres i fine tern på størrelse med en ært. Det hele blandes med tunen og smages til med salt og peber.
Salaten kan spises direkte, men bliver bedre af at have været på køl et par timer. Serveres med en god klat kvalitetsmayonnaise (evt. den hjemmelavede her fra Gastromand).
Du kan læse mange flere opskrifter fra Davids hånd (og køkken) her…
Hvilken tapas er din favorit – smid dit bud i en kommentar nedenfor.
Stik os en kommentar
Submit a Comment