Mormormad: Grillkylling med råsyltet agurkesalat
Dette er og bliver en klassiker, som man kan varieres og ændres efter behov og smag. Egentlig er dette jo en god gammeldags grydestegt kylling, som blot får en omgang af Webmasterens og en af vore faste læseres marinade blandet sammen til en herlig mix.
Findes der i øvrigt noget bedre en sprødstegt marineret kylling fra grill – næppe! Jeg valgte her, at servere råsyltede agurker og kartoffelbåde fra ovnen som tilbehør.
Ingredienser
Marinade
- 1 dl af din favorit olie
- 1/2 dl ketchup – her er Heinz naturligvis at foretrække:)
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk hvidvinseddike
- 2 spsk. sayo
- 1-2 spsk. æblecidereddike – anden eddike kan naturligvis også bruges
- 1 dl Cola jep, den er god nok, bare husk at ryst brusen væk INDEN du rører den sammen, og gem dåsen og resten af indholdet!
- 2 fed presset hvidløg
- frisk/tørret chili
- Et par “skvæt” tabasco
- Salt og peber
- Cayenne peber
Kylling
- 1 stk. fersk gerne økologisk kylling på ca. 1300-1500 g.
- 1 dåse cola
- citron i skiver
- 3 fed hvidløg
- 4 laurbær
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 1 kvist persille
- Salt og peber
Tilbehør
- 1 agurk
- 1 bund dild
- 1 kvist persille
- 1 tsk koriander bær
- 1 tsk hele sorte peberkorn
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl lagereddike
- 1 tsk Salt
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
Marinade
- Dagen inden blandes marinaden og kyllingen lægges i en pose hvorpå marinaden hældes over.
Kylling
- Brug en dåseåbner til at åbne colaen helt.
- Smid citron og hvidløg i colaen.
- De resterende ingredienser lægges i kyllingen som i øvrigt krydres med rigeligt salt og peber.
- Så til grillen, hvor kylle placeres ovenpå dåsen og midt grillen for indirekte varme.
- Hvis grillen bliver alt for varm, altså mere end 200 grader, så kan kyllingen godt blive lidt brændt før den bliver færdig, så pas på!
Tilbehør
- Snit agurkerne på et råkostjern, mandolin eller i hånden og tilsæt de resterende ingredienser i et sylteglas eller lignende.
- Stil det i køleskabet indtil kyllingen er færdig.
- Saltet trækker væske fra agurkerne, så fortvivl ikke, hvis væsken ikke dækker alle agurkerne.
- Hver halve time plejer jeg at ryste og vende glasset, så agurkerne fordeles.
Tak til KlausK for inspiration til marinade og velbekomme!
Stik os en kommentar-
Jeg kan svare ja på Familiefar’ns vegne. Og det bliver det jo ikke mindre syndigt af:)
-
Det ser SKØNT, SKØNT ud. Den kylling er jo nærmest syndig. Kommer du dåsecolaen ind i skroget, så den ligesom kan stå op?
Kh Nadia
-
Hej Morten, selv tak da, det betyder virkelig meget at man får marineret sit god ordentligt. Jeg vil lige huske det med ingefær næste gang, det giver sikkert en lækker friskhed. Du skal endelig i gang med cola-dåse-tricket, det kan anbefales :-)
-
Lappe lap hvor jeg har meget mundvand lige nu!
-
Det var også bedre end forventet, selv dagen derpå, hvor kylling godt kan være lidt træls, var det godt, jeg tror jeg går over til cola frem øl for efter tiden.
-
Blir altså nødt til at høre, hvad er sayo?? 😳 Og hvor længe skal banditten ha i grillen? 😁
-
Comments