Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

3 Comments

Croque Monsieur: The Gentlemans Sandwich

Croque Monsieur: The Gentlemans Sandwich
Webmasteren
The Gentlemans Sandwich

Super Bowl er verdens største sportsbegivenhed. Derfor er det ok at hente lidt inspiration udefra til aftenen og nattens menu. Og franskmændene har bl.a. givet os Croque Monsieur – eller som vi kalder den i anledningen af Super Bowl: The Gentlemans Sandwich!

Et par mindre justeringer og den klassiske Croque Monsieur er pludselig den ultimative Super Bowl Snack!

PRØV OGSÅ: Croque Madame: verdens bedste morgenmad?!

PRØV OGSÅ: Cheddar Cheese Rolls med Sour Cream

 

Croque Monsieur

The Gentlemans Sandwich
5 fra 4 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 8 skiver toastbrød
  • 4 skiver god skinke
  • 400 g moden cheddar – mindst!

Bechamelsauce

  • 1/2 L sødmælk
  • 1/4 piskefløde
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk dijon sennep
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 muskatnød
  • 1 tsk. paprika
  • salt peber og muskatnød

Sådan gør du

  • Smelt smør i en tykbundet gryde
  • Tilsæt mel og “bag” melbollen godt igennem
  • Pisk mæl og fløde i lidt efter lidt
  • Tilsæt løg, hvidløg og lauerbær
  • Lad saucen simre i mindst 15 min.
  • Riv muskatnød i saucen – det må gerne kunne smages
  • Tilsæt dijon og paprika
  • Smag til med salt og peber
  • Tag gryden af varmen

Sandwich

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Steg toastbrødet sprødt i smør
  • Smør en skive på den ene side med dijon
  • Smør en skive på den ene side med bechamel
  • Saml med cheddar og skinke
  • Top med et godt lag bechamel og lidt ost
  • Gratiner i ovnen indtil toppen bobler lidt og er gylden

Noter

Server med en iskold IPA!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Hvad står din Super Bowl menu på?

Stik os en kommentar

Comments

  1. I burde som minimum servere den med en gentleman’s relish. Jeg fik den en gang i Paul C’s version med trøfler og sager til fritere griseører. Det er fandeme luksus.

Submit a Comment

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Opskrift Vurdering