2 Comments
Stik os en kommentar
Krondyrfilet med urtecrust og brombærsauce
Krondyrfilet med urtecrust og brombærsauce til syrah fra Washington State
Syrah-vine fra Washington State kan virkeligt noget. Ofte er de blandet med viognier, ligesom i Côte Rôtie, og stilmæssigt kan de også minde om vinene herfra, blot med en anelse mere tyngde og lidt mere krydrede. De egenskaber passer glimrende til hjortevildt og med en intens sauce på brombær bliver matchet helt perfekt. Saucen og urtecrust kan du lave i forvejen og så er det egentligt bar at stege et stykke kød og koge lidt kartofler, så er der vanvittigt lækker (gæste)mad.
Artiklen er udgivet i samarbejde med Washington State Wine Commission
LÆS OGSÅ: Washington State – Det ultimative sted i verden at dyrke vin?
Ingredienser
- ca. 600 gr krondyrfilet
- 100 gr rasp
- 25 gr persille
- 50 gr parmesan
- 2 enebær
- dijon sennep
Til sauce
- 1 tsk instant kaffepulver
- 4 dl vildtfond (okse og hønse kan også bruges)
- 2 dl rødvin
- 1 løg
- peber
- 1 bakke brombær
- ca 100 gr smør
- olivenolie
Sådan gør du
Sauce
- Steg det skivede løg blødt i en smule olivenolie. Det skal ikke brune.
- Hæld rødvin på og kog næsten væk.
- Hældfond på og reducér til halve.
- Tilsæt brombær og blend saucen med stavblender.
- Si saucen, montér med koldt smør lidt ad gangen.
- Smag til med salt, peber ogkaffepulver.
Urtecrust
- Blend rasp med enebær, urter ogparmesan til du har en ensartet, flot grøn masse.
Kød
- Krydr kødet med salt og peber og brun det godt af på alle sider.
- Giv det 8 minutter i ovnen ved 200 grader.
- Tag kødet ud, pensl det gavmildt med sennep og vend det i raspen.
- Tryk det godt, så det sidder godt fast og kødet er pænt dækket.
- Giv det 10 minutter mere i ovnen og lad det hvile i 15 minutter, inden det skæres ud.
- Servér med valgfrit tilbehør, fx små ovnstegte kartofler og lidt friske brombær til pynt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
-
Hvor mange personer er opskrift til?
-
Den er til fire personer.
-
Comments