Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. februar 2019

Scroll to top

Top

99 kommentarer

Weekendtesten: Ankarsrum Assistent Original

Weekendtesten: Ankarsrum Assistent Original
Aarhusianeren

Den svenske køkkenmaskine Assistent blev introduceret tilbage i 1940’erne. Produktionen ligger den dag i dag stadig i den svenske by, Ankarsrum, hvor alle dele produceres lokalt. Og som noget helt nyt har producenten faktisk valgt, at skifte navnet på produktet, så det nu er opkaldt efter fremstillingsbyen, altså Ankarsrum Original. Maskinen vi har haft til test, er dog præget med det nu gamle navn – maskinerne skulle dog være 100% identiske, bortset fra logoet.  Der er tale om et traditionsrigt produkt af svensk kvalitet. Men kan vi Gastromænd nu også stole på svensken?

Udseende og førstehåndsindtryk

Maskinen vi har fat i her er en Assistent AKM 6290, sort model. Det første man lægger mærke til er den enorme skål og efter at have konsulteret specifikationerne kan jeg konstatere, at størrelsen er intet mindre end 7 liter. Det er også bemærkelsesværdigt, at Assistenten i modsætning til de fleste andre røremaskiner drejer selve skålen fremfor dejkrogen – eller her også dejrullen.

Retro…

Maskinen bliver typisk solgt på at have et “unikt retro-design”, og det må man jo erkende at den har. Jeg kan godt li’ stilen. En anden ting man hurtigt lægger mærke til, idet man pakker den ud, er den store mængde tilbehør der skal fiskes op af kassen – det vender vi tilbage til.

Materialevalg og kvalitet

Maskinen virker robust, de bevægelige dele er lavet i helstøbt aluminium eller rustfrit stål. Skjoldet på maskinens krop er også udformet i helstøbt aluminium, og man får indtrykket af en solid maskine. Badevægten siger 8,6 kilo, som jo er en del – dog ikke helt samme vægt klasse som Bjørn Teddy, vi tidligere har anmeldt. Assistenten har to kontroller; en on/off knap med indbygget minutur , og en til at styre hastigheden – enkelt og nemt at gå til.

Selve testen

Maskinen er først og fremmest en røremaskine, og det kigger vi på først. Her har man to muligheder, en dejkrog eller en dejrulle. Til os – heriblandt undertegnede – der typisk ikke gider læse manualer, ville det mest umiddelbare være, at dejkrogen altid var første valg. Men i dette tilfælge har det hovedsagligt noget med dejmængden at gøre, hvorvidt du skal vælge den ene eller den anden. Større mængder er krogen, små er rullen.

Dejkrogen rykker dejen rundt.

Dejkrogen fungerer godt, den skal måske nogen gange lige arbejde sig ind dejen, før den får rigtigt fat.

Assistent – dejrullen i aktion

Dejrullen kan man i starten placeres, så den kører mod skålens kant, når dejen bliver mere kraftigt justeres den ind, så mere dej kan passere. Her er altså en lille smule justeringens arbejde undervejs. Og for lige at vende tilbage til mængden, så går det galt for rullen, hvis mængde bliver for stor – så må man skifte til krogen.

Knap 7 liter dej, bom!

Det er lækkert med den store skål, derved kan dejen nemt så og hæve i skålen, selv ved store potioner.

Assistent – Kantskraber

Noget jeg synes er en genial lille detalje er kantskraberen, som det ses på billedet, er skålens kanter stort set rene, når dejen er blev fast. Generelt er den efterfølgende rengøring af maskinen derfor også ret lige til.

MEN når det kommer til udstyr er Assistenten ikke blot en røremaskine. Det er som tidligere nævnte utrolig meget gear i kassen, og som vi også lige skal kigge lidt på.

Assistent – Kantskraber

Assistenten kommer med en klassisk kødhakker, som virker helt efter hensigten. Det er dog lidt specielt, at maskinen skal væltes op på siden. Det virker ikke så gennemført, men alligevel er det et gennemgående tema for meget at ekstra udstyret – men skidt det virker.

En blender er der også med i pakken, men hvis du har en blender eller en Bamix i forvejen, så vil vi du nok opleve denne opstilling som en lille smule klodset.

Assistent – appelsinpresser

Appelsin/citruspressen er jeg faktisk rigtig glad for, skålen er relativt stor, og man kan hurtigt få rykket en ordenlig flok appelsiner igennem… og så skal maskinen vende rigtigt :)

Assistent – grøntsagsnitter

Som en ekstra bonus havde vi en grøntsagssnitter med i pakken, som virkelig er effektiv, hvis man som her skal have snittet lidt til en kartoffelgratin. Men man skal dog, som med flere af de andre redskaber, ikke skrue meget mere op for hastigheden end angivet i vejledningen, så stopper den nemlig til – men man skal jo lige prøve grænser af :)

Helt overordnet virker det til at være en støjsvag maskine, i hvert fald sammenlignet med andre maskiner jeg har prøvet.

Ekstraudstyr

Så man sikkert har kunnet fornemme, følger der et festfyrværkeri af tilbehør med til assistenten. Så hvis du i forvejen ikke har en masse forskellige køkkengadget, så bliver man rigtig godt dækket ind af denne pakke:

 • 7 liters skål i rustfri stål
 • Låg til skål
 • Dejrulle
 • Dejkrog
 • Kantskraber
 • Dejkniv
 • Dobbelt piskeris med tilhørende 3,5 liters skål.
 • Mørdejsælter til piskeris
 • Citruspresser
 • Blender 1,7 Liter
 • Kødhakker, incl. pølsehorn
 • Pastaplader til kødhakker – spaghetti, maccheroni stænger og to forskellige slags tagliatelle
 • Rivejern til kødhakker – fx til nødder, chokolade og parmesan ost.
 • Purépresser til kødhakker – bl.a. til bær, frugter og flåede tomater.
 • Småkagejern til kødhakker
Og som ekstra bonus, havde vi en grøntsagssnitter med i pakken – dette er dog ikke standard. Og hvis du ikke er blevet træt af at høre om eller se på tilbehør, kan du jo hygge dig med denne 20 min. lange video – også i semi-retro-stil:

[youtube http://youtu.be/1AqmdpnF690]

Dommen

Hvis man kigger på maskinen som en røremaskine – hvilket den jo i mine øjne primært er – så gør den sit arbejde fornuftigt; både med dejrullen til de små mængder og dejkrogen til de lidt større mænger dej. Kantskraberen er en fin detalje, som dels har en ælte-mæssig funktion og dels gør den også rengøringen nemmere, da der er utrolig lidt snavs op af siderne ved afsluttet brug. Det med at vælte maskinen op på siden virker lidt rodet, men det er trade-off man har valgt, for kunne tilbyde så meget forskelligt ekstraudstyr. Der er faktisk lige ved, at der er for meget i pakken. Blenderen kommer jeg formentlig aldrig rigtig til at bruge, dels det virker lidt klodset at montere blenderen, og dels for jeg i forvejen har andre gadget til dette formål bl.a. en Bamix og en standard blender. Mængden af ekstraudstyr giver og et andet lille luksus problem, man skal selvfølgelig have plads til Assistenten, og dernæst fylder ekstraudstyret det meste af et normalt køkkenskab. Men alt i alt en god røremaskine, som dertil tilbyder et hav af anvendelsesmuligheder.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Tekniske specs
Styrke: 800 W

Højde: 360 mm
Bredde: 268 mm
Dybde: 400 mm
Vægt: 8.6 kg
Dej kapacitet: 5 kg
Garanti: 5 år
Pris: 4495,- vejl. udsalgspris med “standardudstyr”, følg linket for at se uddybelse:
Forhandler: kitchenone.dk

Kommentarer

 1. Den maskine er en evergreen. I nogle år har den været utilgængelig, og det er skønt, den fås igen. Jeg har haft min i vel ca 25 år, og den er fuldstændig som ny. Den har hakket indtil flere dyr om rået, rørt mine daglige brød, hvede som rug. Blenderen har jeg såmænd osse haft gavn af, når man nu har maskinen, behøver man ikke andre. Det med at vende kalorius vænner man sig til. Den fylder faktisk mindre end den store Major, som jeg har på en af mine køkkeadresser. Men den ryger til den yngre generation, så snart jeg får råd til endnu en assistent, for den overgår alt!

 2. Troels Hansen

  Hvis nu man glemmer alt tilbehøret, hvor meget den fylder, at den skal vendes om for at montere tilbehøret o.s.v. Hvordan er røremaskinen så, det er jo primært den funktion, man køber, når man vælger at købe dyret?

  Ved ikke om karakteren er givet på baggrund af røremaskinens funktionalitet eller alt det andet, men “Dommen” (teksten) har i mine øjne, for stort fokus på for mange er irrelevant ting. Maskinen kan jo også købes uden tilbehør (stort set), hvis man f.eks. har en blender.

  Sidder i hvert fald tilbage med et par ubesværet spørgsmål,
  – Hvordan klarer maskinen store mængder dej, i den store skål?
  – Hvordan fungere det med en skål der drejer rundt?
  – Hvordan slår den dejen sammen?

  Håber du/I forstår mig ret, intet ondt – blot et ønske om at høre hvad du/I mener :)

  Hvor ligger den i forhold til en Bjørn Teddy, hvis man IKKE tænker på prisforskellen?

 3. Fint med noget konstruktiv kritik, Troels.

  Vi har givet dommen ud fra maskinen som helhed, dvs. inklusiv tilbehør. Der skal da heller ikke være tvivl om at tilbehøret er prikken over i’et. Det er mit indtryk, at maskinen er i stand til at klare relativt store mængder dej. Men som vi også har nævnt, virker det som om, at den nogle gange lige skal hjælpes lidt igang. Det kan naturligvis godt være relateret til, at det er skålen, der drejer. Men når det så er sagt, gør den et fint stykke arbejde.

  Måske vi kunne få en ekstra kommentar fra Nethe: Hvad er din erfaring i forhold til de ting, Troels nævner? – 25 års erfaring med maskinen er trods alt mere end vores :)

  Hvis man udelukkende skulle bruge en røremaskine, og man i øvrigt ser bort fra prisen – uanfægtet vi snakker ca. gange to. Jamen så er Bjørnen Teddy formentlig det bedste og meste professionelle værktøj til hjemmekøkkenet. Men Assistenten har dog også sine fordele, bl.a. kan man meget nemt fylde ingredienser i mens maskinen kører. Men i sidste ende er det nok noget, der mest af alt bliver en smagssag – specielt, hvis vi igen inkluderer prisen i ligningen.

  • Hvordan er det der ekstraudstyr så at bruge? Jeg ser at man skal lægge maskinen ned ofte. Gider man det? Jeg er mest interesseret i, om grøntsagssnitteren er egnet til fx at snitte kål. Man er nok nødsaget til at skære kålhovedet i mindre stykker inden man fodrer den i snitteren. Har I prøvet kål?

 4. Har nu i mindst 15 år brugt den samme Assistent til brødbagning, kødhakning o.s.v. Og den slider bare afsted som et stædigt æsel. Det skal siges at vi ikke har køb hakkekød færdigt, men selv hakket det gennem de sidste 4-5 år. Vi køber ikke brød og lever absolut ikke Palæo -sundt, tværtimod, jeg er nærmest stivelsesnarkoman. Det kan være den betjeningsmæssigt også er retro – men den virker bare hvergang, også til pænt store portioner dej. Fra mig kan den kun anbefales.

  • Jeppe Pedersen

   Hej,

   Jeg står overfor at skulle købe en køkkenmaskine, den må gerne være pæn, men den skal også kunne ælte en ordentlig omgang brød og hakke kød pænt og nemt.
   Jeg har set kitchen aid maskinen (1,3 HK) hakke kød, og det kommer ligesom ud i små spruttende klumper, ikke flydende og som en flot hakket masse som man ser ved rigtig gode maskiner. Hvordan vil du/i vurdere assistentens kødhak?
   Jeppe

   • Det kunne være bedre. Jeg har ikke set Kitchen Aid hakke kød, men vi har adskillige gange overvejet at købe en decideret kødhakker istedet for at bruge assistenten fordi kvaliteten af hakningen godt kunne være bedre. Men, som det fremgår af mit indlæg, er det efterhånden en gammel maskine vi har. Måske er kødhakkeren bedre på de nye udgaver. Maskinen kan sagtens hakke kødet, men det bliver ikke ‘lækkert’ som på profesionelle kødhakkere. Og så går det jo heller ikke så hurtigt.
    Iøvrigt utroligt så lang tid der har været gang i den her tråd. Men det er jo fint.

 5. Nanna

  Hej
  Godt at høre Assistenten virker – jeg har blot et sprøgsmål inden den ryger på ønskelisten:
  – Kan den også piske flødeskum, æggerhvider, mayo osv.?
  Mvh
  Nanna

 6. Idag følger der en piskedel med, det gjorde der ikke da vi i sin tid investerede i assistenten. Hvordan den virker ved jeg ikke, men jeg har svært ved at tro den ikke også skulle være ok, når man tager maskinens øvrige kvaliteter i betragtning.

 7. Det er rigtigt som Mikael nævner, modellen vi har testet har en piskeskål med i pakken. 4 min. inde videoen i indlægget kan du se den i auktion. Har dog ikke prøvet at piske mayo, her plejer jeg at benytte min bamix stavblender.

 8. Interessant læsning, da jeg stærkt overvejer en Assistent. Var tæt på at købe KitchenAid, men prøvede heldigvis min venindes…og den er alt for lille i den mindste model. Er stadig ikke helt sikker på, hvor store mængder dej Assistenten kan klare. Men kan den klare 2 kg mel til knap halvanden liter væske? Hvad siger I garvede Assistent-brugere?

  • Assistent kan godt klare 2 kg mel med 1½ l væske. Til gengæld tror jeg 700 gr mel er i underkanten af hvad den vil arbejde med. Når jeg bager er der mindst 1100 gr mel i dejen og det går, men den kan sagtens æde mer.

 9. Håber i kan jeg mig her

  Er rigtig meget i tvivl om assistenten bliver for stor til mit behov, som oftes er ca 700gram mel

  Har spurgt i flere butikker, og de mener det lige er det mindste. Øv øv

  Vil kitchenaid være bedre til mit behov

  Bager ca 1 gang om ugen

  Bruger meget spelt, italienskmel og andre grovmel

  Vil have nu hjæp

  Hilsen den desparate

  • Loni nedergaard-Larsen

   Kan i anbefale kitchenaid til mit behov? Eller skal det være en helt anden?
   Hvad med assistenten hvis jeg bruger den der rulle og ikke dejkrogene, vil den gøre arbejdet lige så godt, som dejkrogene.

   Tak for svar

   Dejligt

  • Personligt har jeg aldrig prøvet en KitcenAid, så den vil jeg nødigt udtale mig om. Men med assistenten får ikke helt samme ælte-oplevelse med rullen, og modsat er krogen ikke god til små potioner. Men det kommer også meget an på, hvor fast en dej, den skal arbejde med. Jeg har bl.a. flere gange skiftet mellem krogen og rullen undevejs i processen. Hvis vi snakker brød, har jeg typisk mere end 700gram mel i, men vil dog ikke mene, det er et problem.

   • Tak dejligt med hjælp,
    Har fået et super tilbud på assistenten med alt tilbehør til kun 3895 .
    Men hvis den er for stor til min dej er det jo øv.

    Kan købe en brugt kitchenaid der er 1.5 år gammel for 2300

    Uha det er svært

    • Bjarne Eskildsen

     Hejsa. Må man spørge hvor du har fået sådan et tilbud? Mvh Bjarne.

  • Klaus

   Har haft en assistent i ca. et år og bruger den mindst en gang om ugen til dej af ca. 700 – 750 g mel – den virker fantastisk og er ikke for stor til små mængder, hvis man bruger dejrullen.

 10. Har hørt kitchenaid skulle være billigere i Tyskland, er det noget i ved noget om. Evt hvor

  Tak igen

 11. Kunne i anbefale kitchenaid til mit behov?

  Tak for hjælpen

  Hilsen loni

 12. MetteLL

  Hej. Kan nogle her fortælle mig om sikkerheden i brugen af Assistent? Når jeg ser demo videoer hvor den arbejder uden låg kommer jeg til at frygte at min nysgerrige søn får trang til at stikke fingrene derned. Er der nogen der har erfaringer med den, som kan sige noget om det? Samtidig tænker jeg også at melet må støve og sprede sig uden for maskinen når der ikke er noget låg. Er dette ikke et problem?

  • Helt generelt er det nok en dårlig idé, at sætte mindre børn hen til en tændt røremaskine :) Men når det så er sagt, vil jeg ikke mene Assistenten er specielt farlig – særligt fordi det her er skålen, der drejer, og krogen derfor ikke pisker rundt.
   Ikke at det er noget godt forbillede, men jeg har tit en hånd eller en ske nede og pille lidt mens Assistenten kører – noget jeg ikke ville gøre med en anden røremaskine.

   Jeg har ikke oplevet det som et problem, at det støver når melet tilsættes. Det er naturligvis en god idé at skrue lidt ned for gassen imens – står den på max skal det sikkert nok støve lidt :)

 13. Don M

  Har Assistenten, men købt uden andet udstyr end røredelen (men ud fra ovenstående skal jeg da vist ud og shoppe lidt supportgear!). Er vildt begejstret for, hvordan den rører både store og små mængder fars og dej. Specielt den måde kombinationen af rullen og den roterende skål strækker og trækker en hvedemelsdej på gør, at resultatet bliver meget overbevisende og ligner grundigt håndæltet til forveksling.

  Købte assistenten som afløsning for en Kenwood, hvor motoren stod af efter tung dej-belastning…og Kenwoodmotoren skulle efter sigende være kraftigere end KitchenAid’ens; så jeg ville til hver en tid springe på en Assistent…

  • Hej Don – dejligt at høre – på vores Forum har denne sammenligning faktisk været adspurgt, så det er spændende at høre fra en, som har prøvet begge dele. Jeg kan se, at mange fortsat er meget begejstret for Kenwoord netop pga. den kraftige motor – men hvis den bukker under for en omgang dej, så er det jo ikke helt godt nok – næste gang du skal opgradere så må du overveje “Teddy” :-)

 14. Alf

  Hejsa

  Har også Assistenten, har haft den i snart 7 mdr. Kiggede i første omgang også på en kendwood, men faldt så over Assistenten en dag jeg kigge på om der var en som ik støjede så meget. Assistenten har godt nok kun en 800 w motor i forhold til kendwood 1600 w. Men ser man på hvordan de er opbygget går det meget kraft tabt i kendwood. Assistenten har en skål på 7 liter og kan lave 5 liter dej. kun med 800 w, ik engang kendwood kan håndtere så meget dej. Har flere gange lavet de store potioner på 5 kg og det kan ik høres på Assistenten. Har selv lige her til jul fået kødhakker, med hele tilbehøret og er super glad for den kraftige kvalitet, og ja det er jo en smags sag om man er til det ene eller andet. Ser selv mere på funktion og støj, kontra ydelse. Mange w er jo ikke alt, hvis de ikke bliver overført. Næste ting jeg skal ha er grønsagssnitteren :)

 15. BakerMan

  Hej!
  Det är med stort intresse jag läser tråden om Assistenten och Teddyn. Reviewsen här är trevliga men behandlar tyvärr inte själva degblandningen särdeles väl. Maskinerna är ju primärt gjorda för det. Nu har jag kört sönder min fjärde maskin. Det var en Bosch MUM82, föregångare till 86:an. Den har den bästa degblandningsprincipen av alla maskiner jag använt, klarar allt ifrån briocher till en rejäl sats grovt bröd. Den konsument maskinen som verkar hålla bäst är utan tvekan Assistenten. Tyvärr är jag inte riktigt nöjd med degblandningsprincipen, tycker inte den blir väl genomarbetad om man inte hjälper till med att trycka ner degen från kroken. Det är en kritik maskinen får av både proffs och amatörer, men många fortsätter att använda den ändå. Det kanske är mitt handhavande som är problemet. Alla era positiva omdömen gör mig nyfiken på att testa maskinen på nytt och att den faktiskt verkar vara den som håller i årtionden. Jag är ju mest bara intresserad av att köra deg varför mitt intresse på sistone riktats mot Teddyn som mest bara får enastående omdömen. Värt prisskillnaden? Ja, det är frågan jag ännu inte blivit klok på. :)

  • Det store problem med disse online debatter er, at vi som brugere sjældent har mulighed for at prøve flere maskiner af. Og vi har vel alle en tendens til at være loyale over de ‘investeringer’ vi har gjort i vores egne køkkenmaskiner, a la iphone/android fanboys ;-) Jeg er selv ret loyal over for Assistenten. Gastromand har jo testet Teddy med en meget rosende omtale til følge, men om Teddy så er merinvesteringen værd for dig. Det kan du jo kun svare på selv.

   • BakerMan

    Du har så rätt om dessa online tester och rättfärdigandet av de egna investeringarna. :) Den info jag saknar över lag i alla tester och forum är om hur pass väl degblandningsprincipen fungerar på respektive maskin och vilket resultat de ger i färdig deg. Den informationen är opartisk och icke personbunden i ett standardiserat test. Det finns några tester med nummervärderingar men som egentligen inte säger så mycket mer om det jag efterfrågar. Sedan om man gillar en maskin bättre pga utseende eller något annat är ju annan fråga och det blir ju genast personbundet liksom om det är värt priset.

 16. Høgen

  Jeg har med stor glæde brugt Assistenten gennem de sidste 5 år uden at have oplevet problemer overhovedet..! Der er naturligvis en tilvænningsperiode men jeg har efterhånden tilkøbt samtlige funktioner og ekstraudstyr og har bestemt ikke fortrudt. Til sammenligning har vores venner (madklub) brugt andre maskiner på markedet, men er nu alle “konverteret” til Assistenten..! Den virker til både store og små formål..! God fornøjelse.

 17. marianne svarre hansen

  Har lige solgt min KitchenAid i dba! Den var faktisk bedst til flødeskum og en lille mængde kagedej – Nej, den så også blændende godt ud på køkkenbordet. Nu har jeg lige pakket min Assistent ud og glæder mig meget til at komme i gang.

 18. Steen

  Vi har også lige solgt vores Kitchen Aid og Assistent’en er bestilt…:-). Vi har haft KA i et par og har som sådan været rimelig tilfreds med den så længe den kun har skulle ælte små mængder. Større portioner dej var den ikke så vild med – og specielt ikke hvis det var dej som skulle æltes ved lidt høj hastighed. I de situationer syntes jeg at der skulle æltes alt for længe og det var ligesom om den bare ikke rigtig blev færdig. KA har også en irriterende tendens til at køre dejen op i “akselen” hvis man har en større portion dej i skålen.

  Med de priser der er på KA i dag, synes jeg ikke de er pengene værd. Så hellere en Kenwood eller Assistent som jo faktisk kan købes til nogenlunde samme pris.

 19. Tina Friis

  Jeg fik en Assistent for halvanden måned siden og jeg er SÅ glad for den. Virker godt til både lidt og meget dej…. Faktisk bruger jeg den mindst 1 gang om dagen. I går bagte jeg to franskbrød, og Assistenten ælter så godt og effektivt at jeg kunne reducere melmængden med hele 250 gram i forhold til opskriften. En helt igennem fantastisk maskine som ikke larmer ret meget…. En genial detalje er dejskraberen på siden…..

  • Hejsa Tina.

   Jeg har for nogle uger siden anskaffet mig en Assistant. Jeg syntes dog ikke den er så god til at ælte brød, hvad burger du når du ælter franskbrød ? rule eller krog og hvor hurtig kører du?

 20. Kenny Kjæhr

  Vi har lige købt en assistent og glædede os. Startede med at lave en hokoladekage i røreskålen – det gik helt galt, da vi efter piskningen af æg og sukker hældte mel stod maskinen af og ødelagde gevindet på piskeriset. Hvad skete der?

  • Det tror jeg du skal snakke med forhandleren om, det lyder da absolut som en fabrikationsfejl.

   • Helt enig med Mikael!

    Lige meget hvilken maskine der havde været tale om, burde den nok kunne klare en enkelt tur:)

  • Skal lige være sikker her, har du benyttet stål-skålen eller piskeskålen med det her dobbelt piskeris? Og havde du piskeriset eller mørdejspiskeren på?

 21. Ida

  Jeg har netop taget min Assistent i brug. Det gik fint med en rugbrødsdej med dejkrogen, men jeg er i tvivl om rullen. Når jeg sætter den i kan den stadig løftes lidt op og ned. Mon den må det?

  • Det tror jeg bare den kan, pælen i midten stikker i hvert fald så dybt, at den ikke ryger nogen steder. Den skal nok kunne give sig lidt.

 22. Jesper

  Hvor mange hulskiver fik i med til kødhakkeren?

  Flere størrelser eller kun 4.5mm

  • Jeg er lige flyttet og har endnu ikke fået pakket alt tilbehøret til maskinen op, men helt sikkert mere end én… Tænker 3, måske 4. Størrelserne må jeg lige vende tilbage med…

  • Høgen

   Der fulgte 4 med på min AKM 6290 i størrelserne : 2,5 – 4,5 – 4,6 og 8,0….!
   hvor 4,5 er standardstørrelsen…;)

 23. Underligt, får når man kigger på diverse internetbutikker, så ser det ikke ud til den er med.
  Men tror efterhånden bare at jeg må til at spare sammen.

 24. Marie

  Hej
  Jeg er lidt nysgerrig. For 7-8 år siden købte jeg en Assistent som jeg bruger til brøddej – både rug og lyst brød. Jeg er egentligt ret tilfreds, men jeg syntes den larmer helt uroligt meget. Både børn og voksne og sågar hunden smutter fra stue/køkken, når jeg går igang med Assistenten. Man kan ikke fører en almindelig samtale. Jeg har set en video der viser hvordan man skal ælte lyst brød (med rullen) på sin Assistent, og der står damen og taler (almindeligt) igennem hele ælteprocessen. Er den nye Assistenter så støjsvage?
  Jeg har stærkt overvejet at købe en Teddy, men skålen er for lille til min rugbrødsopskrift. Assistenten klarer sagtens 1 1/4 liter vand & 1350 g mel med krogen og derfor ville jeg faktisk gerne holde mig til den.

 25. Peter H.

  Jeg har lige købt en assistent og den larmer ikke ret meget :-) Jeg har lavet rugbrød på den med krogen og det klarer den supergodt. Til en alm. bolledej med rullen gik det også godt, man skal bare ikke komme helt så meget mel i,for selvom den virker for våd så er den dejlig smidig og nem at arbejde med efter hævning.

  • Lyder fedt Peter – det er altid herligt, at få nyt gear til køkkenet og tak for tippet med dejen. Har du fået noget ekstra udstyr med til den som skal afprøves?

 26. Martin

  Hej Marie

  Jeg har været i akkurat samme situation som dig. Jeg købte også min for 7-8 år siden og den larmer, så alle flygter… Jeg har nu købt en ny, da jeg grundlæggende er glad for den gamle. Den nye larmer betydeligt mindre og jeg kan nu høre radio og samtale, når den kører. Den larmer faktisk mindre end emhætten. Helt stille er den ikke, men det er absolut OK nu.

  Hilsen Martin

 27. Lisbeth Sand

  jeg har haft min assistent i 2 år og halvanden måned, glad for den, meeen, så gik sneglen til kødhakkeren i stykker, knækkede efter 5- 6 gange s brug, hakkede kun fars. Det var en bet, havde købt den på nettet hos Skift Selv, som ikke gad hjælpe, kun sagde, jeg kunne købe en helt ny kødhakker til 1000kr!!!Øv, prøver et andet sted, men handler ALDRIG MERE HOS SKIFT SELV.

  • Hej Lisbeth – uha, det lyder til at være en grim oplevelse, var det sket blot halvanden måned før havde det nok været dækket af garantien, det er altså ærgerligt for dig… Jeg troede faktisk også, at den holdt til evig tid eller deromkring – min gamle bedstemor har en fra tidernes morgen med kødhakker og den ruller endnu, så sent som i sidste uge fik vi hendes hjemmelavede deller hvor hun selv hakker køddet, i øvrigt en fantastisk ret!

 28. Mette K

  Jeg overvejer at anskaffe mig en assistent. Som jeg læser det rundt omkring, er der ingen tvivl om at den er god til brød. Men er der nogen der ved hvordan er til kagedej?

  • Susanne

   Jeg synes den er glimrende til kagedej også. Piskerisene klarer det piskeris normalt gør og til fastere dej skiftes til mørdejs-krogene. Man skal dog ikke putte for meget mel i for hurtigt. Men det gør man jo heller ikke normalt. Jeg er utroligt glad for min Ankersrum

 29. Bent

  Jeg mindes Ballerup maskinen(forgængeren) for denne snurre derhjemme i køkkenet, og jeg har den stadig på loftet. Vi overvejede også at købe Assistenten, men valgte alligevel at købe en Bosch MUM 86. Det har vi ikke fortrudt. En fantastisk maskine

 30. Julie

  Kan man lave smørcreme og hjemmelavet fondant på den? Er vild med det jeg har læst om maskinen men mangler viden om den kan det som kitchenaid og kenwood bla kan.

Smid en kommentar