Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. juni 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

GUIDE: Serverer Gasoline Grill virkelig Københavns bedste burger?

GUIDE: Serverer Gasoline Grill virkelig Københavns bedste burger?
Hotdogjudge

For nyligt har Gasoline Grill fået en masse opmærksomhed efter at være udvalgt til en international liste over verdens bedste burgers. Men. Altså. Undertegnede. Har faktisk besøgt en tredjedel af stederne på listen, så blev jeg ret skeptisk da jeg så Japanske MOS Burger på listen – MOS er altså asiens svar på McDonald’s…

Så der var ikke andet for end at trække i arbejdstøjet sammen med en flok KOM PE TEN TE burgerkendere for at undersøge om Gasoline Grill faktisk er Københavns bedste ‘short stack’ (en ‘short stack’ er en håndholdt burger nogenlunde på størrelse med en cheeseburger fra McDonald’s). For at sammenligne så direkte som muligt, så gik vi efter en helt basic cheeseburger alle steder: Bolle, ost, bøf, pickles, løg og dressing – ingen salat, tomat eller andet cafétjams.

 

Hvem vil du gerne have til at anmelde dine burgers? En halvfesen gourmetanmelder eller fem velvoksne mænd der mellem os kan skrive DM, EM og VM i BBQ, Hotdog DM, og Danmarks Bedste Bøfsandwich på CV’et over tidligere bedrifter som mad-dommere? Just præcis.

Hver burger blev scoret anonymt mellem 1og 5 af de fem dommere, for at få en vægtet vurdering. Ruten hed:

Gasoline Grill -> YoBuger -> Friends & BRGRS -> Juicy Burger -> Jagger -> Tommi’s Burger Joint.

Juicy Burger: 1,9

VI måtte desværre konstatere at Juicy Burger faldt helt igennem denne dag. Udover at de kun havde én stakkels medarbejder på til aftenrykket, så ventetiden blev ret lang, så var burgeren mildest talt en mærkelig oplevelse, rent smagsmæssigt. Bollen havde lidt ciabatta over sig – og er vi ikke færdige med den slags bollemisforståelser der hører caféerne til? Men hvad værre var, så var den hjemmelavede ketchup rørt med krydderier, så den mindede om en pastasovs! Og ikke nok med det, den var så gennemtrængende i smagen at alt andet druknede og det føltes som om man spiste for 65 kroner pizzaburger! Selv bøffen bøffen druknede i den almægtige og funky ketchup, hvilket er super synd – for den var faktisk helt fin, for sig. Dagens taber med 1,9 i snit er Juicy Burger.

 

Derudover kan jeg nævne at man ikke er udpræget sulten efter at bruge 4,5 timer på at traske rundt i København og spise cheeseburgers.

– Hotdogjudge

 

Selvom karakteren ikke afspejler det, så får man eddermame respekt fra dagens dommerpanel, når man lige fyrer op for en ukrudtsbrænder for at gratinere osten og give bøfferne lidt grillsmag – det virker – se selv!

Juicy Burger
Axeltorv 7, 1609 København V

 


Friends & BRGRS: 3,0

På en femteplads finder vi den finske kæde, Friends & BRGRS. Det er den eneste rigtige kæde som er med i dagens test, da de laver alting friskt i restauranten – hakker kød, bager boller, snitter kartofler til fritter. Det er god stil og de klarer sig helt fint med en gennemsnitlig karakter på 3,0 for en Classic Brgr uden salat og tomat til 69 kroner. Vi kunne konstatere at finsk feng shui betyder rigeligt med smørelse – det var dressing øverst og nederst – og den var faktisk rigtig god! Bøfferne i burgerne – trods at være bestilt og efterfølgende leveret på én gang – var stegt forskelligt. En var perfekt rosa i midten og saftig, hvor en anden bøf tydeligvis havde fået lidt længere tid på grillen og var lidt mere kedelig. Spøjst at en kæde ikke har mere ensartet kvalitet? Og så var vi ikke helt sikre på om de rent faktisk havde haft gang i røremaskinen, den dag vi var forbi – det virkede lidt som en daggammel bolle…

Friends & BRGRS
Vimmelskaftet 47, 1161 København K

 


Tommi’s Burger Joint: 3,2

I Kødbyen finder man Tommi’s Burger Joint, som vel var de første der serverede en gedigen short stack i København. Bollen gjorde ikke meget væsen ud af sig, men til gengæld så kunne smage sennep – første og eneste gang i dagens test. Der var også et solidt skud løg i dyret. Desværre kunne man nærmest ikke smage osten og det er altså lidt ærgerligt når man nu har bestilt en cheeseburger. Derimod var bøffen af en fin størrelse og klart dagens største – desværre var den undersaltet og det er jo bare dødssynd nummer ét, når man ellers gør en dyd ud af grille dyret rigtigt. Nogle af dommerne synes den var lige stegt lidt i underkanten, som billedet også afslører. Personligt synes jeg det var perfekt stegt. Tommi’s cheeseburger til 79 kroner lander en fjerdeplads med 3,2 i karaktersnit.

Tommi’s Burger Joint
Høkerboderne 21, 1712 København V

 


YoBurger: 3,4

YoBurger var ret hypede da de åbnede sidste år. Undertegnede besøgte dem også, uden at blive sådan for alvor imponeret – uden at det var ringe, på nogen måde. Det var en rimelig gedigen burger med god ost, men hvor var løgene? Bøffen havde en super lækker stegeskorpe og smagte ok, men hakkekødet er krydret og tæsker dine smagsløg på den der fesne grækerbøfagtige måde. Øv. Og man bliver altid mistænksom når nogen putter stads og krydderier i deres bøffer – hvad forsøger de at skjule? Bortset fra det, så lander YoBurger en fornem tredjeplads med et gennemsnit på 3,4 for deres cheeseburger til 69 kroner.

YoBurger
Gothersgade 27, 1123 København K

 


Gasoline Grill: 4,4

Nu er vi nået til de tunge drenge og der er ingen tvivl om at Gasoline Grill gør det vildt godt og laver en af Københavns allerbedste burgere – den er perfekt greasy og virkelig afbalanceret. Super lækker bolle der er blød og luftig og en god dressing der har lidt bid. Bøffen smager godt og er med en lækker stegeskorpe – den slags tager kegler. Bøffen er stegt med ‘smash’ teknik – men det løber en bøfelsker koldt ned ad ryggen, når man ser at manden på grillen bliver ved med at smashe kødet 20-30 sekunder efter det er kommet på grillen – saft og smag bliver jo mast ud! Retfærdigvis opdagede dagens skribent det først da jeg hentede vores burgere, så jeg kan ikke med sikkerhed sige at de var blevet voldtaget på samme måde. Men. Se lige forskellen på burgerne – de var bestilt og serveret samtidigt! Vi var alle enige om at vi har spist på Gasoline Grill tidligere, hvor burgeren lige var en snas bedre – mon de skulle holde sig til det med de 100 burgere om dagen som er gledet fint ud efter de kom på Bloomberg’s liste? Det er dog stadig klasse, hvilket karakteren på 4,4 ud af 5 også vidner om. 75 kroner kostede det at spise en burger udenfor i snevejr.

Gasoline Grill
Landgreven 10, 1300 København K

 


Jagger: 4,4

En vanvittig lækker bolle – blød og med smag. Og bøffen? Helt vildt juicy så kødsaften sprang, mens den også var smagfuld og stegt helt perfekt. Dertil sublimt afstemt ost, dressing, pickles og… og løg? Nej. Den eneste fejl ved Jagger er at de som standard ikke putter løg i deres burgere, så man skal ud i et mystisk krumspring med at bestille deres TS tilføjelse som for 5 kroner putter salat, tomat og løg i burgeren. Men når man kun vil have løg, så bliver det lidt noget rod – dog skal det siges at de altid løser det. Men helt ærligt . hvem designer en burger uden løg?! Det er jo som et Aarhus-sæt uden Ceres og Arnbitter: Forkert!

Jagger scorer samme karakter som Gasoline Grill, men en afstemning mellem de to – head to head – blandt dagens fem dommere, faldt ud til Jagger – og det var endda dagens billigste til kun 50 kroner! Det var virkelig en god oplevelse.

Jagger
Istedgade 62, 1650 København V

 


KONKLUSION: Jagger serverer København bedste cheeseburger

Hermed kårer vi Jagger’s cheeseburger som Københavns bedste short stack cheeseburger! Og til kun 50 kroner får man fandme smæk for skillingen. Hvis du ikke har prøvet den endnu, så se at komme afsted. Og husk det med løgene!

Som nævnt i anmeldelser herover, så var det overraskende hvor stor forskel der var på bøfferne på de samme steder. Bruger de her køkkener ikke timers eller andre faste metoder, så de leverer nøjagtigt den samme kvalitet hver eneste gang? Det virker ikke sådan – desværre!

Derudover kan jeg nævne at man ikke er udpræget sulten efter at bruge 4,5 timer på at traske rundt i København og spise cheeseburgers. Eller. Det vil sige at et par af dagens dommere lige skulle have en snack på vej hjem…

Derfor. Og vi gør det igen til foråret har vi besluttet, men med fokus på at finde Københavns bedste high-tower burger – all in!

Billeder, video og smagsløg af d’Herrer l4sseepapadoc78helby715, fetchezlavache og dagens skribent, The Hotdogjudge.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Hej I 5 madglade grandvoksne mandfolk,

  Vi har nu haft besøg af, det danske kokkelandshold, Urban Guide, Rene Rossen (Noma), Facebook gruppen GREASE og andre burger-lovers, men endnu ikke set skyggen af jer.

  Hvad siger I til jeg laver et special event for jer, hvor jeg serverer vores unikke burgere for jer som følgende:

  1) classic beef med trøffel
  2) spicy pork, på Mangalitza gris
  3) original duck, ægte confit burger

  og dertil samtidigt forklarer jer om vores tanker og koncept.

  Hilsen Peter Stagetorn Kolos

Smid en kommentar