Gastromand.dk | 20. October 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

GUIDE: Serverer Gasoline Grill virkelig Københavns bedste burger?

GUIDE: Serverer Gasoline Grill virkelig Københavns bedste burger?
Hotdogjudge

For nyligt har Gasoline Grill fĂĽet en masse opmĂŚrksomhed efter at vĂŚre udvalgt til en international liste over verdens bedste burgers. Men. AltsĂĽ. Undertegnede. Har faktisk besøgt en tredjedel af stederne pĂĽ listen, sĂĽ blev jeg ret skeptisk da jeg sĂĽ Japanske MOS Burger pĂĽ listen – MOS er altsĂĽ asiens svar pĂĽ McDonald’s…

SĂĽ der var ikke andet for end at trĂŚkke i arbejdstøjet sammen med en flok KOM PE TEN TE burgerkendere for at undersøge om Gasoline Grill faktisk er Københavns bedste ‘short stack’ (en ‘short stack’ er en hĂĽndholdt burger nogenlunde pĂĽ størrelse med en cheeseburger fra McDonald’s). For at sammenligne sĂĽ direkte som muligt, sĂĽ gik vi efter en helt basic cheeseburger alle steder: Bolle, ost, bøf, pickles, løg og dressing – ingen salat, tomat eller andet cafĂŠtjams.

 

Hvem vil du gerne have til at anmelde dine burgers? En halvfesen gourmetanmelder eller fem velvoksne mĂŚnd der mellem os kan skrive DM, EM og VM i BBQ, Hotdog DM, og Danmarks Bedste Bøfsandwich pĂĽ CV’et over tidligere bedrifter som mad-dommere? Just prĂŚcis.

Hver burger blev scoret anonymt mellem 1og 5 af de fem dommere, for at fü en vÌgtet vurdering. Ruten hed:

Gasoline Grill -> YoBuger -> Friends & BRGRS -> Juicy Burger -> Jagger -> Tommi’s Burger Joint.

Juicy Burger: 1,9

VI mĂĽtte desvĂŚrre konstatere at Juicy Burger faldt helt igennem denne dag. Udover at de kun havde ĂŠn stakkels medarbejder pĂĽ til aftenrykket, sĂĽ ventetiden blev ret lang, sĂĽ var burgeren mildest talt en mĂŚrkelig oplevelse, rent smagsmĂŚssigt. Bollen havde lidt ciabatta over sig – og er vi ikke fĂŚrdige med den slags bollemisforstĂĽelser der hører cafĂŠerne til? Men hvad vĂŚrre var, sĂĽ var den hjemmelavede ketchup rørt med krydderier, sĂĽ den mindede om en pastasovs! Og ikke nok med det, den var sĂĽ gennemtrĂŚngende i smagen at alt andet druknede og det føltes som om man spiste for 65 kroner pizzaburger! Selv bøffen bøffen druknede i den almĂŚgtige og funky ketchup, hvilket er super synd – for den var faktisk helt fin, for sig. Dagens taber med 1,9 i snit er Juicy Burger.

 

Derudover kan jeg nÌvne at man ikke er udprÌget sulten efter at bruge 4,5 timer pü at traske rundt i København og spise cheeseburgers.

– Hotdogjudge

 

Selvom karakteren ikke afspejler det, sĂĽ fĂĽr man eddermame respekt fra dagens dommerpanel, nĂĽr man lige fyrer op for en ukrudtsbrĂŚnder for at gratinere osten og give bøfferne lidt grillsmag – det virker – se selv!

Juicy Burger
Axeltorv 7, 1609 København V

 


Friends & BRGRS: 3,0

PĂĽ en femteplads finder vi den finske kĂŚde, Friends & BRGRS. Det er den eneste rigtige kĂŚde som er med i dagens test, da de laver alting friskt i restauranten – hakker kød, bager boller, snitter kartofler til fritter. Det er god stil og de klarer sig helt fint med en gennemsnitlig karakter pĂĽ 3,0 for en Classic Brgr uden salat og tomat til 69 kroner. Vi kunne konstatere at finsk feng shui betyder rigeligt med smørelse – det var dressing øverst og nederst – og den var faktisk rigtig god! Bøfferne i burgerne – trods at vĂŚre bestilt og efterfølgende leveret pĂĽ ĂŠn gang – var stegt forskelligt. En var perfekt rosa i midten og saftig, hvor en anden bøf tydeligvis havde fĂĽet lidt lĂŚngere tid pĂĽ grillen og var lidt mere kedelig. Spøjst at en kĂŚde ikke har mere ensartet kvalitet? Og sĂĽ var vi ikke helt sikre pĂĽ om de rent faktisk havde haft gang i røremaskinen, den dag vi var forbi – det virkede lidt som en daggammel bolle…

Friends & BRGRS
Vimmelskaftet 47, 1161 København K

 


Tommi’s Burger Joint: 3,2

I Kødbyen finder man Tommi’s Burger Joint, som vel var de første der serverede en gedigen short stack i København. Bollen gjorde ikke meget vĂŚsen ud af sig, men til gengĂŚld sĂĽ kunne smage sennep – første og eneste gang i dagens test. Der var ogsĂĽ et solidt skud løg i dyret. DesvĂŚrre kunne man nĂŚrmest ikke smage osten og det er altsĂĽ lidt ĂŚrgerligt nĂĽr man nu har bestilt en cheeseburger. Derimod var bøffen af en fin størrelse og klart dagens største – desvĂŚrre var den undersaltet og det er jo bare dødssynd nummer ĂŠt, nĂĽr man ellers gør en dyd ud af grille dyret rigtigt. Nogle af dommerne synes den var lige stegt lidt i underkanten, som billedet ogsĂĽ afslører. Personligt synes jeg det var perfekt stegt. Tommi’s cheeseburger til 79 kroner lander en fjerdeplads med 3,2 i karaktersnit.

Tommi’s Burger Joint
Høkerboderne 21, 1712 København V

 


YoBurger: 3,4

YoBurger var ret hypede da de ĂĽbnede sidste ĂĽr. Undertegnede besøgte dem ogsĂĽ, uden at blive sĂĽdan for alvor imponeret – uden at det var ringe, pĂĽ nogen mĂĽde. Det var en rimelig gedigen burger med god ost, men hvor var løgene? Bøffen havde en super lĂŚkker stegeskorpe og smagte ok, men hakkekødet er krydret og tĂŚsker dine smagsløg pĂĽ den der fesne grĂŚkerbøfagtige mĂĽde. Øv. Og man bliver altid mistĂŚnksom nĂĽr nogen putter stads og krydderier i deres bøffer – hvad forsøger de at skjule? Bortset fra det, sĂĽ lander YoBurger en fornem tredjeplads med et gennemsnit pĂĽ 3,4 for deres cheeseburger til 69 kroner.

YoBurger
Gothersgade 27, 1123 København K

 


Gasoline Grill: 4,4

Nu er vi nĂĽet til de tunge drenge og der er ingen tvivl om at Gasoline Grill gør det vildt godt og laver en af Københavns allerbedste burgere – den er perfekt greasy og virkelig afbalanceret. Super lĂŚkker bolle der er blød og luftig og en god dressing der har lidt bid. Bøffen smager godt og er med en lĂŚkker stegeskorpe – den slags tager kegler. Bøffen er stegt med ‘smash’ teknik – men det løber en bøfelsker koldt ned ad ryggen, nĂĽr man ser at manden pĂĽ grillen bliver ved med at smashe kødet 20-30 sekunder efter det er kommet pĂĽ grillen – saft og smag bliver jo mast ud! RetfĂŚrdigvis opdagede dagens skribent det først da jeg hentede vores burgere, sĂĽ jeg kan ikke med sikkerhed sige at de var blevet voldtaget pĂĽ samme mĂĽde. Men. Se lige forskellen pĂĽ burgerne – de var bestilt og serveret samtidigt! Vi var alle enige om at vi har spist pĂĽ Gasoline Grill tidligere, hvor burgeren lige var en snas bedre – mon de skulle holde sig til det med de 100 burgere om dagen som er gledet fint ud efter de kom pĂĽ Bloomberg’s liste? Det er dog stadig klasse, hvilket karakteren pĂĽ 4,4 ud af 5 ogsĂĽ vidner om. 75 kroner kostede det at spise en burger udenfor i snevejr.

Gasoline Grill
Landgreven 10, 1300 København K

 


Jagger: 4,4

En vanvittig lĂŚkker bolle – blød og med smag. Og bøffen? Helt vildt juicy sĂĽ kødsaften sprang, mens den ogsĂĽ var smagfuld og stegt helt perfekt. Dertil sublimt afstemt ost, dressing, pickles og… og løg? Nej. Den eneste fejl ved Jagger er at de som standard ikke putter løg i deres burgere, sĂĽ man skal ud i et mystisk krumspring med at bestille deres TS tilføjelse som for 5 kroner putter salat, tomat og løg i burgeren. Men nĂĽr man kun vil have løg, sĂĽ bliver det lidt noget rod – dog skal det siges at de altid løser det. Men helt ĂŚrligt . hvem designer en burger uden løg?! Det er jo som et Aarhus-sĂŚt uden Ceres og Arnbitter: Forkert!

Jagger scorer samme karakter som Gasoline Grill, men en afstemning mellem de to – head to head – blandt dagens fem dommere, faldt ud til Jagger – og det var endda dagens billigste til kun 50 kroner! Det var virkelig en god oplevelse.

Jagger
Istedgade 62, 1650 København V

 


KONKLUSION: Jagger serverer København bedste cheeseburger

Hermed kĂĽrer vi Jagger’s cheeseburger som Københavns bedste short stack cheeseburger! Og til kun 50 kroner fĂĽr man fandme smĂŚk for skillingen. Hvis du ikke har prøvet den endnu, sĂĽ se at komme afsted. Og husk det med løgene!

Som nĂŚvnt i anmeldelser herover, sĂĽ var det overraskende hvor stor forskel der var pĂĽ bøfferne pĂĽ de samme steder. Bruger de her køkkener ikke timers eller andre faste metoder, sĂĽ de leverer nøjagtigt den samme kvalitet hver eneste gang? Det virker ikke sĂĽdan – desvĂŚrre!

Derudover kan jeg nĂŚvne at man ikke er udprĂŚget sulten efter at bruge 4,5 timer pĂĽ at traske rundt i København og spise cheeseburgers. Eller. Det vil sige at et par af dagens dommere lige skulle have en snack pĂĽ vej hjem…

Derfor. Og vi gør det igen til forĂĽret har vi besluttet, men med fokus pĂĽ at finde Københavns bedste high-tower burger – all in!

Billeder, video og smagsløg af d’Herrer l4ssee, papadoc78, helby715, fetchezlavache og dagens skribent, The Hotdogjudge.

Kommentarer

 1. Hej I 5 madglade grandvoksne mandfolk,

  Vi har nu haft besøg af, det danske kokkelandshold, Urban Guide, Rene Rossen (Noma), Facebook gruppen GREASE og andre burger-lovers, men endnu ikke set skyggen af jer.

  Hvad siger I til jeg laver et special event for jer, hvor jeg serverer vores unikke burgere for jer som følgende:

  1) classic beef med trøffel
  2) spicy pork, pĂĽ Mangalitza gris
  3) original duck, ĂŚgte confit burger

  og dertil samtidigt forklarer jer om vores tanker og koncept.

  Hilsen Peter Stagetorn Kolos

Smid en kommentar